Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za pavouka?

Od: radkapod* odpovědí: 9 změna:

Dnes jsem málem šáhla na zahradě na tohoto pavouka *ee*

Nikdy jsem nic takového neviděla, prohledala jsem (s největším odporem - arachnofobie) obrázky jedovatí pavouci v čr ale nenašla jsem ho. Naštěstí *uf*

Nevíte někdo co to je? Hlavně jestli není jedovatý *modla*? Byl velký do 2cm. Díky

Co je to za pavouka?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Křižák čtyřskvrnný - světlý typ (jsou hodně variabilní).

doplněno 20.08.16 21:55:

lat. Araneus quadratus

radkapod*
hodnocení

To je on, děkuji. Dočetla jsem že neprokousne kůži, takže se mi malinko ulevilo...ale jen malinko, doufám že jich tam není víc *modla*.

72mona3 nebo i ten nechci na to koukat moc dlouho ...brrrrr *ee*

Mě, jako malou (cca 4 roky), křižák pokousal, bolelo to pořádně. Malé děti ale mají o dost tenčí kůži než dospělý.

Nebojte, také mám z pavouků zimnici když je vidím, ale nic jiného mi ani tak nevadí, jen ti pavouci, před týdnem jsem pod paletou když jsem řezal dříví našel hada *smich*

Co je to za pavouka? #2
72mona3*
Pěkná užovka :)
Tu poznám...

Křižák kůži neprokousne, to je pravda, ale na Moravě už jsou jedovatí pavouci, kteří asi kůži prokousnou. Před pár lety jsme byli na čundru v Pasohlávkách a v kempu ve sprše byl pavouk, kteréo jsem v životě neviděl. Jen ta velikost byla šílená. Už jsem tam do sprch nevlezl.

72mona3*
hodnocení

0x
Tipuji: Křižák obecný. M.
doplněno 20.08.16 21:59: Jejich zabarvení je velmi rozdílné. (Araneus diadematus)
Co je to za pavouka? #3

Mono, to, co jste našla, to je křižák čtyřskvrnný. :)

Křižák obecný: priroda.cz/...

doplněno 20.08.16 22:43:

Tak to máte pravdu... já se také občas "chytnu"na různé nepřesnosti (nebo i nesmysly). :( Je potřeba všechno prověřovat, prověřovat a ještě jednou prověřovat. :-D

72mona3*
Ono se říká: nevěř všemu, co je na internetu. Ach jo. *nevi*
Takže špatně určeno. Ve dvou odkazech byl označen jako varianta k. obecného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]