Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otrávený kocour

Od: lu90 odpovědí: 6 změna:
Potřebuju poradit mame doma otravenyho kocoura.Jsou mu dva roky nechci o nej prijit je mladej.Doktor mu pichnul dve nějaký injekce v pondělí.Po nich se pozvracel a v utery mel trochu kasi s romletym kurecim a maslem poradil mi to doktor.Chutnalo mu nejvic to maslo.No a druhy den mel bobik jen jeden.Cura akorat teda v leze tak ze se vlastne pocura.Ve stredu jsme s nim byly opet mel jit na sono nesel.Misto toho zase ty injekce.Vecer trochu snedl opet maso s kasi a maslem plus výživu ale injekcni strikackou tu mu davam po hodinu trosku.Nenapije se sam.Nevim co s nim dnes odmita jist hovinka mu zustavaji u prdylky tak ze ho vzdy musim oplachnout.Porad te mi nekdo ne co prosim

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
Vyměnit veterináře. Zvířatům s otravou se běžně dávají kapačky a hospitalizují se, dokud nejsou mimo ohrožení. Jako výživa se neimprovizuje, ale podávají speciální konzervy určené na rekonvalescenci, které lze naředit a podávat stříkačkou do tlamy.

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. A co vám poradil veterinář? Něco říci snad musel, ne? I ohledně výživy toho kocoura. Nevím, jestli je dobré do něho cpát jídlo... to spíš tu tekutinu. A co takhle ho nechat ho vyspat? Někdy i ten klid léčí... Ale pro radu byste si měl zajít zase na veterinu.

repkin*
hodnocení

0x

Proč se na to nezeptáte veterináře? on Vám přece řekl co mu je, stejně tak máte v ruce lékařskou zprávu. Nebo ne? *nevi*

doplněno 18.08.16 18:08:

Také mne to rozemleté maso zaskočilo, spíš bych čekal nějakou dietu? I když teda nevím, jak taková kočičí dieta vypadá. Každopádně něco říkal, když poradil rozemleté kuřecí ...

hm*
hodnocení

0x

Tady je těžké něco radit. Jedy lidi vymysleli proto, aby jimi zabíjeli. Otravy jsou u koček dost časté, řekl bych, takže veterinář by měl vědět, co zkusit. Jestli se stav kocourka zhoršuje, klidně bych veterináři zavolal, případně tam s kocourkem rovnou znovu zajel. I veterinář má ale jen omezené možnosti, co dělat.

hodnocení

0x

Dost pomůže i vitamin K.

martheczka*
hodnocení

0x

Když jsme měli podezření na otravu u psa, tak mu nejprve veterinář vzal krev na rozbor. Podle testů se dá zjistit, zda orgány jsou zasažené, nebo v pořádku a podle toho se pak léčí.Naštěstí se z toho Johnny dostal. Taky dostal nějakou injekci ale při druhé návštěvě mi těsně před ordinací zdrhnul - asi věděl, co ho čeká...ale do týdne se z toho vylízal sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]