Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka dělá naschvály mému příteli

Od: terezaulmannov odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li někdo nemá podobnou zkušenost.

Můj kocour nená rád mého přítele. Prská na něj, utíká před ním, schovává se. Jak je s ním sám doma dělá naschály ( čůrá po bytě ). Když jsme doma spoleně nebo je sám či jen se mnou, nic takového nedělá. Je mírumilovný ke všem sousedům, kolegům v práci i rodině. Netuším proč tak nemá rád právě mého přítele. Co můžu udělat aby spolčně vycházeli? Moc děkuji za případné podněty. Vyzkouším vše. Tereza

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

dobrý den, podle mě to může řešit jedině váš přítel, snažit se s ním vybudovat lepší vztah - krmit ho, hrát si s ním - běhajícímu světýlku z laserového ukazovátka nebo něčím přivázaným na tyčce, co se hýbe, kocour určitě neodolá... zpočátku vše bez hlazení, doteků, počkat až kocour přijde sám...

planetka*
hodnocení

1x

Nějaká změna v prostředí kočky – např. nový člen rodiny, spolubydlící.
Jak je o kočkách známo, jsou velmi teritoriálními individualitami a to jak samičky tak samci, ačkoliv samičky často brání jen své nejbližší teritorium. Nejčastěji svou agresi vybíjejí na jiných kočkách, někdy však může být přesměrována na lidi. Někdy mohou útočit pouze na určité lidi.
Sosed měl to stejné našel si přítelkyni.Časem chování kočky odeznělo a pak bylo zase chování kočky v normalu.Kočku nemám,ale tady Rádci
budou o tom vědět více.

doplněno 20.07.16 13:25:

Ano asi tak co napsala zde Minda-(Rádce).*smich*

hodnocení

1x

Dělá to proto, protože žárlí. Je to macho plný hormonů. Znala jsem hooodně velkého králíčka, jménem Koblížek, který byl mnoho let v pohodě, byl čistotný. Chodil čurat do wecka v kleci. Hopsal po bytě i ven, bez vodítka ho slečna vodila. Prohnal i naše psy, když si dovolovali. Když se k dívce přistěhoval přítel, chodil čurat na jeho věci. :-D Fakt, nekecám!

pohanka*
hodnocení

0x

Já bych vyměnila přítele, protože zvíře vycítí, že něco není v pořádku.

Nebo ten Váš kocourek na přítele jednoduše žárlí.

Dva chlapi a jedna kočka.

Pokud jste sama s kocourem, jak se mu věnujete, kde spí? A když přijede přítel, má kocourek nějaké omezení? Nezavíráte před ním dveře do ložnice?

smlk
hodnocení

0x

Kočka normálně žárlí,časem ji to přejde

tiffany*
hodnocení

0x

No nemá ho rád, protože je to váš přítel, no... buďte vlídná na kocoura i v přítomnosti přítele, možná ho kvůli němu zanedbáváte (někdy stačí i "zlý" pohled) a kočky, ty instinktivně vědí, co je pro ně dobré ;)... vážně, vlídné zacházení od obou a ono to přejde.

72mona3*
hodnocení

0x
Viděla bych to tak, že kočenka ve vašem příteli vidí nežádoucí element. Pomůže jen trpělivost ze strany přítele. Zkuste, ať za vás přebere krmení. Opravdu by to chtělo zkusit ho pozitivně motivovat hraním, uplácet "salámkem"...žádná násilná forma. Přítel je u vás jak dlouho... začalo to hned, nebo až časem? To je také důležitá informace. M.

hodnocení

0x

Jen jestli ho Váš přítel, když tam nejste, nenakopne! To byl vtip. Cítí se ohrožen, zvykne si.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]