Nejste přihlášen/a.
Dobry den, jsme na chalupe a jako kazde leto se k nam nastehuje kocka od sousedu, tentokrat je brezi, a to tak, ze do zitra tu budeme mit kotata - ceciky ma nabehle a kolem pochvy je uz takova oblemtana. Vim, ze sousedi ji kotata vzdy odebrali, ted to bude asi na mne. V pripade, ze u nas porodi, tak ji mam kotata odebrat ihned po porodu? Sousedi jsou takovi, ze je to vubec nezajima a ani s nima nemame dvakrat kamaradske vztahy.
Diky za radu! Sebor
Nechte cizí kočku odrodit ona si koťata odvede odkud přišla, vás to nemusí trápit. Také se ale může stát, že odejde a koťata vám nechá (získali jsme tak 4, 2 jsme rozdali a 2 nám zůstala).Pokud chcete kočce koťata "odebrat" což vám vůbec nezávidím, tak hned po porodu a doporučuji vám jedno ji nechat.
Dopadlo to tak, ze kdyz se mi vecer zdalo, ze v noci bude rodit, tak jsem milou Mindu vzal a k sousedum jsem ji strcil pod vrata. Chvili jsem (uz v seru) cekal, jestli se nebude vracet. Druhy den neprisla, az ten dalsi, bricho povisle, ale uz ne jako buben, ceciky nalite. Ted, kdyz k nam prijde, tak jen na kapsicky Felix, pomazlit se a rychle zpet za tou svoji nadilkou
Dobry den,
potrebujeme poradit... ale od zacatku: kotatko mela asi jenom jedno, protoze odhadem asi tak 10 tni po porodu ja vlezu do sve loznicky dirou po vysouvacich schodech a na posteli mi lezi kotatko, jeste slepe...vubec nevime, kdy ho tam tou krkolomnou cestou Minda prinesla. Asi za dva dny prohledlo a ted uz ma ocka otevrena. Ted ale k te starosti - asi tyden u nej byla, vzrne ho kojila, i v noci, mam bedynku u postele. Na vcerejsek u nej ale byla jenom jednou, chvilku dopoledne a od te doby mila Minda je pryc, asi hleda zase nejakeho zenicha, "ludra" jedna. Ale co my ted s tak krasnym kotatkem? Manzelka ho prave ted krmi naredenym mlekem malou inj. strikackou, pipetu zde na chalupe nemame. Jsme oba celi zoufali, jak takove male mrne krmit a vubec zachovat pri zivote.
Mohl by nam nekdo, prosim, poradit?
Dekujeme! Sebor
A jako proč byste je odebírali? Budete se o ně starat? Nechte u kočky, ona je ošetří a bude krmit a masírovat.
Kdyby náhodou nemohla porodit, tak k veterináři a kdyby nějaké kotě uvízlo v půli porodních cest, tak opatrně namazat porodní cesty jedlým olejem, aby to klouzalo.
Jestliže nevíte, čí je to kočka, nebo ji nechcete nechat u Vás porodit, tak se spojit s útulkem. Kočky by se měli vykastrovat, aby nedocházelo k nechtěnému okotětí, co pak s malými, že. Já jsem kdysi platila 500 Kč, ale ty ceny asi již vzrostly.
Úmyslné usmrcení zvířat je trestné.
Koťátka již nyní nabízejte, inzeráty, internet, okolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.