Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je pravda, že blechy nepřežijí bez zvířete?

Od: postcd® odpovědí: 5 změna:

Jistý diskutující který podle svých slov má letité zkušenosti s blechami napsal, že:

"postupně všechny nejdéle do roka do roka a půl vymřou, protože jen pokud mají stálý přísun krve (v kožichu zvířete, jelikož u člověka tohle prakticky nehrozí, pokud se často myje a převléká), tak můžou klást vajíčka a znovu se množit."

Je to pravda? A nebo je běžné že přežívají roky i v domácnosti bez domácích mazlíčků, když se tam blechy jednou zavlečou?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U nás je 90 druhů blech a doba života je od několika měsíců do tří let. Pokud nedostane blecha nažrat, zdechne! Jenže, když se přisaje na myš, ježka, krtka nebo vrabčáka, hlady asi nevymře. Spousta věcí se děje, aniž to vidíme :)

jabraka*
hodnocení

0x

Jak už řekl klasik:"...jsou to blechy psí a ty na člověka nejdou!"

JB

hodnocení

0x

Když do modrého vyhledávacho okénka zadáte - blechy - dostanete se do archivu s neuvěřitelně rozsáhlámi diskuzemi o blechách. :-D Já sama jsem přesvědčená, že blechy jsou nesmrtelné. Vždycky se najde někdo, z koho si cucnou.

figurek*
hodnocení

0x

myslím že každý, kdo se trochu zajímá o přírodu a o ptáky už slyšel o problému s opuštěnými budkami. Jsou plné blech. A ty blechy sedí kolem otvoru do budky, jsou vyhladovělé a čekají na někoho k nakousnutí. Proto prý když chcete nahlédnout do starší a opuštěné ptačí budky, tak je záhodno se k ní přibližovat opatrně. Jen natáhnete ruku a už ty potvory skáčou.

Takže blechy prý dost dlouhou dobu přežijí i bez zvířete.

Ještě bych dodal, že jsem jako kluk na jakémsi armádním propagačním dnu prolezl úplně všechny tanky, všechna auta a transportéry a přinesl jsem domů vojenské blechy. Asi neměly pořádné vybavení, protože nepřežily první chemický útok. Proto si myslím, že můžete být bez obav.

pb®
hodnocení

0x
Blecha není veš, bohužel. Zatímco veš opravdu mimo hostitele do 24hodin umírá, blecha a její vývojová stadia přežijí v prostředí podle druhu a momentálních klimatických podmínek měsíce až roky. A kde je řečeno, že se sem tam nenapije ze zbloudilé myši.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]