Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co nastane po eutanázii psa?

Od: ponky* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, můj pes je dlouho nemocný a rozhodl jsem se, ž ho nechám uspat. Co nastane potom? Jak s ním bude naloženo? Chtěl bych, aby se s ním nakládalo co nejlépe.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Buď si ho vezmete a pohřbíte (vlastní pozemek, krematorium pro zvířata), nebo necháte na veterině, kde bude předán a zpracován v kafilerii. Jak se to dělá netuším, ale pietně se se zvířaty nenakládá, je to prostě jen odpad. Psovi už je to jedno, záleží jak to cítíte vy. Pokud si mrtvého psa vezmete, počítejte s tím, že tělo po smrti se prostě nějak chová. Svěrače povolí, tedy dojde k úniku moči a někdy i stolice. Dochází k úniku vzduchu z plic, což vydává zvuk a může se to stát i déle po smrti. Dochází k posmrtné ztuhlosti, ale ne hned. Ze začátku je zvíře divně hadrovité, špatně se bere do rukou, proto se nejspíš říká, že mrtvá váha je těžší. Tak aby pak manipulace s mrtvým tělem nebyla větší šok, než ponechání na veterině s vědomím kafilerky.

vanad1*
hodnocení

1x

Bude s ním naloženo tak, jak budete chtít vy. Kdo by měl co zajišťovat? Hrob mu uděláte na jeho oblíbeném místě. To je snad samozřejmé.

karhan*
hodnocení

0x

Vaši situaci vám nezávidím, také nás to před časem potkalo. Pejska jsme si odnesli a udělali mu důstojný hrobeček v lese, kam tak rád chodíval.

2kedar*

I tak se dá.! *palec*

Ovšem zrovna legální to není.

Ale "Prach jsi a v prach se obrátíš".

Ono pohřbívat své psy, kočky na své zahradě asi taky nebude podle (dnešních, hloupých) zákonů

zrovna "košer". Ovšem na hloupé zákony kašlu. :-P

majsterjoe*

Zákon tohle povoluje. Jen žádný strach.

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Pokud máte barák... zahradu, pak je volba jasná.

Po uspání na veterině odvézt domů a vykopat hrobeček.

Já mám v rohu zahrady v podstatě "pohřebiště" domácích mazlíků.

To, co se bude s Vašim milovaným pesanem dít, když ho necháte po

uspání na veterině, nechtějte radši ani vědět.!

Bude totiž "zpracovaný, jako biologický odpad"... A to se vším všudy. :(

Ovšem dnes existují i psí hřbitovy, jenže tam se cáluje víc, než za lidi.

Divná doba, že.?

ponky*
hodnocení

to znamená co, že bude zpracovaný, jako biologický odpad?
2kedar*

Ano. V kafilerii.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Určitě bych nikdy svou fenečku nezakopávala v přírodě. Můžou ji vyhrabat psi, nebo jiná zvířeta, to by mi vadilo. Nedávno jsem četla, že je už i u nás ve větších městech možnost nechat pejska zpopelnit v krematoriu a popel si buď odnést, nebo ne. Zadejte na internetu: Krematorium zvířat - a vyberte si. Hodně sil. *plac*Ida

hodnocení

0x
Bude vhodné nahlásit úmrtí, utracení na úřadě, kde platíte poplatek za psa. Někdy si majitel psa vzpomene až tehdy, když mu přijde papír, že třeba zase platit.
Pokud jste do utracení měli více psů, za každého dalšího psa bývá výška poplatku ve většině obcí vyšší. Citelně. Každá koruna dobrá...
.
Většina lidí v zármutku nad ztrátou blízkého tvora na takové věci zapomíná.
.
I když třeba já bych klidně platil i vícenásobek, jen kdyby ta moje čtyřnohá láska mohla žít dál...

hodnocení

0x

Mám na zahradě hrobečky Betynky, Aronka i Čertíčka. Možná se mi budete smát, ale na Dušičky jim zapálím svíčky. I psí duše si to zaslouží, někdy víc, než ta lidská. Vzpomínám často na jejich lumpačinky. Pejska nemohu mít už skoro 6 let.

