Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour vyzvracel červy

Od: minda* odpovědí: 15 změna:

Po aplikaci pasty na odčervení mi kocour asi po dvou hodinách začal zvracet a zjistila jsem, že vyzvracel i červy. Myslíte si, že je to v pořádku?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

Vyzvracet pastu by neměl,aby učinkovala.Brrr mráz mi leze po zádech*smich*.Tak aspon víte ,že má červíky.Určitě bych kontrolovala hovínka a pokud 2 dny nic nebude,tak to stačilo,ale vidím to spíše na ještě jedno odčervení a na lačno *nevi*

tomh*
hodnocení

0x

V pořádku to není, spíše než pastu bych doporučil tabletky. Třeba Drontal..ty pasty nemusí některé kočky snést a vyzvracejí je..

lidka*
hodnocení

0x

Dávám tabletky Drontal a kocour je bez problému. Zabalím trochu do masa rozdrcené na menší kousky a je to v pohodě. Doporučuji. A to mám mlsného kocoura, který jen tak něco nezbaští! *hej*

boy*
hodnocení

0x
určitě po čtrnácti dnech odčervit ještě jednou a hlavně před odčervením odblešit.Problém je v tom,že mezihostitelem červů je blecha.Může mít jen jednu a červy jsou zpět.Drontal je sice dobrá věc,ale ne každému se podaří prášek do kočičky dostat
pb®

A co spis pouzit nejaky spot-on, treba Stronghold nebo Profender. Ucinkuji na vnitrni i vnejsi parazity (cervy, blechy, svrab atd.) a na ploche i oble cervy (skrkavky i tasemnice). Aplikace je jednoducha, kapicka se kapne na kuzi na lopatkach. Male procento kocek trpi tesne po aplikaci hypersalivaci - zvysenym slinenim, ale u mych kocek jsem se s tim nesetkala. Ucinnost je jeden mesic, tedy bohate pokryje vyvojove faze parazita a neni treba vickrat odcervovat. Jedinou nevyhodou je vyssi cena, Stronghodl stoji okolo 300Kc, Profender nevim.

lidka*

Ten Stronghold za 300 Kč je jedna aplikace? Používala jsem něco podobného - tuším FRONT line. Také to bylo poměrně drahé, ale moc to neučinkovalo a tak jsem znovu přešla na obojky. Ale v době, kdy válčí s jinými kocoury, tak ten poslední měl asi týden. *uf*

boy*
U těchto aplikací je problém,že se musí dát na místečko,kam si kočička nedosáhne,aby si to mohla olízet a tři dny zakazuji dětem kočičku hladit,aby se látka dostala v dostatečném množství pod kůži,ani nesmí přijít zvíře do kontaktu s vodou(nesmí se koupat ani zmoknout na dešti) pak Frontline působí uspokojivě,ale pravdou je,že klíšťata na něj jsou jaksi imunní,takže spíše ten Stronghold...
pb®

Nemate pravdu. Pripravek se nesmi aplikovat na mokrou kuzi a kocka by 2hodiny po aplikaci nemela zmoknout ani se koupat, po dvou hodinach uz to nevadi a v pribalovem letaku pisi, ze deti by s kockou nemeli prijit do kontaktu 30min nebo do te doby pokud se latka nevsakne, aby pripravek nesetreli a ten mel spravnou ucinnost. 3 dny jsou tedy neopodstatnene. Pribalovy letak zde: www.emea.europa.eu/vetdocs/PDFs/EPAR/stronghold/V-050-PI-cs.pdf.

boy*
a proto většina lidí má pocit,že Frontline neúčinkuje.Tohle jsem si nevymyslela,tohle mi poradil veterinář ;)
pb®

Ano, jedna aplikace a mesicni ucinnost. Frontline je jen proti vnejsim parazitum - blecham a klistatum a osobni zkusenost mam jen se sprejem. Blech jsme se zbavili, ale jestli ochrani dlouhodobe pred napadenim blechami nevim, kocky ven nepoustim. Nekdo si ho pochvaluje u jineho neucinkoval.

mouse*

FRONT Line je na trhu již spoustu let a paraziti jsou již někteří imunní. Je třeba použít novější přípravek poraďte se s veterinářem - jsou i levnější a hlavně účinnější přípravky. Když přijdete k veterináři s tím, že chcete Front line, tak Vám ho prodá, ale když řeknete, že chcete jiný spot-on, tak Vám určitě poradí.

boy*
Přiznám se,že dodnes jsem si myslela,že stronghold je na blechy klíšťata a ušní svrab,že by působil i na červy,to slyším poprvé,ale nevylučuji to - nejsem vete.Osobně bych ale určitě při začervení kočičky postupovala razantněji.Stronghold považuji za prevenci...
pb®

Stronghold je proti vnitrnim i vnejsim parazitum a ma velmi siroke spektrum. Lidi si mozna tenhle spot on pletou s nejakym jinym, treba Frontlinem, ktery je jen na vnejsi parazity. Je treba cist pribalove letaky a orientovat se nikoliv podle nazvu, ale podle pouzite ucinne latky. Jak razantneji byste chtela u zacervene kocky postupovat? Tabletky a odcervovaci pasty jsou jednorazove, ucinkuji pouze pri podani. Takze kocka odcervena tabletkou se za par dni muze znovu nakazit. Navic skrkavky maji tu vlastnost, ze kdyz je jich v tele hodne, tak se larvy zapouzdri a cekaji, az se uvolni misto. Takze po jednorazovem podani tabletky zabijete dospelce, ale zacnou se vam lihnout dalsi. Spot-ony ucinkuji mesic, takze pokryji cele vyvojove stadium parazita. Pokud kocka cast tablety nebo pasty vyzvraci, odcerveni neni ucinne a paraziti si mohou vypestovat rezistenci.

boy*
řešila bych to tak jak píšu nahoře odčervit po čtrnácti dnech znovu a pak sáhla po prevenci jako je třeba Stronghold

martina30*
hodnocení

0x

Jsou tablety a nebo pasty které účinkují jak na blechy ,tak na červíky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]