Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můj pes je dlouho nemocný a rozhodl jsem se, ž ho nechám uspat. Co nastane potom? Jak s ním bude naloženo? Chtěl bych, aby se s ním nakládalo co nejlépe.
Vaši situaci vám nezávidím, také nás to před časem potkalo. Pejska jsme si odnesli a udělali mu důstojný hrobeček v lese, kam tak rád chodíval.
Zdravím.!
Pokud máte barák... zahradu, pak je volba jasná.
Po uspání na veterině odvézt domů a vykopat hrobeček.
Já mám v rohu zahrady v podstatě "pohřebiště" domácích mazlíků.
To, co se bude s Vašim milovaným pesanem dít, když ho necháte po
uspání na veterině, nechtějte radši ani vědět.!
Bude totiž "zpracovaný, jako biologický odpad"... A to se vším všudy.
Ovšem dnes existují i psí hřbitovy, jenže tam se cáluje víc, než za lidi.
Divná doba, že.?
Zdravím. Určitě bych nikdy svou fenečku nezakopávala v přírodě. Můžou ji vyhrabat psi, nebo jiná zvířeta, to by mi vadilo. Nedávno jsem četla, že je už i u nás ve větších městech možnost nechat pejska zpopelnit v krematoriu a popel si buď odnést, nebo ne. Zadejte na internetu: Krematorium zvířat - a vyberte si. Hodně sil. Ida
Mám na zahradě hrobečky Betynky, Aronka i Čertíčka. Možná se mi budete smát, ale na Dušičky jim zapálím svíčky. I psí duše si to zaslouží, někdy víc, než ta lidská. Vzpomínám často na jejich lumpačinky. Pejska nemohu mít už skoro 6 let.
Pokud někdo zahrádku nemá, tak udělat hrobeček v přírodě. Navrch dát placatý kámen, kvůli případným dravcům.
Známá měla milovanou kníračku. Když jí umřela, dala ji do kafilerie. Prý nemá jak a nemá kam a nemá kdy... Stovky výmluv. Mrzelo mě to na ni moc, dokud pejsek žil, byl pro ni středem světa, paní žije totiž bez muže, bez dětí, nemá nikoho, měla jen tu čubinku. A pak se k ní takhle zachovala.
Nedávno jsem četla článek, tuším v Překvapení, jak lidem umřel pejsek a oni mu zařídili poslední rozloučení v krematoriu pro zvířátka. Prý to bylo velice důstojné. Následně dostali urničku. Vůbec se mi to nezdá přehnané, pes Vás miloval, Vám dělal parťáka řadu let, měl Vás rád. Klidně si to zaslouží. Jenom to jistě nebude zadarmo, jako ta kafilerka. Jaga.
Všechno pak můžete zařídit sám. Zesnulého psa zabalit do jeho oblíbené deky, pochovat na zahradě. Je jasné, že cizím nějaká mrtvola cizího psa tolik na srdci ležet nebude. Proto vše zařiďte sám, abyste měl klidné svědomí, že pejsek dobře odpočívá. A ne někde...no fuj!
Jago nedá mi to,... každý člověk to má nastavené jinak. Též jsem již o pár psích holčiček přišla, milovala jsem je neskutečně a přesto ani jedna není pochovaná v zemi. Nedokážu to, neustále bych si říkala, že mého milovaného mazlíčka žerou červi a je v mokré zemi. A tak končí v kafilerii.
Před lety jsem na nové zahradě vykopala X obojků a bohužel i hrob s vlčákem (byl v zemi přes 3 roky) a nebylo to nic pěkného. Původní majitel nám opoměl sdělit, že v té části zahrady zakopával své psy.
V srpnu to bude pět let co jsme museli udělat to co se chystáte vy.Pokud si ho chcete odnést domů ,tak taková malá rada do něčeho ho zabalte ,protože se mu uvolní svěrače a můžete být ušpiněn od výkalů.Jinak mi doktor řekl,že musí být hrobeček hluboký min.80 cm kvůli vyhrabání jiným zvířetem.Domácí pohřbívání prý nevadí.
Jago,taky mu dávám na dušičky zapálenou svíčku .Dokonce má i zasázené kytičky .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.