Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vydrží rybky bez krmení?

Od: hanesz* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

v pondělí odjíždím na dovolenou a měl jsem domluvené se strýcem, že se mi postará o akvárium. Bohužel ze zdravotních důvodů to nepůjde. Teď řeším jestli koupit nějaké automatické krmítko nebo nechat rybky 6 dní bez krmení.

Mám 112 litrové akvárium. Mám tam 2 ancistrusy, 4 mečovky, 3 black molly, 2 mřenka nádherná a 4 závojnatky. Dále mám v akváriu cca 8 rostlin, takže o kyslík je postaráno. Zkrátko funkční akvárko.

Co mi doporučujete?

Děkuji, snad mi ryby nepozdechají.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

6 dní bych neřešil.Zdravá dospělá ryba vydrží i 3 týdny aspoň posbírají zbytky.Ale jestli je nechceš trápit hlady tak jim možeš nějaké ty tablety koupit heureka.cz/...

mate59
hodnocení

1x

V akvaristice se dá koupit krmivo /je to taková bílá kostka/, název nevím.To se jen hodí do akvárka a vydrží až dva týdny na krmení.V návodu bylo psáno pro kolik rybek to je, vím, že jsem to nožem rozdělil na púlky a ryby v pohode.Jinak jestli jsou v dobré kondici, týden bez krmení vydrží uplně bez újmy na zdraví.

chcivedet
hodnocení

0x

Dobrý den.

Ancistrusi by Vám vydrželi. Mám takovou zkušenost s rybičkama.

Měla jsem jít na operaci. Předtím jsem koupila umělou 30 l krabici s víkem a 2 dny před odjezdem odnesla k našim a napustila vodu. Další den jsem vylovila rybky a měli tam být i ancistrusi, ale nevěděla jsem jestli 2 nebo 3, protože byli vždy zalezlí, i když jsem akvárko čistila. Vylovila jsem samečka a samičku. Ještě jsem zkoušela i rukou hledat, žádný se již neukázal. Než jsem odjela, dala jsem do akvária trochu vloček.

Po týdnu jsem přijela a občas pozorovala, jestli tam náhodou není. 11. den v akváriu něco žbluňklo. Šla jsem se podívat a tam skoro 10 cm velký sameček. Nestačila jsem se divit.

Jak mi bylo lépe, vyčistila jsem celé akvárko i s pískem. Donesla jsem ostatní rybičky a pozorovala.

Ancistrusi měli problém, protože jsem jim narušila jejich skrýše. Starší sameček si hned zalezl pod kmen. Samička zalezla za kámen a mladší sameček někde za kmen. Mladšímu se ale stále něco nezdálo, pořád kontroloval, jestli samice nemá něco lepší, odevšad ji vyhazoval. Když už to trvalo delší dobu, ten starší najednou vyplul ze svého úkrytu a "šel mu nafackovat" a pak se zase schoval.

Natáčela jsem v dost nepohodlné pozici. Když už mne bolely záda a již se mi třásly ruce, natočila jsem ještě kousek boje, což bylo zrovna to nejkratší video. Nedaří se mi video sem nahrát, asi 3:01 min je mnoho?

bellinka6*
hodnocení

0x

Zdravé ryby opravdu vydrží bez krmení hodně dlouho - až 3 týdny a nic se jim nestane - 6 dní je naprosto v klidu ;)

sendihorak*
hodnocení

0x

Naopak pauza od krmení je velmi prospěšná a týden je naprosto ideální. Rybky se alespoň pročistí. I v normálním stavu, kdy jste doma krmte pouze 5x v týdnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]