Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nedávno jsme zjistili, že má naše kočka blechy. Koupili jsme speciální sprej a kočku jsme postříkali. Blechy sice umírají a jsou mrtvé, ale nedávno jsem viděla skákat dvě na gauči a dnes tři u mě v pokoji na koberci, kam kočku nikdy nepouštím. Máma říkala, že se blechy živí jen zvířecí krví a že jinak umřou. Je to pravda? Nejdou na člověka? Díky
Jistěže blechy jdou i na lidi. Pro blechy jsme dobrá a vyhovující svačina, případně oběd či večeře. Proto pozor na protibleší spreje. Blechy totiž obvykle kočičí odblešování přežijí, jsou jen omámené a kočkám vypadávají z kožichu. Výsledek je přesně ten co u vás, máte zablešený byt. Až budete příště odblešovat, tak odblešujte ráno a kočku celý den nepouštějte do domu.
Ty spreje jsou na nic, hodí se spíš na interiéry, na pelíšek, na koberce atd. Kupte takové to kapátko za krk, já si při své skleróze ani za nic nemohu vzpomenout, jak se to jmenuje. Někdo snad napoví. Sprej je jen kontaktní jed. Kdežto z toho kapátka se to prý dostane kočce do krve a blechy se otráví tou kočičí krví - doplatí na vlastní hladovost. My to aplikujeme tak jednou ročně.
gama...: Dík, ano, frontline a opravdu funguje, jen nám říkali, že by se nemělo používat často. Kvůli rezistenci blech na přípravek.
Každá značka má takové přípravky, v maličkých pipetkách. Dostanou se koupit na veterině i v lékárnách. Kupují se podle váhy zvířete. Je to nejlepší řešení, protože se vylijí do srsti zvířete mezi lopaty, tam, kde si zvíře nedosáhne. Postříkat celé zvíře a zvláště pak kočku, je hodně nedobré. Kočka se myje, olizuje. Spreje jsou na interiér. A bacha na blechy! Každá ta mrcha naklade cca 50vajíček denně. Do koberce, do povlečení, do pelechu. Honem a okamžitě v bytě likvidujte, pak už se to stane hrůzou, když se začnou líhnou a množit ty, které jsou mimo kočky.
V bytě likvidujte a kočce kupte pipetku proti blechám, která je určená pro kočku a pro její váhu. Co nezlikvidujete, naleze na kočku, cucne si a zdechne. NENÁVIDÍM BLECHY!
Navíc, kočky, které se toulají venku, kolem pelechů ježků, myší a veverek, plných blech.
Já bych řekla, že ony ty blechy to jen tak na člověka zkouší, ale kamarádka říkala, že my máme tlustou kůži na ně. Já si vzpomínám, jak kdysi, když naše kočky měly přístup do domu, tak jsem šila dceři bundičku a najednou na té béžové látce, kterou jsem stříhala na zemi, začalo cosi černého skákat a a ony to byly blechy! Tak jsme kočky odstěhovali na dvorek, vysáli atd. a pak už se to nikdy neopakovalo.
Dajko, možná, že kamarádka má pravdu, ale na to bych vůbec nesázela. Blechy
Může se však stát, že se blechy v domově zabydlí a to je opravdu tragedie, skoro stejná, jako se štěnicemi. V kobercích, ve škvírách, zkrátka všude. Proto se musí co nejrychleji likvidovat a nespoléhat na to, že to přejde samo, s vystěhováním kočky, nebo, že blechám nechutnáme. Každé zvíře, které s námi sdílí domov a má výběh a současně se setkává s jinými tvory, musí být odblešováno! Navíc, blechy přenášejí vnitřní parazity, kteří se drží i lidí. Jakmile jsou v kožiše smítka, ne nepodobná lógru z kafe, zvíře je hostitelem blech. Proto je dobré povlékat pelech světlou cíškou, na které tahle smítka-hovínka blech a maličké černé skvrnečky, jsou ihned viditelné
Bacha na ně!
kdysi jsem se dosala do bytu, kde bylo dlouhodobě zavřeno několik koček. Ty kočky někdo odvezl, my se do bytu dostali tak měsíc potom, co byly kočky pryč. To bylo strašný . V tu chvíli jsme měly po nohách snad stovky hladových blech. Nestači li jsme odtamtud utíkat
To jsem zažila taky, za mlada jsme bydleli s mužem na privátě a těsně před odjezdem na prázdniny (studoval VŠ), jsme vzali domů opuštěné štěně, které jsme za dva dny udali na vesnici. Odjeli jsme na 3 měsíce a když jsme se vrátili, tak se dělo přesně to, co popisujete. Byli jsme vyděšeni tuplem, potože jsme zablešili cizí byt. Ale v lékárně nám tehdy dali nějaký prášek do vody, se kterým jsme vytřeli, já dbala dřevěnou podlahu rejžákem a byl pokoj. Letos nás pes doma taky zablešil a to měl obojek poti blechám i spot mezi lopatky. Všechno jsem vysála, vyprala. blechy jsme mu lovili v kožichu, ostříhali ho, ale drbal se pořád. Vypadalo to, že snad má alergii, blechu jsme najít nemohli. Nakonec jsem vzala strojkem naholo a ejhle, ještě jsme jich pět pochytali. Zajímavé bylo, že kocour blechy od něj nechytil, to by bylo horší, pes je bílý, kocour černý. Máme takový Black and White. Už jsme bez blech.
,,To jsou blechy psí,ty na člověka nejdou,,! Kdyby měl pan Komárek kočku a né psa,určitě by to stejné řekl i o ní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.