Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je za pavouka

Od: kaculka odpovědí: 7 změna:
Ahojda večer jsem vyděla blízko sklepa hroznýho pavouka hnusnýho velkého. Co to muže být? Je nebezpečný?
Co to je za pavouka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x
Ano, rozhodně pokoutník. Tady je třeba sameček pokoutníka tmavého. Jestli je to tak... *nevi*
Co to je za pavouka #2

hodnocení

2x

Fotka je docela špatná, ale pokoutníci jsou dost velcí a bězně se tu vyskytují. Občas mi nějaký leze po zdi nad postelí (což mi teda docela dost vadí), nebo naposledy mi jeden takový spadl do vany z pootevřeného okna :)

Co to je za pavouka #3

culdabulda1*
hodnocení

1x

- nějakej pokoutník - jsou krásný - jednoho mám v předsíni - říkám mu Pepík. Podle mého přesvědčení nosí pavouci štěstí, žádného nikdy nezabiju.

mrgandy*

No, pro někoho krásný jsou :) Pro mě zase ne (pravděpodobně jeden z vyšších stupňů arachnofobie). Naopak mi nevadí hadi, potkani, červi, nic... Už jsem delší dobu neměl pavouka, všude máme sítě, ale tak rok a půl zpátky jsem dělal průvan, otevřel i okno bez sítě, po příchodu jsem měl na zdi pavouka, velikostí asi jako tenhle, ale macatější nohy. Zrychlí se dech, buší srdce a teď musí bejt rychlá práce. Buď pavouka někdo odstraní nebo přichází rychlá akce... To znamená furt koukat na pavouka a rychle najít způsob, jak ho odstranit. Jakmile se začne hejbat, je to v pytli. V případě, že je čas, stíhám vytáhnout vysavač a opatrně s nejvíc vytaženou trubicí se přibližuju k pavoukovi :) . Vysavač musí bejt na nejvyšší kvalt, rychle zapnout, když jste u něj a pak okamžitě uklidit, nejlíp mu tam ještě něco poslat... V případě, že se pavouk hejbe, tak je to rychlá akce, stres, jako když v hororech chudáky loví nějaká bestie... I za cenu zašpinění zdi pavouka zničit.

V případě, že by pavouk někam spadl a nepodařilo se ho chytit, tak buď se přestěhovat nebo vypálit celou místnost plamenometem...

pavoukk

Četl jsem verše Vrchlického,když náhle po knizepavouk mi leze beze všeho.-Maminko, zab ho, bojím se ho!-Proč? Nosí peníze.A pavoučka jsme nezabili.Kde však byl jaký kout,pavouci síť nám zavěsili.Musili jsme je každou chvíli smetákem odtrhnout.Ač od těch dob je nevyháním,jsem věčně bez peněz.Co kdyby - vzdechnu s pousmáníma laskavě se dívám za ním,pavoučku, klidně lez.Až tuhle! Mezi dvěma klasy,když po dešti jsem šel,spatřil jsem síť. To bylo krásy! A tolik stříbra nikdy asi jsem už pak neviděl.(J.Seifert ´Pavučina´)

chcivedet
hodnocení

0x

Dobrý den.

Mne většinou ani nezajímá, jak se pavouk jmenuje, pokud je to takový běžný druh v ČR. Hlavní je, jak jej dostat ven z bytu. Pavouky a jiné nezvané návštěvníky (různé ploštice, brouky, kdysi i cvrčka a velkou kobylku) odchytávám do prázdné krabičky od sirek. Krabičku otevřu jen částečně, tak aby se tam živočich vešel, přiklopím, krabičku opatrně zavřu a živočicha vyhodím ven. Pro tyto účely mám schovanou krabičku od malých i větších sirek. Snad vám to taky pomůže.

vernon
hodnocení

0x
Pokoutník, pokud je překvapen, umí i bolestivě kousnout. Ale stává se to málokdy, většinou se snaží co nejrychleji zdrhnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]