Pokud někdo zahrádku nemá, tak udělat hrobeček v přírodě. Navrch dát placatý kámen, kvůli případným dravcům.

Známá měla milovanou kníračku. Když jí umřela, dala ji do kafilerie. Prý nemá jak a nemá kam a nemá kdy... Stovky výmluv. Mrzelo mě to na ni moc, dokud pejsek žil, byl pro ni středem světa, paní žije totiž bez muže, bez dětí, nemá nikoho, měla jen tu čubinku. A pak se k ní takhle zachovala. *bzum*

Nedávno jsem četla článek, tuším v Překvapení, jak lidem umřel pejsek a oni mu zařídili poslední rozloučení v krematoriu pro zvířátka. Prý to bylo velice důstojné. Následně dostali urničku. Vůbec se mi to nezdá přehnané, pes Vás miloval, Vám dělal parťáka řadu let, měl Vás rád. Klidně si to zaslouží. Jenom to jistě nebude zadarmo, jako ta kafilerka. Jaga.

Všechno pak můžete zařídit sám. Zesnulého psa zabalit do jeho oblíbené deky, pochovat na zahradě. Je jasné, že cizím nějaká mrtvola cizího psa tolik na srdci ležet nebude. Proto vše zařiďte sám, abyste měl klidné svědomí, že pejsek dobře odpočívá. A ne někde...no fuj! *plac*

Jago nedá mi to,... každý člověk to má nastavené jinak. Též jsem již o pár psích holčiček přišla, milovala jsem je neskutečně a přesto ani jedna není pochovaná v zemi. Nedokážu to, neustále bych si říkala, že mého milovaného mazlíčka žerou červi a je v mokré zemi. A tak končí v kafilerii.

Před lety jsem na nové zahradě vykopala X obojků a bohužel i hrob s vlčákem (byl v zemi přes 3 roky) a nebylo to nic pěkného. Původní majitel nám opoměl sdělit, že v té části zahrady zakopával své psy.

cesmina*
hodnocení

0x

V srpnu to bude pět let co jsme museli udělat to co se chystáte vy.Pokud si ho chcete odnést domů ,tak taková malá rada do něčeho ho zabalte ,protože se mu uvolní svěrače a můžete být ušpiněn od výkalů.Jinak mi doktor řekl,že musí být hrobeček hluboký min.80 cm kvůli vyhrabání jiným zvířetem.Domácí pohřbívání prý nevadí.

Jago,taky mu dávám na dušičky zapálenou svíčku .Dokonce má i zasázené kytičky .

lidus*
hodnocení

0x

Všechna naše zvířata, dokonce i slepice, mají vlastní hrob vystlaný krušpánkem a vysypaný vápnem, na zahradě u zdi. Každé má náhrobní kámen se jménem, psi dřevěný křížek a občas jim v létě , kdy tu jsme, zapálíme svíčku. Psi jsme si z veteriny odnášeli v krabici od banánů, vypadali, že spí.

hodnocení

0x

...já jsem svou fenečku buldočka nechal na veterině-samozřejmě se za to platí a to podle kil..mrzí mne to doposud samozřejmě ne ty peníze ale že jsem ji tam nechal:(...podruhé jsem už tuto chybu neudělal a pohřbil jsem svou kamarádku doma na zahradě ...

tondac*
hodnocení

0x

Sousedi je zakopávají na zahradě, ale nevím zda je to legální. Pro pejskaře smutné téma, tak pro odlehčení:

Potkají se dva.

"Nechal jsem utratit psa."

"Byl vzteklej?"

"No nadšenej nebyl ..." :)

hodnocení

0x

,,Mů jmuž vytobil našim čivám rakvičky a mám je pochované na zahradě.Jak si představím,jak je s něma naloženo jako s odpadem,,tak to je na mne silá káva,,to bych nemohla.

Každý dle svých možností..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma utracení psa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]