Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka mi čůrá do postele

Od: cd odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

mám cca roční kočku, která mi močí do postele. Nemám ji úplně od malička a je odchycená, mám ji tak půl roku a ze začátku tohle nedělala. Používáme stelivo Silica gel cat litter. Už jsem jednou koukala na net a psali tam, že klidně může být nemocná, ale když jsem si ji brala tak mi řekli, že je zdravá a ukazouvali očkovák.

Mám v plánu jít příští týden s ní na veterinu, aby se mi tam na ní koukli a abych fakt věděla že je zdravá, ale předtím.

Nevíte proč mi čůrá jen do postele?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

protože jste ji něčím naštvala či urazila? mně uraženej kocour chodí čůrat do koše s prádlem na vyžehlení (teď už tedy ne, koš už nedávám do jeho dosahu). kamarádce do postele chodíval čůrat uražený králík.

anebo jí nevyhovuje podestýlka, i když jestli už na ní bez problémů chodila, tak v ní asi problém nebude.

cd
hodnocení

Neurazila chodi se mazlit normalne ale obcas se proste vycura do postele
72mona3*
Pokud se opravdu vyloučí zdravotní problém, je vysoce pravděpodobné, že se "urazila". :)
Něco se jí u vás nelíbí. Nějaká změna ( doba příchodu z práce, návštěva, nový přítel, nová aviváž...), kterou jste ani nemusela vy zaregistrovat. Jsou kočky, které tímto způsobem dávají vědět, že se jí něco nelíbí. Musíte přijít na to, co to je, nebo zamezit přístupu kočky do ložnice. M.
doplněno 12.08.16 09:38: @lesi2311 *palec*

hodnocení

1x

Opravdu se kolem ní něco děje, co jí vadí a takto to dává najevo. My jsme kdysi měli kocoura a chtěla jsem ještě kočku - venku. Kamarádka mi opakovaně tvrdila, že kočka nevadí, že si náš Vigo zvykne. Prdlajs. On na ni tak žárlil, napadal ji, jednou dokonce vylezla na strom a on za ní a začal ji jakoby tlačit na kraj větve, nakonec jsem ji chytla, ale dodnes si myslím, že ji chtěl shodit dolů. Snažila jsem se je skamarádit, všechno stejným dílem, ale chudák Vigo začal být utrápený, agresivní a jednou přijdeme domů a on byl mrtvý na lavičce, pršelo, bylo to hrozně smutné, jak byl celý mokrý...bylo mu jen 5 let a já si dodnes myslím, že mu nic nebylo a jen se utrápil kvůli tomu, že jsem donesla domů jinou kočku.

fran56ris*
hodnocení

0x

Jestli jste měli před ní nějaké domácí zvíře a lehávalo na té posteli, pak je to tím.

Kočka se snaží svojí močí přebít pach potencionálního soupeře a chce být doma na prvním místě.

Jenže co znám tyto případy - kočka musí z domu. Kdyby jste zabili, bude to dělat pořád. Kočka není pes, ta je tvrdohlavá.

cd
hodnocení

Byla zvykla byt s kockou a taky porad s kockou je tak v tom asi problem nebude.

pořád s tou samou kočkou? u nás problémy s kocourem začaly právě poté, co jsme domů přinesli kočku z útulku. předtím jsme měli na hlídání kočku kamarádky a nám přišel kocorek smutný a "bez života", když jsme ji vrátili, že jsme mu chtěli pořídit novou kamarádku... no a zjevně jsme tehdy šlápli vedle, holt není kočka jako kočka.

cd
hodnocení

Bydlim ted s pritelem a jeho kockou predtim jsem byla s rodicema a jejich kockou a curala stejne. Necura nikam jinak jen do postele a pritom je to hrozna mazlivka. Pryc ji rozhodne davat nechci a nebudu

takže v podstatě k uražení (resp. žárlivosti) důvod má - je v novém prostředí, s cizí kočkou, kolem vás se motá cizí chlap... zas ale jestli do postele chodila čůrat už před touto změnou a dělá tak delší dobu, tak je možné, že je tak prostě už naučená a bere to nikoli jako pomstu vám (že jste si dovolila přitáhnout domů cizí kočku s cizím chlapem :-D), ale jako něco zcela normální, co tak funguje, protože to tak prostě má být.

jinak nějaké tipy k čůrání mimo záchod jsou tady:

ceska-kocka.cz/...

případně se na těch stránkách dá objednat konzultace problému přímo na míru (ale tedy nemám s nimi zkušenosti).

jolana*
hodnocení

0x

Třeba rm cítí moč.

lucie*
hodnocení

0x

Mám to dělala kočka protože cítila,že si s ní málo hrajeme,chtěla více pozornosti a tak místo vyhazování jsme se jí více věnovali a zabralo to,nechala toho.Teď to udělala nedávno zase,ale to bylo tím,že jí kocour vytlačuje z wx,takže dostala svůj a je klid.

hodnocení

0x

Objevila jsem úúúúžasnou stránku o kočkách: modrykocour.cz/...

A ta stať o nečistotné kočce, která čurá kde nemá, ta se mi moc líbí: modrykocour.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]