Objevily se nam v domacnosti na spouste mistech tyhle housenky. Jsou v mistech kde se spatne uklizi (za sedačkou, za kuchynskou linkou), ale i ve volnych mistech. V prostoru. Ty tmave kukly, nebo co to je, jsou trvde, nektere uz vylihle a nektere plne. Vubec nevim jk se toho zbavit a z ceho to vubec je. Moc prosim, poraďte. Dekuji
Nic příjemného, ale nejdřív bych ty kouty důkladně vyluxovala, pokud možno i gauč nebo nábytek, ten bych taky vyčistila připravkem na nábytek a pak kouty vysprejovala nějakým sprejem proti hmyzu, jako třeba Raid, nebo něco podobného. Ten sprej raději ráno, když odcházíte do práce, abyste v tom nemuseli být. Zároveň se poohlédnout po přístupových cestách hmyzu k vám domů a po místech kde hmyz může pobývat a místo rovněž uklidit, ošetřit.
co na tohle říct- zřejmě doma moc neuklízíte takto si nechat zaneřádit byt- vše důkladně odtáhněte vyluxujte vymyjte a vystříkejte a pak znovu vymyjte desinfekcí
willow*
tak tohle je teda názor, na tuto diskuzi jsem se dostala protože mám tyto larvy doma taky, a věřte, že uklízím několikrát do týdne, včetně dezinfikování prostor sanytolem. mám je ve skříňce se suchýma zásobama, kde jsou vločky, mouky a cukry v neotevřených baleních
Tak to jsou určitě kukly mouchy a podle larev, nejspíš mouchy domácí Vývoj v dospělou mouchu je velice rychlý 1-2týdny, jestli to máte všude tak potěš. Musíte rychle jednat.Pořádně všude zamést a vše spálit. Preventivně bych tato místa vystříkala biolitem, larvy mohou být zalezlé ve škvírách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.