Nejste přihlášen/a.
Prosím někoho, kdo má zkušenosti s morčaty, o radu. Ráno jsem si od chovatelky přinesla morčecí mládě. Je zatím hodně plaché, sedí jako oukropeček v koutku klece a bojí se. Vím, že to je normální a nespěchám na ni. Jen se bojím toho, že se ani nenapila, ani nekousla do mrkve, seno nevím, v tom je zavrtaná... Jak dlouho morče takhle nemusí jíst? Je mi jí líto.
A to já bych si ho zas trochu všímal. Do teď bylo v houfu a najednou úplně samo. Úplně samo a nikde nikdo, jen zpoza dveří něco občas zaslechne. No to bych asi na jeho místě taky ani nedutal a čekal bych, co nastane dál. A při každém otevření dveří bych se vyděsil. Navíc by se mi stýskalo a bylo by mi smutno.
Být tebou, klidně bych ho vzal do místnosti, kde jsem. Ale aby tam bylo jinak ticho, bez rádia, bouchání apod. Normálně bych si něco dělal a občas na myšáka promluvil. Myslím, že by dřív pochopil a přestal se bát.
Jen to morčátko stále nesledujte, mrkev jste měla nakrájet na kolečka a koupit granule a potravu pro morčátka, vodu ji dejte pítka, to musíte koupit. Zvířátko nechejte v klidu, bojí se, musí si zvyknout a podívejte se na něj až večer nebo ráno a dejte mu další "pokrm".
Děkuji za odpověď. Mrkev má na kolečka, asi tři kousky, kolečko okurky, kousek celeru. Snad máte pravdu. Vodu má v pítku, seno v jesličkách a v rohu klece taky kupku sena. V tom je zavrtaná. Už se aspoň otočila a kouká jí z kupky sena nos a ne zadek Děti jsem dala k babičce, na týden, aby si morče užilo klid, než se rozkouká. Je v pokoji u dětí a já jen nakukuju škvírou ve dveřích. Tak na něj tedy mrknu zase až večer.
Děkuji. Domek zatím nemá, chovatelka mi poradila právě tu hromádku sena, že je to takový kompromis mezi ničím a domečkem. Až bude ochočená, domek dostane. Snad máte pravdu a rozkouká se. Je to takový mrňátko, tak ji je jí líto
Stačí prozatímně malá papírová krabička a bude v ní klidnější.Taky ho hlaďte a drbejte po hlavičce,zvykne si na váš pach a nebude se pak tolik bát.
než jen zeleninu bych preferovala krmení směs pro morčata a seno - a aby mělo vodu v pitítku ...zvykne si nebojte hlad si nenechá...najde si pokud bude mít hlad ...naše žralo neustále
Jak dlouho může být morče hlady?> Dokud nezemre hlasy..
Ne hlasy, ale hlady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.