Nejste přihlášen/a.
Kolem baráku začínáme mít celkem dost much. Potvory se dostávají i do baráku, když otvíráme dveře (což je asi tisíckrát denně). Dají se nějak likvidovat už v okolí baráku? Na vosy mám lapače z PET flašek, ale tam zabloudí much málo.
Tak nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si naředil 5 l roztok insekticidu s aktivní látkou cypermethrin a vystříkal svislé venkovní zdi baráku, stejně tak rámy oken a sítě proti hmyzu. V baráku vystříkal stropy, stejně tak stropy u pergoly a psovi boudu. Mouchy zmizely a protože přípravek má být celkem stabilní, tak doufám, že je problém vyřešen. Přípravek jsem použil Cyper WP, který jsem kdysi koupil kvůli blechám přes ebay, protože u nás to je nějak drahé.
Dobrý den, patrně bydlíte na venkově a někde v okolí je chlév s dobytkem (nebo stáj) či hnůj, protože abnormální výskyt much kolem domu musí mít nějaký důvod. Pokud se Vám osvědčily lapače z PET láhví na jiný hmyz, tak bych u nich zůstal, ale jako návnadu bych volil asi kousky syrového masa - to se na sluníčku začne kazit a mouchám vonět. Když v tém PET láhvi bude jedna menší dírka, tak ji moucha podle vůně najde, vleze dovnitř a snad už ji nenajde při cestě zpět. Ovšem, vyzkoušené to nemám a mohlo by to mít i efekt opačný (množírna much). Další možnost by byla sehnat si aktivní vlaštovky a nabídnout jim místo pro hnízdo pod krovem - jenže, pod tím hnízdem je potom strašně naděláno. No, zkuste tu PET flašku (také ji seženete spíše, než ty vlaštovky). Zdravím!
Sítě do oken, sítě do dveří. Nikde nelelkovat, otevřít, projít a zase zavřít.
Doma používat klasické mucholapky. Tam se jich nalepí!
Pokud sedím třebas u televize, nebojím se použít běžnou plácačku.
Pokud máte chlív a hnůj a podobné muší radovánky, nedivím se, že s nimi máte problémy. Jestliže se Vám někde v chlívě uhnízdily vlaštovky, snažte se, aby se tam měly co nejlíp a nikdo je nerušil. Tento milý ptáček spořádá kvanta much, zvláště, když shání potravu pro mladé.
Máme dvoje vlaštovky, každým rokem a letos už oba páry vyvedly podruhé své mladé. Máme je rádi. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.