Nejste přihlášen/a.
Po aplikaci pasty na odčervení mi kocour asi po dvou hodinách začal zvracet a zjistila jsem, že vyzvracel i červy. Myslíte si, že je to v pořádku?
A co spis pouzit nejaky spot-on, treba Stronghold nebo Profender. Ucinkuji na vnitrni i vnejsi parazity (cervy, blechy, svrab atd.) a na ploche i oble cervy (skrkavky i tasemnice). Aplikace je jednoducha, kapicka se kapne na kuzi na lopatkach. Male procento kocek trpi tesne po aplikaci hypersalivaci - zvysenym slinenim, ale u mych kocek jsem se s tim nesetkala. Ucinnost je jeden mesic, tedy bohate pokryje vyvojove faze parazita a neni treba vickrat odcervovat. Jedinou nevyhodou je vyssi cena, Stronghodl stoji okolo 300Kc, Profender nevim.
Ten Stronghold za 300 Kč je jedna aplikace? Používala jsem něco podobného - tuším FRONT line. Také to bylo poměrně drahé, ale moc to neučinkovalo a tak jsem znovu přešla na obojky. Ale v době, kdy válčí s jinými kocoury, tak ten poslední měl asi týden.
Nemate pravdu. Pripravek se nesmi aplikovat na mokrou kuzi a kocka by 2hodiny po aplikaci nemela zmoknout ani se koupat, po dvou hodinach uz to nevadi a v pribalovem letaku pisi, ze deti by s kockou nemeli prijit do kontaktu 30min nebo do te doby pokud se latka nevsakne, aby pripravek nesetreli a ten mel spravnou ucinnost. 3 dny jsou tedy neopodstatnene. Pribalovy letak zde: www.emea.europa.eu/vetdocs/PDFs/EPAR/stronghold/V-050-PI-cs.pdf.
Ano, jedna aplikace a mesicni ucinnost. Frontline je jen proti vnejsim parazitum - blecham a klistatum a osobni zkusenost mam jen se sprejem. Blech jsme se zbavili, ale jestli ochrani dlouhodobe pred napadenim blechami nevim, kocky ven nepoustim. Nekdo si ho pochvaluje u jineho neucinkoval.
FRONT Line je na trhu již spoustu let a paraziti jsou již někteří imunní. Je třeba použít novější přípravek poraďte se s veterinářem - jsou i levnější a hlavně účinnější přípravky. Když přijdete k veterináři s tím, že chcete Front line, tak Vám ho prodá, ale když řeknete, že chcete jiný spot-on, tak Vám určitě poradí.
Stronghold je proti vnitrnim i vnejsim parazitum a ma velmi siroke spektrum. Lidi si mozna tenhle spot on pletou s nejakym jinym, treba Frontlinem, ktery je jen na vnejsi parazity. Je treba cist pribalove letaky a orientovat se nikoliv podle nazvu, ale podle pouzite ucinne latky. Jak razantneji byste chtela u zacervene kocky postupovat? Tabletky a odcervovaci pasty jsou jednorazove, ucinkuji pouze pri podani. Takze kocka odcervena tabletkou se za par dni muze znovu nakazit. Navic skrkavky maji tu vlastnost, ze kdyz je jich v tele hodne, tak se larvy zapouzdri a cekaji, az se uvolni misto. Takze po jednorazovem podani tabletky zabijete dospelce, ale zacnou se vam lihnout dalsi. Spot-ony ucinkuji mesic, takze pokryji cele vyvojove stadium parazita. Pokud kocka cast tablety nebo pasty vyzvraci, odcerveni neni ucinne a paraziti si mohou vypestovat rezistenci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.