Nejste přihlášen/a.
Jak čůrá Vaše kočka?Kocour je odjakživa v pohodě,velmi čistotný,ale kočička od mala umí čůrat bokem i když mají krytý záchod.Nechápu jak to dělá.Jinak je čistotná,hned škrábe o podlahu,když se jí něco nezdá a ukazuje,"ukiď"je to naše prinzezna,ale to čůrání jí nejde.V podstatě denně vytírám okolo čůránky.Mám na starost i kočičí záchod,protože chlap by jí vyhodil na ulici,neměl na ní nervy když se staral o záchodek,takže k dětem nám na hrbu ještě kočky,ale jsou to miláčci.Mě to nevadí.Bratr má taky kocoura a přesně to samé.Jak pořídili kočičku,tak vždy se trefila mimo záchod.Jak jsou na tom Vaše kočky?umí čůrat nebo to ty "holky"neumí?
Mí mladí, začátkem měsíce, byli na prodlouženém víkendu a já byla se 4mi vykastrovanými kocoury přes den a s psinou Dorotkou v noci. Kluci mají 2 krytá wecka. Jedno v předsíni a jedno na záchodě. Slyšela jsem, jak někdo hrabká v záchodě. Lopatka, sáček, sundala jsem boudičku, lopatkou vydolovala hroudu a nastoupil druhý. Zasmála jsem se a čekala, s boudičkou v ruce. A přišel i třetí, dřepnul si vedle toho čurajícího. Koukali se na mě a bok po boku čurali. Byli strašně srandovní! Tohle se mi stalo i před několika roky, kdy jsem o dovolené "hlídala".Je zajímavé, že se jim nikdy a nikde nepodařilo vyčurat mimo. Ani "nehodu" ani jeden neměl. Lucie, jestli jsem to pochopila, kočka čurá na stěnu wecka a čuránky tečou po stěně a vytékají, mezi boudičkou a mísou, ven. Dobře jsem to pochopila? Nestálo by za to, vyzkoušet, boudičku nedávat. Tu stěnu jí nenabídnout. Třeba více přidřepne. Anebo najít takovou, která je menši. než spodní část, nepřesahuje, ale končí uvnitř. A také bych sprchou boudičku vypláchla hodně horkou vodou.
Nas chlupatej demon, ktery uz s nami neni :o( mel steny problem. Necupla si, proste sla na pisek a curala "kolmo" na zed wecka. Museli sme poridit wc kde ta horni cast sedi na te spodni s presahem dovnitr, aby nezatekalo ven. Pri cisteni sla vzdy horni cast do vany na osprchovani. Predchozi 2 kocky zvladly provoz jen s weckem bez zadeklovani, kazda kocka je proste jina :oD
Vím, Lucie, z Vašich odpovědí, že máte doma malá dvojčátka, která máte moc ráda. Pokud máte s nimi v bytě i 2 kočky, z nichž jedna je navíc nečistá, není to pro mrňousky vůbec dobré. Navíc, pokud polezou /nebo už lezou/ po podlaze, pořád hlídat, aby tam nebyla loužička od kočky. A i když ji setřete, stejně tam zbytky jsou. To byste musela komplet umývat podlahu každou chvíli, po každé kočičí potřebě. A protože děti jsou zvídavé, jistě je napadne hrabat se i v tom kočičím záchodě. Protože děti se hrabou ve všem. A nejradši pak prstíky do pusy.
Kočky uznávám jen tehdy, pokud jsou to kočky venkovní a v rozumném množství. Spějí v seně v nějaké bedničce na půdě, potřebu konají venku. Navíc od kočky to neskutečně smrdí, kam se hrabou psí výkaly. Proto kočku v bytě ani náhodou.
Jestliže jste v paneláku, vím, že řešit to asi jen tak nepůjde. Ale pokud už musíte sdílet byt s kočkami, uvažovala bych o tom až tehdy, když děti už budou velké a rozumné.
Já vím, teď se zošklivím velké skupině kočkomilů, ale nemohu si pomoci, kočku v bytě, navíc nečistou, nikdy. Jaga.
Sousedka má nekontrolovatelné množství koček, sama neví, kolik, kolem 15, možná víc. Občas něco chcípne, častěji ale přibyde. Stavy paní nijak nereguluje. Je to věčně hladové, chodí mi žrát i míchanici ke slepicím. Co mám v zahrádce v záhoncích, netřeba popisovat. Snad proto ke kočkám netíhnu. Pes by takhle zahrádku nezřídil.
babajaga-přemýšlíte logicky a máte pravdu,ale já nezmínila jak a kde ten záchod je.
Kukněte na foto a všimňete si dole v rohu skříně je díra(se závěsem)Celá spodní část skříně je koček.Mají tam stejné lino jako venku a záchodek.Mají to i s předsíňkou
takže i kdyby děti strčily ruce do díry,na záchodek nedosáhnou,hlava se jim tam taky nevejde.Ta skříň v těhle bytovkách sloužila jako špajz,vedou v ní odvětrávací trubky s průduchy a je od zbylých vestavěných skříní oddělená stěnou.Je fakt,že v zimě tam mají kosu,ale záchodek s větráním a předsíňkou nemá jen tak nějaká kočka.
Babkazov-pochopila jste dobře,asi dokáže zadek dát nějak na stěnu a čůrat,ale že se ještě nepoučila,to nechápu.Jinak kocour mi dělá to samé,jak čistím záchodek(ráno když děti v křesílkách jedí,jinak bych je nedokázala zahnat)tak kocour frajer kolikrát příjde a čapne mi tam.Takže čekám až výsostně dokoná a uráčí se odejít a ten prevít ani nehrabe,když mě tam vidí.
MVDr. Žertova, odbornice na chovani zviratek, radi kolik kocek, tolik zachodu. Ideal: +1. Tedy 3 wc u Vas.
Kocky pres curani a kakani komunikuji...nejaky problem...mozna.
A asepticka cistota domacnosti, deti, jidla...neni pro deti a jejich imunitu dobra.
Kamoska veterinarka sve male deti(do 3 let) nechavala hrat si na zemi se psikem, ktery chodi ven, nijak zvlast ho nemyji !
souhlasím, že víc záchůdků by mohlo problém vyřešit... naše 3 kočky mají 2 zachůdky a 2x denně čistím, ale i tak jsem si všimla, že jedna z koček čůrá jakoby na stěnu, aby nemusela použít už rozhrabaný písek - ale protože náš záchůdek nemá vršek, čůrá jen na stěnu spodní misky zevnitř, tak se trefí bez problému vaše kočky mají opravdový palác k bydlení, a oddělený od dětí, tak není nutný kryt - sundala bych vršek a přikoupila ještě jednu misku, věřím, že to zabere...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.