Nejste přihlášen/a.
Dobrý den máme ročního psa velkého plemena s PP. 13. srpna jdeme na výstavu, která se nazývý Voříškiáda, chci se zeptat, stačí když pejsek umí základní cviky jako sedni, lehni, přines, zůstaň a pac? Mám ho ještě něco naučit? Máte někdo zkušenosti? Děkuji.
Musí umět chodit na vodítku, tak můžete absolvovat základní posuzování v kruhu. Pak už je to jen na vás, jestli se přihlásite na nějakou další z jejich soutěží. Na doprovodné soutěže se nemusíte hlásit, ale můžete. Tři studně mají letos tyto soutěže, z nich vidíte, o co tam půjde - běh ve slalomu, překážky, pokud váš pes umí skákat, přivolání, aport, hledání páníčka, který se mu bude schovávat, závody v týmu, záchranářství, když se páníček třeba někde zasekne nebo třeba ve vodě, to uvidíte nebo se zeptejte pořadatelů Tří studní zde facebook.com/...
Pak se dělá ještě třeba přivolání mezi uličkou lákadel, to většinou vypadá jako na videu níže, je to sranda. Jde o to, aby se páníčkové pobavili, když to pes nezvládne, nic se neděje, o to přece nejde. Zkusíte, co mu jde a do příštího roku to natrénujete.
Do soutěží se přihlaste včas, pak mohou mít obsazeno.
SOBOTA
. Nejvášnivější aportér
. Kynologický test s úkolem
. Nejrychlejší přivolání
. Pevné nervy
. Překážková dráha
NEDĚLE
. Nejrychlejší tým
. Najdi mě!
. Slepičí slalom
. Zajíc v pytli
. Zachraň mě!
Že nemáte voříška, to nevadí, oni mají kategorie jak pro čistokrevné psy bez PP, tak s PP, to je jen na pořadateli voříškiády, jaké kategorie vyhlásí.
Hezky se bavte, krásně si to užijte a vězte, že nejde o ceny a poháry, ale o srandu a užít si to se psem i rodinou.
Vemte mu s sebou misku a vodu a vezměte s sebou i nějaký slunečník, stan nebo něco, pod čím najdete stín a jak ho budete chladit. V úmorném vedru na přímém slunci je toto leckde největší potíž. Je to huňáč z řádu nukleárních hovad, ochlazení bude potřebovat.
Voříškiáda je pouze jenom název. Nikdo neříká, že tam nemohou obří plemena. Dokonce jsem se i ptala a bylo tam všechno možný. Od čivavi až po Vlkodava.
No, voříšek přece může být i velký, ale pes s PP rozhodně není voříšek... K dotazu, zkuste se podívat sem, tam jsou kategorie pěkně popsané pesweb.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.