Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stříhat morčeti drápy

Od: gogofm* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu jak ostříhat morčeti pazoury ,jěště jsem to nedelal.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

3x

Hlavně opatrně,ale asi první stříhání bych nechala na veterináři ,aby nedošlo k vykrvácení.Jeden špatný střih a může nastat problém.Určitě morče nebude v klidu při stříhání.Možná se prodává něco kde si bude brousit drá;)pky sám

gogofm*
06.02.09 22:47
hodnocení

Děkuji

jitka2*
hodnocení

2x

My je stříháme tak, že já morče držím (beru si na něj pracovní rukavice, ne proto, že bych se ho bála, ale abych se nelekala když sebou cukne že mne kousne) a manžel si přidrží nohu a postupně opatrně drápky ostříhá. Střitá je kleštičkami na nehty. Neplašte se. pokud morče občas pískne, nemusí to hned znamenat, že jste mu nějak ublížili, je vystrašené, obzvlášť, když je stříháte poprvé. Příště už to pude lépe. Dávejte pozor, na drápku uvidíte červenou žilku, stříhejte kousek od ní. A rada na závěr. Při běžném mazlení a hraní si s morčetem mu hlaďte nožky, prostě mu na ně občas sahněte, zvykne si na to a nebute se tolik lekat.

charlie1366*
hodnocení

0x

Prodávají se i speciální kleště na stříháví drápků které můžete použít i na morče

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]