Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řev ptáka

Od: petthr* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den.
Potřeboval bych poradit. Kazde rano nam na parapetů sedava cerny maly ptal, teda podle delky ocasu soudím, ze je menšího vzrustu a kdyz jsem pohl zaluziemi tak odletel pomerne rychle. Ma cerny zobak to vim taky jiste. Jde o to, ze proste kazde rano po 4te hodině sedava na parapetu u nas a ten jeho zvuk co vydava se podoba takovemu tomu rucnimu cvakatku, nevim jak jinak to popsat a hlavne ten zvuk jsem nikdy neslysel predtim. Proste takove rychle cvakani za sebou. Nevite nekdo co by to mohlo byt za druh a jak zaridit, aby tam uz nesedal? Vzdy me to vzbudí.
Dekuji mooc. Petr.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x
Ptáček, který mne napadl, není černý, ale "cvaká". Rehek domácí.
A samozřejmě kos, ten se ozývá nejčastěji takhle ráno, ale není malý.
doplněno 06.08.16 09:21: Tak podle té vaší nahrávky by to mohl být kos. Ale spíš ten klasický, černý. Takhle reagují, když jsou rozrušeni. Čas by asi také odpovídal, touhle dobou ještě někteří ptáci spí.

hodnocení

1x

Chtělo by to něco, čeho by se bál, kousky alobalu na provázek a přivřít to do okna, aby se to přepotalo, nebo něco podobného /pak mě už jen napadá vycpaný kocour/:-D

petthr*
hodnocení

Našel jsem i ten presny zvuk, ktery ten ptak vydava!
Akorat mi ted nejde do hlavy, ze to odpovídá zvuku od Kosa horskeho.

youtu.be/... ve videu ten zvuk zacina 3:59. Je mozne, aby se takovy pak vyskytoval i tady v okolí lidských obydli?
A jak bych mohl zabranit tomu, aby nam sedaval na tom parapetu.

petthr*
hodnocení

0x
Moc děkuji za odpovedi, rehek domaci to spis nebude :/ ten ma jemny hlasek,to by bylo i po rano mozna prijemne, ale tohle je jak samopal :D fakt to jsou stejne zvuky jak vydava kos horsky, jen nevim, proc se vyskytuje tady :D
Kocoura si budu porizovat v rijnu,ted jsou jeste u maminky v pelisku, ale do te doby se doufám ten ptak odstehuje :D

hodnocení

0x

Já si troufnu odhadnout, že je to rehek, čermáček. Cvaká, když je rozrušený. Nevidí on svůj odraz v okně a rozčíleně na něho reaguje jako na soka? Nemohlo by to být takto?

pepa87*
hodnocení

0x

Já bych řekl, že to byl téměř stoprocentně normální kos černý. Nejspíš to byly takovéto zvuky commons.wikimedia.org/...

mnd®

Já bych řekl,že to má po více jak pěti měsících už vyřešené .

kos
hodnocení

0x

Za pár let další generace neuslyší v přírodě téměř žádné ptáčky,tak si to propzatím užívejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]