Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho může být morče hlady?

Od: ivasad® odpovědí: 14 změna:

Prosím někoho, kdo má zkušenosti s morčaty, o radu. Ráno jsem si od chovatelky přinesla morčecí mládě. Je zatím hodně plaché, sedí jako oukropeček v koutku klece a bojí se. Vím, že to je normální a nespěchám na ni. Jen se bojím toho, že se ani nenapila, ani nekousla do mrkve, seno nevím, v tom je zavrtaná... Jak dlouho morče takhle nemusí jíst? Je mi jí líto.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

A to já bych si ho zas trochu všímal. Do teď bylo v houfu a najednou úplně samo. Úplně samo a nikde nikdo, jen zpoza dveří něco občas zaslechne. No to bych asi na jeho místě taky ani nedutal a čekal bych, co nastane dál. A při každém otevření dveří bych se vyděsil. Navíc by se mi stýskalo a bylo by mi smutno.

Být tebou, klidně bych ho vzal do místnosti, kde jsem. Ale aby tam bylo jinak ticho, bez rádia, bouchání apod. Normálně bych si něco dělal a občas na myšáka promluvil. Myslím, že by dřív pochopil a přestal se bát.

hodnocení

To je taky pravda, no... Dneska už ji nechám, ať se zorientuje ve velké nové kleci, a zítra to zkusím pomaličku jak říkáte. Snad do rána něco zdlábne.

pt®
hodnocení

0x

Jen to morčátko stále nesledujte, mrkev jste měla nakrájet na kolečka a koupit granule a potravu pro morčátka, vodu ji dejte pítka, to musíte koupit. Zvířátko nechejte v klidu, bojí se, musí si zvyknout a podívejte se na něj až večer nebo ráno a dejte mu další "pokrm".

hodnocení

Děkuji za odpověď. Mrkev má na kolečka, asi tři kousky, kolečko okurky, kousek celeru. Snad máte pravdu. Vodu má v pítku, seno v jesličkách a v rohu klece taky kupku sena. V tom je zavrtaná. Už se aspoň otočila a kouká jí z kupky sena nos a ne zadek :) Děti jsem dala k babičce, na týden, aby si morče užilo klid, než se rozkouká. Je v pokoji u dětí a já jen nakukuju škvírou ve dveřích. Tak na něj tedy mrknu zase až večer.

72mona3*
hodnocení

0x
Morčata jsou plachá stvoření, teď je v cizím, nemá se kam schovat (domeček), kdykoliv může "přilétnout dravec", nikoho nezná a vy se divíte, že nepapá. Nechte drobka v klidu, nechoďte kolem něj a uvidíte, že během pár hodin začne podnikat výzkumné výlety po svém (teď ještě cizím) výběhu. Seno je základ, kdyby mělo hlad, tak si chroupne. Nejpozději v noci se odváží z pelíšku. M.
doplněno 13.08.16 22:08: S tím domečkem máte pravdu, také jsme ho dávali až dodatečně. Ale klec jsme nechali tam, kde měla být trvale. Jeden den v klidu, pak běžný kontakt. "Odlovit", mazlení mimo klec, zase v klidu a zase kontakt. Tak to fungovalo. Teď mám šestiletou holčičku, které nevadí žádný stres. Kromě dětí *smich* M.
hodnocení

Děkuji. Domek zatím nemá, chovatelka mi poradila právě tu hromádku sena, že je to takový kompromis mezi ničím a domečkem. Až bude ochočená, domek dostane. Snad máte pravdu a rozkouká se. Je to takový mrňátko, tak ji je jí líto

Stačí prozatímně malá papírová krabička a bude v ní klidnější.Taky ho hlaďte a drbejte po hlavičce,zvykne si na váš pach a nebude se pak tolik bát.

hahanaj*
hodnocení

0x

než jen zeleninu bych preferovala krmení směs pro morčata a seno - a aby mělo vodu v pitítku ...zvykne si nebojte hlad si nenechá...najde si pokud bude mít hlad ...naše žralo neustále

hodnocení

Nemá jen zeleninu, má i dost sena... O směsích mi chovatelka říkala, že je nedává, bývá v nich obilí a to prý nedává. Pítko má morčátko taky plné. Teď jsem na něj mrkla, už sedí vedle kupky sena a kouká.

hahanaj*

zvykne si za pár dní ...

hodnocení

0x

Jak dlouho může být morče hlady?> Dokud nezemre hlasy..

doplněno 13.08.16 23:49:

Ne hlasy, ale hlady.

hodnocení

Aktuální stav:. Bojí se sice stále, ale už se rozjedla. Vždycky v noci vyjde z domku, nají se sena, snědla borůvkovou větvičku, kousek jablka... Jíst jsem ji ještě neviděla, pokud jsme v místnosti, je v domku a ani nedutá.

hodnocení

Už jí i z ruky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]