Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem málem šáhla na zahradě na tohoto pavouka
Nikdy jsem nic takového neviděla, prohledala jsem (s největším odporem - arachnofobie) obrázky jedovatí pavouci v čr ale nenašla jsem ho. Naštěstí
Nevíte někdo co to je? Hlavně jestli není jedovatý ? Byl velký do 2cm. Díky
Křižák čtyřskvrnný - světlý typ (jsou hodně variabilní).
lat. Araneus quadratus
To je on, děkuji. Dočetla jsem že neprokousne kůži, takže se mi malinko ulevilo...ale jen malinko, doufám že jich tam není víc .
72mona3 nebo i ten nechci na to koukat moc dlouho ...brrrrr
Mě, jako malou (cca 4 roky), křižák pokousal, bolelo to pořádně. Malé děti ale mají o dost tenčí kůži než dospělý.
Nebojte, také mám z pavouků zimnici když je vidím, ale nic jiného mi ani tak nevadí, jen ti pavouci, před týdnem jsem pod paletou když jsem řezal dříví našel hada
Mono, to, co jste našla, to je křižák čtyřskvrnný.
Křižák obecný: priroda.cz/...
Tak to máte pravdu... já se také občas "chytnu"na různé nepřesnosti (nebo i nesmysly). Je potřeba všechno prověřovat, prověřovat a ještě jednou prověřovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.