Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Máme na zahradě krmítko pro ptáky. Dáváme jim tam různé zrní nebo rozdrcené suché rohlíky. Bohužel nás už docela rozčiluje že většinu krmení sežere hejno vrabců a na ostatní už nezbyde. Nemáte někdo nějakou radu jak tomu zamezit? Díky !
S tou slunečnicí - asi je to tak, nejspíš baští i tu. Ale podle vlastního dlouholetého sledování to na krmítku vypadalo tak, jak jsem popisovala. Vrabců bylo za poslední roky opravdu méně, tak jsme už odvykli, ale je to radost je sledovat.
A na to pečivo bych byla opravdu opatrnější. Vždy je lepší dávat přirozenou stravu, než tu naší.
Nezabráníte. Vrabci sezobou vše, i ta slunečnice jim chutná. Jedině toho dávejte víc, ať zbyde i na ostatní. Pečivo nedávejte vůbec, není pro ně vhodné.
Dobrý den, populace vrabců je hodně zdecimovaná, tak děláte užitečnou věc - pomáháte přírodě a vrabci zcela nevyhynou. Nechte maličkých přijíti k sobě . Zdravím!
Zdravím.!
Netuším, čím Vám vrabčáci ublížili natolik, že je nemáte ráda.
Když se podívám do minulosti, tak před cca dvaceti lety bylo vrabčáků velmi málo.
Jsem rád, že se jejich populace celkem "rozhojnila". Pomáhají mi v boji proti obtížnému
hmyzu i proti pavoukům. (ty fakt baští)
V dnešní době jsou mi spíš na obtíž Hrdličky, které se tady skutečně významně přemnožily a
jsou natolik drzé, že sežerou krmení i slepicím. Což si vrabec nedovolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.