Nejste přihlášen/a.
dobrý den proč když mám pod kvočnou 9 vajec proč se nic nelíhne když sedí 3 týden a proč ta kvočna za začátku měla hlavu tak jak jí má mít a ted jí mám furt pod sebou a žádné vejce zatím nepraská a včera vykadila hovno přímo na vejce proč
Momentálně čtu z křišťálové koule :
1. K vylíhnutí kuřátek je potřeba oplodněných vajíček, tedy mít plodného kohouta.
2. Jistě jste v průběhu líhnutí vejce prosvítila a nebo položila na vodu abyste zjistila, zda jsou oplozené, zda se vytváří zárodek atd.
3. Nezajistila jste dobrou péči kvočně. Žrádlo a pití se musí dát do takové vzdálenosti, aby kvočka musela z vajíček vstát, poodejít od hnízda, nažrat se, napít a vyprázdni se mimo hnízdo..
4. Jsou kvočny, které odmítají vstát z hnízda a musí se denně sundávat.
5. Hovňajzama pokálená vejce mají ucpané póry a pokud byla kuřátka živá, tak se udusila a vaše kvočka také táhne z posledního.
6. Příště si napřed o líhnutí něco přečtěte a netrapte zvířata.
Liduš, máte pravdu, ale u posraných vajec bych ani já nic neviděla a při líhnutí v automatické líhni mě prošlo rukama mnoho vajíček. Myslím, že tazatelka nemá tušení co by u vajíček měla vidět. Ale informaci o prosvěcování vajíček na netu je hafol. Může si to ten nastudovat a příští líhnutí snad bude úspěšné.
Až se setmí vemte si baterku a vejce prosviťte, zárodky a pak i kuřata jsou krásně vidět (pozná to i 6ti letá vnučka).
Důležité je, zda máte kohouta. Jinak má pravdu ve všem Uška.
Uško, možná si vzpomenete, že jsem se loni ptala, čím krmit kuřata, doporučená směs K1 a pozděj K2 je super, řebříček, vejce na tvrdo, tvaroh, vařená rýže, brambory, myslím, že naše kuřata se mají dobře, ty letošní dostávají i Nutrilon a rýžovou kaši co už vnučka nechce. Jsem chovatel na baterky, naše kvočny si prostě někde sednou a než zjistíme, že z těch 21 slepic nějaká chybí, máme tak 10-15 dní do vylíhnutí kuřat. Já nechápu, proč naše slepice kvokají a někomu ne a ne, letos už máme třetí kuřata, celkem 19 kuřat, zatím si myslím, že 8 je na 100% slepička, 3 kohouty už mám slíbené lidem ve vesnici. Vnučky mají kuřata vymazlené a na polívku nesmí. Doporučuji všem, kdo má možnost, obě holky se těšily na večer a chodily prosvěcovat vajíčka, vidět klubat se kuře byl pro ně zážitek.Míchají jim krmení, chodí k potoku na řebříček, ráno je pustí a večer zavřou (každá kvočna má svoje bydlení). L
Týýý brďo, nutrilon kuřatům. To nemají v rodinách ani pro děti. Váš zvěřinec má u vás vše, včetně vitamínů a daří se jim dobře, kvočky se postarají.
Proč vám kvokají? Obyčejně kvokají starší slepice dvou let. Ale dnes je to tak vše přešlechtěné, že může kvokat cokoliv. Až budete opět kupovat nové slepice, nekupujte DOMINANTY, ty kvokají nejvíce. Nejlepší snáška je u ISA nebo Hisex. Na pohled to jsou stejné slepice všechny, ale ptejte se prodejce.
Tak co Adame už jste vejce prosvítil?
Uško, slepice jsem kupovala podle toho jestli se líbí vnučkám, vajíčka to je jakýsi benefit a přebytky rozdám jelikož to, co by naše vejce stálo by nikdo nezaplatil. Já nejsem chovatel, jsem pouze babička která klidně koupí na prázdniny kůzle a v září ho někomu dá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.