Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porod u kocky

Od: sebor® odpovědí: 8 změna:

Dobry den, jsme na chalupe a jako kazde leto se k nam nastehuje kocka od sousedu, tentokrat je brezi, a to tak, ze do zitra tu budeme mit kotata - ceciky ma nabehle a kolem pochvy je uz takova oblemtana. Vim, ze sousedi ji kotata vzdy odebrali, ted to bude asi na mne. V pripade, ze u nas porodi, tak ji mam kotata odebrat ihned po porodu? Sousedi jsou takovi, ze je to vubec nezajima a ani s nima nemame dvakrat kamaradske vztahy.

Diky za radu! Sebor

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tím odebráním máte na mysli usmrtit, utopit nebo co?! Bylo by třeba kočku nechatr vykastrovat a nenechat ji každý rok rodit a koťata "odebírat". Když ji je vezmete všechna, zatvrdne i mlíko ve vemínkách a bude mít zánět.

lidus*
hodnocení

2x

Nechte cizí kočku odrodit ona si koťata odvede odkud přišla, vás to nemusí trápit. Také se ale může stát, že odejde a koťata vám nechá (získali jsme tak 4, 2 jsme rozdali a 2 nám zůstala).Pokud chcete kočce koťata "odebrat" což vám vůbec nezávidím, tak hned po porodu a doporučuji vám jedno ji nechat.

hodnocení

Dopadlo to tak, ze kdyz se mi vecer zdalo, ze v noci bude rodit, tak jsem milou Mindu vzal a k sousedum jsem ji strcil pod vrata. Chvili jsem (uz v seru) cekal, jestli se nebude vracet. Druhy den neprisla, az ten dalsi, bricho povisle, ale uz ne jako buben, ceciky nalite. Ted, kdyz k nam prijde, tak jen na kapsicky Felix, pomazlit se a rychle zpet za tou svoji nadilkou:)

hodnocení

Dobry den,

potrebujeme poradit... ale od zacatku: kotatko mela asi jenom jedno, protoze odhadem asi tak 10 tni po porodu ja vlezu do sve loznicky dirou po vysouvacich schodech a na posteli mi lezi kotatko, jeste slepe...vubec nevime, kdy ho tam tou krkolomnou cestou Minda prinesla. Asi za dva dny prohledlo a ted uz ma ocka otevrena. Ted ale k te starosti - asi tyden u nej byla, vzrne ho kojila, i v noci, mam bedynku u postele. Na vcerejsek u nej ale byla jenom jednou, chvilku dopoledne a od te doby mila Minda je pryc, asi hleda zase nejakeho zenicha, "ludra" jedna. Ale co my ted s tak krasnym kotatkem? Manzelka ho prave ted krmi naredenym mlekem malou inj. strikackou, pipetu zde na chalupe nemame. Jsme oba celi zoufali, jak takove male mrne krmit a vubec zachovat pri zivote.

Mohl by nam nekdo, prosim, poradit?

Dekujeme! Sebor

72mona3*
Dokrmovala bych pouze v případě, že koťátko řve hlady. Tatra mlékem 7,5 % ředěným 1:1 s vodou - to nám před lety radil veterinář, ale teď by mělo existovat i speciální mléko (sunar) pro koťata. Po krmení masírovat velmi jemně bříško a vatičkou či suchým ubrouskem zadeček, aby se vyprázdnilo.
Kočka by ho jen tak neopustila, momentálně nevnímá kocoury jinak, než jako hrozbu. Ale nějaký důvod mít musí. Ztrácí mléko, je někde zavřená, nebo naopak jste měli zavřeno vy a nebo prostě prodlužuje interval mezi kojením. Poptejte se sousedů, jestli u nich je. M.
doplněno 01.08.16 12:21: Tak jsem ještě zapátrala a péče je skvěle popsaná zde: toulavetlapky.cz/...
hodnocení

Diky za odpoved, zaridime se dle Vasich rad. Je mozne, ze je nekde zavrena (snad ne!), my jsme nechali vchdove dvere pootevrene i pres noc a do ted neprisla. U sousedu jsem byl, i pri opetovnem zvoneni nikdo neotevrel

pohanka*
hodnocení

0x

A jako proč byste je odebírali? Budete se o ně starat? Nechte u kočky, ona je ošetří a bude krmit a masírovat.

Kdyby náhodou nemohla porodit, tak k veterináři a kdyby nějaké kotě uvízlo v půli porodních cest, tak opatrně namazat porodní cesty jedlým olejem, aby to klouzalo.

Jestliže nevíte, čí je to kočka, nebo ji nechcete nechat u Vás porodit, tak se spojit s útulkem. Kočky by se měli vykastrovat, aby nedocházelo k nechtěnému okotětí, co pak s malými, že. Já jsem kdysi platila 500 Kč, ale ty ceny asi již vzrostly.

Úmyslné usmrcení zvířat je trestné.

Koťátka již nyní nabízejte, inzeráty, internet, okolí.

annaa*
hodnocení

0x

Nechte je u kočky, postará se o ně. Kočka je sousedů? Tak i ta koťata budou sousedů. Že porodí u Vás nic neznamená, ona je pak ještě několikrát přemístí a nakonec trochu odrostlá s velkou slávou dovede domů. (k sousedům)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]