Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak likvidovat mouchy?

Od: rv* odpovědí: 3 změna:

Kolem baráku začínáme mít celkem dost much. Potvory se dostávají i do baráku, když otvíráme dveře (což je asi tisíckrát denně). Dají se nějak likvidovat už v okolí baráku? Na vosy mám lapače z PET flašek, ale tam zabloudí much málo.

doplněno 11.08.16 09:23:

Tak nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si naředil 5 l roztok insekticidu s aktivní látkou cypermethrin a vystříkal svislé venkovní zdi baráku, stejně tak rámy oken a sítě proti hmyzu. V baráku vystříkal stropy, stejně tak stropy u pergoly a psovi boudu. Mouchy zmizely a protože přípravek má být celkem stabilní, tak doufám, že je problém vyřešen. Přípravek jsem použil Cyper WP, který jsem kdysi koupil kvůli blechám přes ebay, protože u nás to je nějak drahé.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně bydlíte na venkově a někde v okolí je chlév s dobytkem (nebo stáj) či hnůj, protože abnormální výskyt much kolem domu musí mít nějaký důvod. Pokud se Vám osvědčily lapače z PET láhví na jiný hmyz, tak bych u nich zůstal, ale jako návnadu bych volil asi kousky syrového masa - to se na sluníčku začne kazit a mouchám vonět. Když v tém PET láhvi bude jedna menší dírka, tak ji moucha podle vůně najde, vleze dovnitř a snad už ji nenajde při cestě zpět. Ovšem, vyzkoušené to nemám a mohlo by to mít i efekt opačný (množírna much). Další možnost by byla sehnat si aktivní vlaštovky a nabídnout jim místo pro hnízdo pod krovem - jenže, pod tím hnízdem je potom strašně naděláno. No, zkuste tu PET flašku (také ji seženete spíše, než ty vlaštovky). Zdravím!

hodnocení

0x
Část atria mám zastřešenou drátěný sklem, pod ním jako druhý strop vinnou révu , tvoří pěkný stín v létě. I pěkný pohled na visící hrozny. Ovšem pod sklem se hromadí mouchy, jdoucí za světlem. Za mouchami přilétají ptáci a na dlažbu následně zase jejich exkrementy. Dozrály ostružiny a ty dokáží výlučky těch opeřenců pěkně obarvit. Z dlažby modrofialová jde dolů ještě tak Savem. A zůstávají světlejší fleky...
Muška jenom zlatá...!
.
Zavěsil jsem klasické mucholapky, za pár dní jsou plné. Ty elektronické moc nepomáhají...
Zkuste třeba
m.najnakup.sk/...
Nebo
vetis.sk/...

hodnocení

0x

Sítě do oken, sítě do dveří. Nikde nelelkovat, otevřít, projít a zase zavřít.

Doma používat klasické mucholapky. Tam se jich nalepí! *palec*

Pokud sedím třebas u televize, nebojím se použít běžnou plácačku.

Pokud máte chlív a hnůj a podobné muší radovánky, nedivím se, že s nimi máte problémy. Jestliže se Vám někde v chlívě uhnízdily vlaštovky, snažte se, aby se tam měly co nejlíp a nikdo je nerušil. Tento milý ptáček spořádá kvanta much, zvláště, když shání potravu pro mladé.

Máme dvoje vlaštovky, každým rokem a letos už oba páry vyvedly podruhé své mladé. Máme je rádi. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]