Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slzení očí Jorkšíra

Od: kyky007* odpovědí: 7 změna:

*bzum* Ahoj, prosím o pomoc... Mám 3měsíčního mrňavýho Jorkšírka, a neustále mu slzí očička a okoklo nich má hnědý mokrý skvrny na chloupká? Můžete mi nějak pomoci popř. jaký přípravek použít aby jeho očička nebyli tak uplakaný? Děkuji za každou radu.. Zdravím Kyky007

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macach*
hodnocení

0x

Dobrý den Kyky,

mám takový pocit, že se s tím bohužel budete muset smířit.Tím jak byli Jorkci zmenšováni v minulosti na tuto mini velikost, se jim bohužel nepodařilo zmenčit očička.Proto jim pořád slzí.Není to nemoc.Jen to chce častěji otírat.

Hezký den MCh

kyky007*
hodnocení

Děkuji, za odpověd...

hmiskovska*
hodnocení

0x

Ahoj. Já mám doma dvě čtyřměsíční. Otírám jim očička každý den vatovym tamponkem namiceným v kapickach na oci a take jim vystříhávám okolí očí aby jim nelezli chloupky do očí. Včera jsme byli i na stříhání a paní jim vystříhala (téměř vyholila) okolí kolem očí. Od té doby je klid. Skvrny se jim nedělají.

kyky007*
hodnocení

Děkuju za odpověd, ale podle mého názoru mají mít jorci dlouhou krásnou načesanou srst a proto nevím jestli to slzení po čase přejde až chloupky dorostou či nikoliv...

martina30*
hodnocení

0x

Otírat vatou a možno používat borovou vodu.Mám labradory a světlé feně také slzí oči už několik let a někdy méně někdy více*nevi*

charlie1366*
hodnocení

0x

Jorkšírci se pohybují blízko u země,v blízkosti prachu proto slzí oči.Z tohoto důvodu musíte věnovat očím velkou pozornost.K čištění použijte spec.přípravky -např.Opthal,který koupíte v lékarně.Odstranujte i usazený sekret z vnitřních koutků očí

petura*
hodnocení

0x

Dobrý den, tomu našemu také odně slzela očička a to i potom, co nám dorostly chloupky. Je možná plastika očních kanálků. zeptej te se svého veterináře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]