Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlídání zvířat

Od: kikima odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, zda můžu dát inzerát na hlídání zvířat.Chtěla bych to jako brigádu, je mi 15. Doma plno zvířat máme, s rodiči jsem domluvená a prostory máme. Můžu? Co myslíte? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

isteron
hodnocení

1x

Dobrý nápad, na letnú aktivitu. Najťažšie bude si nájsť toho správneho miláčika, aby ste si porozumeli, mali na to dobré podmienky a aj finančná odmena aby vyhovovala obom. V mojom okolí som videl viac takýchto prípadov. Ja som som to robil nedávno, už keď som v penziii. I keď to bol člen našej rodiny a ja som bol ako zastupujúci majiteľ . Od 8. h až do 20. h bol u nás, starých rodičoch. Samozrejme bezplatne, veľmi rád som ho mal u seba. Niekoľko krát sa stalo, že nechcel ísť domov, ku svojej rodine.

hodnocení

0x

Klidne to zkus.

hodnocení

0x

Není to tak jednoduché, jak si myslíš, asi to nepůjde.

Největší překážkou je Tvůj věk, nejsi plnoletá. Pokud půjdeš na procházku s cizím zvířetem a porazí Ti ho auto, co si na Tobě majitel vezme? Jak za něj jako nezletilá můžeš zodpovídat? Ale to je ta nejhorší alternativa, to se snad nestane. Ale myslet se musí na všechno.

Když Ti není 18, nemůžeš uzavírat s majiteli zvířat smlouvy o péči.

A další - prostory, dezinfekce, karanténa, hygiena, strava... To není jen tak posadit na deku 5 Alíků a popřát jim dobrou noc. Práce se zvířaty je zodpovědná, důležitá je třeba i skladba a množství krmiva. Každé zvíře to má kapku jiné.Některé je třeba i na ostatnímpsy agresívní.

Do podobné akce bych se nehrnula, snad jen pokud někdo v sousedství špatně chodí a Ty mu vyvenčíš pejska, jistě si na zmrzlinu vyděláš. Ale jinak ne - je to živý tvor a je to velká zodpovědnost. Nemáš na to ani věk, ani zkušenosti a určitě ne ani vhodné prostory. Jaga.

kikima
hodnocení

Nemám na to věk? Je mi 15, dokážu se postarat o psa či kočku. A že nemám zkušenosti? Sama chovám přes 20 králíků, jak zakrslé tak chovné. Kočky má babička vím jak to s nima je, jak se o ně starat a tak. A se psama zkušenosti taky mám. A prostory nejsou problém, máme velkou zahradu, v králíkárně plno kotců... Nejsem tak blbá, že bych si usmyslela, že teď budu prostě hlídat cizí zvířata. Všechno jsem to promyslela. Vím, že je to velká zodpovědnost.

annaa*
hodnocení

0x

A co když ti svěří nesnášenlivého a nevychovaného psa, který na vycházce pokouše jiného psa. Kdo bude platit náklady na veterináře?

terezaulmannov
hodnocení

0x

Já bych ti ráda dala svého kocourka na občasné hlídání :o)) je hodný a mazlivý. Vím, že s brigádou v 15 letech to není jednoduché. Tereza

uska*
hodnocení

0x

Nenech se odradit, podej inzerát. Bude-li někdo chtít smlouvu, sepíše ji taťka či mamka a s čím si nebudeš vědět rady, tak ti pomohou. Neposlušný pes nemusí chodit na procházky a srazit ho auto*zed*, může mít kus zahrady jako výběj pro sebe. Všechno jde, když se chce. A moc tě chválím, že v 15ti letech se snažít být něčím rodičům užitečná. Běž do toho. Bude to malý přivýdělek, který ani rodiče danit nemusí.

rv*
hodnocení

0x

Zkus to přes rodiče. Držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]