Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak chytím plachého kocoura?

Od: flekies* odpovědí: 8 změna:

Zdravíčko,mám otázečku.Cca tři týdny bydlíme v novém městě a co čert nechtěl,náš kocour nám utekl z baráku.Nejmladší syn (2 roky) mu prostě nechtíc otevřel dveře.Kočičák byl na předchozím bydišti zvyklý chodit venku,takže využil šanci a zdrhnul...Teď je to přesně týden,co ho hledáme a ozvala se mi paní,že kolem její zahrady chodí ten náš kočičák.Vím,že je dost plachý a k cizím rozhodně nepůjde,ale bojím se,že po tom stresu nepřijde ani ke mě.Včera večer jsem procházela okolí,kde by mohl být,(a kde byl viděn)ale ani náznak mňoukání...Myslím,že se fakt bojí.Nevíte,jak ho mám odchytit,nebo jak mám prostě postupovat?Děkuji za reakce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x
V první řadě ho opravdu musíte vidět, identifikovat. To, že "jedna paní povídala", ještě není důkaz. A až potom bych to řešila.
Chodila bych za ním, mluvila, lákala na oblíbené krmení... A až podle jeho reakcí bych konala dál. M.
flekies*
hodnocení

jsem si jistá,že to bude on.Paní ho poznala podle letáčku a on je zvláštní typ maiňáka,takový co se nevidí jen tak pobíhat po zahradách.Večer to budu zkoušet dál,jen mám prostě strach,že ke mě prostě nepřijde,že se bojí.

Dobrý den,

já bych to zkoušela spíš někdy v noci nebo k ránu, kdy bude všude ticho a klid. Volat a lákat na oblíbené dobrotky, třeba vzít s sebou kapsičku a tam ji otevřít. Přeju hodně štěstí, ať máte kocourka brzy doma. Sama mám dvě kočky a stát se mi něco takového, asi bych zešílela.

pb®
Pardon ale plachá mainka? To klidné, umazlené a sebevědomé plemeno, že je plaché? Tady něco nehraje. No každopádně to chce jít pozdě večer nebo v noci, kdy je klid, vybavit se pamlskem a kozlíkem, ten kočky přiláká. Mluvit klidně a volat na kocoura jak byl zvyklý na zavolání. Můžete vzít i mávátko. Možná se nenechá chytit hned a budete na místo muset chodit opakovaně, možná budete muset použít sklopec a možná ho prostě už neodchytíte.

tarantel*
hodnocení

0x

Zdravím. Chce to zkoušet vícekrát, jak již bylo psáno, hlavně v noci. Každou plachou kočku jsme vždycky odchytili v noci - jsou odvážnější když je tma. U té poslední nám to trvalo 14 dní. Nevzdávejte to.

hodnocení

0x

Až kocoura zmerčíte, sedněte si poblíž něj - tak blízko, jak to půjde, ale aby neutíkal - a seďte. Můžete na něj občas juknout a tiše promluvit nebo zamňoukat (jestli umíte), ale jinak seďte nehybně. Klidně pár desítek minut. S sebou vemte mňamku. To by v tom byl čert, aby nepřišel ;) Když si Váš všimne, můžete k němu natáhnout ruku, ale další krok nechte na něm. Pokud by to nedopadlo, nechte tam jídlo, odejděte, a zkuste to druhý den na stejném místě ve stejném čase to samé. (Takhle jsme ochočovali naši kočenu asi půl roku. Byla zalezlá ve sklepě. Dodnes je plašší a občas vyžaduje stejný přístup - sednout poblíž, ona přijde sama.)

hodnocení

0x

Už ho máte? Jestli ne, tak já bych polepila okolí, sámošku, zastávku, letáčky, nejlépe s fotkou a určitě s čílem s telefonu. Už bude promočený a hladný, takže na to, co má rád, by se měl nechat přilákat. Možná, že i do přepravky. *hej*Třebas ho už někdo má, někomu se dal. A ani neví, že ho hledáte.

hodnocení

0x

Už se našel? Dejte prosím vědět jak to s kocourkem vypadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]