Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrabci a krmítko proti nim

Od: cekrops® odpovědí: 10 změna:

Zdravím. Máme na zahradě krmítko pro ptáky. Dáváme jim tam různé zrní nebo rozdrcené suché rohlíky. Bohužel nás už docela rozčiluje že většinu krmení sežere hejno vrabců a na ostatní už nezbyde. Nemáte někdo nějakou radu jak tomu zamezit? Díky !

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x
Ne. Skladbou semen lákáte konkrétní druhy ptáků. Pokud budete sypat slunečnici, tak sice přijdete o návštěvu vrabců, ale také o zvonky, stehlíka, strnada apod. Přilétat budou hlavně sýkory nebo brhlík. Vrabci prostě chodí na obiloviny a možná to vaše pečivo. Takže žádná užitečná rada.
Zkuste cedulku: vrabcům vstup zakázán *vtip* M.
doplněno 07.09.16 18:00:

S tou slunečnicí - asi je to tak, nejspíš baští i tu. Ale podle vlastního dlouholetého sledování to na krmítku vypadalo tak, jak jsem popisovala. Vrabců bylo za poslední roky opravdu méně, tak jsme už odvykli, ale je to radost je sledovat.

A na to pečivo bych byla opravdu opatrnější. Vždy je lepší dávat přirozenou stravu, než tu naší.

Nezabráníte. Vrabci sezobou vše, i ta slunečnice jim chutná. Jedině toho dávejte víc, ať zbyde i na ostatní. Pečivo nedávejte vůbec, není pro ně vhodné.

Z vlastní zkušenosti vím,že vrabci si přilítnou i pro slunečnici,ale mě to nevadí,čím víc různorodých ptáčků naše krmítko navštíví, o to je zajímavější jejich chování vůči ostatním, ráda to pozoruji.Sypu ale jenom přes zimu a než sleze na jaře sníh. Nejsem zastánce krmení po celý rok.Jinak mona*palec*.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, populace vrabců je hodně zdecimovaná, tak děláte užitečnou věc - pomáháte přírodě a vrabci zcela nevyhynou. Nechte maličkých přijíti k sobě . Zdravím!

2kedar*
hodnocení

2x

Zdravím.!

Netuším, čím Vám vrabčáci ublížili natolik, že je nemáte ráda.

Když se podívám do minulosti, tak před cca dvaceti lety bylo vrabčáků velmi málo.

Jsem rád, že se jejich populace celkem "rozhojnila". Pomáhají mi v boji proti obtížnému

hmyzu i proti pavoukům. (ty fakt baští) :)

V dnešní době jsou mi spíš na obtíž Hrdličky, které se tady skutečně významně přemnožily a

jsou natolik drzé, že sežerou krmení i slepicím. Což si vrabec nedovolí.

honzajs122
hodnocení

2x

Sorry, ale tím rozdrceným pečivem ptáky dříve nebo později zabijete. Navlhlé pečivo v zimě způsobí to, že ptačí tělíčko doslova promrzne a pták uhyne.

wanesa*
hodnocení

1x
Ano,je pravda,že vrabci nám málem vyhynuli na ptačí mor a ja jsem naopak ràda,źe se naučili létatdo mých krmitek a tim je trochu chráním.Vrabců výrazně ubylo a měla by jste být ráda,źe děláte něco pro jejich záchranu.Já mám radost z tono,že si mi pàreček vrabců udělal z krmítka hnizdo a vyvedli mladé.Je hezký je pozorovat,vrabčák dostal jmeno Pepiček a už i na nej slyší
2kedar*

Zdravím.!

Předpokládám tím, že v nich také vidíte ony rozdíly. Většina lidí totiž vidí pouze Vrabce.

Netuší, že každý má své vlastní... jiné zbarvení a taky jinou "funkci".

Funguje tam hierarchie. Fungují společně. Jako úl. Nemůžou žít samostatně.

hodnocení

1x

zdravím,,,,víte-že vrabec již je ohrožený ptáček?

06.09.16 18:31
hodnocení

Hmmmmm :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]