Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Granule pro kastrované pejsky

Od: zoy* odpovědí: 13 změna:

Máme vykastrovanou fenku labradora, což je samo o sobě velmi žravé plemeno a chtěla jsem se zeptat, zda-li má někdo typ na zdravé a kvalitní granule. Na trhu je velká nabídka, doktor mi poradil zrovna ty, které ji kupujeme - Proplan pro kastrované a s nadváhou. Slyšela jsem, že existují granule s velkým poměrem zeleniny.

Dávám ji i mrkev, vařenou pár minut a taky občas salát.

Děkuji všem za odpověď :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Blanko, Zoy se ptá na kvalitní granule. Pedigri ke kvalitě mají hodně daleko. *blee* Zoy, každá značka granulí má speciály pro štěňata, aktivní psy i pro kastrované a staré psy. Každou značku si proklikejte a prostudujte si složení. ;) A pak pro vás bude vodítkem to, že to bude žrát, bude mít pěkné hovínko, nebude se drbat a bude zdravá. Ale ty v Kaufu a podobných obchodech, obejděte obloukem.

Nechávala jsem si, spoilu se sousedy, dovážet granule domů v pytlích nebo pytlících. Jednou se mi dovozce chtěl zavděčit a dal mi pytlík nesmírně kvalitních granulí. A psina se drbala a drbala. Než mi došklo, že to je po granulích, tak jsem koupala a odblešovala a koupala a zjišťovala nemoce a řešila kůži. A ono to byly granule. Za dva dny po vysazení, byl klid.

Kvalitní granule obsahují hodně masa a tím pádem i tuku. Osobně kupuji Brit Light, cenově vyjdou nejlépe. Většina granulí je stejně směs kuře/rýže/kukuřice/pšenice, jen poměry se liší. Pokud mám čas, vařím žaludky a srdíčka se zeleninou a rýží. Při nadváze přecházíme na Trovet WRD.

zoy*
hodnocení

Hlavík - Taky vařím mňamky, ale občas. A na granule TrovetWRD se určitě podívám a prostuduji, zatím jsem o této značce neslyšela.

Děkuji :)

blanka33*

Hele babkazov, já se snažím jen poradit, nikdo neřekl, že si má Zoy koupit Pedigree *stop*. Jen jsem řekla, že my tímto krmivem krmíme naši fenečku, nabídla jsem jí úplně jinou stránku ;)... Takže mě hned neschazujte za můj názor *sok*...

doplněno 05.09.16 18:22:

A navíc Zoy se ptá na značku granulí a tu jsem v odpovědi babkazov neviděla *nevi*...

zoy*
hodnocení

Babkazov - Určitě se na to zaměřím a budu studovat. Zatím právě máme granulky pro kastrované ten Proplan a s tím spokojená jsem. Ono je to těžko poradit, každý pes je jiný a co sedí jednomu, druhému nemusí. Ale za každý poznatek jsem ráda.

Našla jsem i bez obilovin, ale neznám nikoho z okolí, kdo je pro pejska má. Mně připadají kvalitní, podle složení, které je napsáno. Asi bude nejlepší koupit malý pytlík a zkoušet.

rosa
hodnocení

2x

Dobrý den, měli jsme stejný problém, vyzkoušeli jsme x značek i od veta a nic nesedělo, buď na trávení, nebo na vitalitu, nebo na dostatečné nasycení, srst, atd. Nikdy jsme však nekupovali nekvaliní granule z Kaufu apod. Nakonec nám paní v chovatelkách, která sama chová x psů poradila granule Annamaet Grein Free Lean, a ty konečně byly to ono. Fenka není po nic hladová, má pěknou srst, trávení v pohodě a hlavně je po nich i vitální, zhubla na potřebnou váhu, kterou bez problémů udržujeme. Denní doporučovanou dávku rozdělujeme na dvě, máme již 3/4 roku po starostech se sklony k nadváze a fenka je spokojená a prospívá.

zoy*
hodnocení

Taky Vám děkuji za odpověď. Granule z kaufu samozřejmě nikdy neee. Nekupovala jsem si pejska, abych ho krmila nekvalitní stravou. Na Vámi doporučené granule se určitě podívám :)

blanka33*
hodnocení

0x

My dáváme fence granule Pedigree, ale nemáme ji vykastrovanou...:) Na ten Proplan se podívejte SEM : happypet.cz/...

hodnocení

0x

Já má přes rok kastrovaného psa,nepřibral ani deko a kupuji kvalitní granule s vysokým obsahem masa Carneeval lamb

yellowblue*
hodnocení

0x

Krmím Bosch Light, mělo by to být vyráběné v Německu, jsou dražší ale ne neúnosně, podle mě výborný poměr kvality a ceny.

zoy*
hodnocení

Děkuji všem za typy na granulky *slunce*

pb®
hodnocení

0x
Hlavně je potřeba granule odvažovat a dávat přesnou dávku a nic kromě nich, snad až občas na kosti. Ale žádné přilepšení od stolu, protože ona je chudinka hladová. Jednodenní hladovka každý týden taky není od věci. Udržet zvíře štíhlé je těžší než hubené vykrmit. A dá se to udělat jen stravou, pohybem tlustého psa nezhubnete bez zničení kloubů.
zoy*
hodnocení

Pb- to je naprosto jasné, to dělám po celou dobu, co mám pejsky. A od stolů nedostává nic, maximálně ji dám kousek jablka, když ho jím. Kdo takhle ničí psa je pro mne p...

Já jsem jen chtěla zjistit, dát typ na nějaké granulky, kdo má zkušenosti s kastrovaným pejskem, protože po kastraci se strava změnit musí, než bude pozdě. A na našem trhu je jich hodně, každopádně už jsem si vybrala své favority. Ještě uvidíme, jak bude chutnat našemu mimišu. Labradoři mají o sobě náběh na tloustnutí, ale ta naše je tak, jak má být, zatím. Má každodenní pohyb, plavání a vše, co si pejsek může jen přát.

Děkuji ještě jednou všem za odpovědi, byly pro mne určitě přínosem. *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]