Nejste přihlášen/a.
Vážení rádcové,dostala jsem 4letou kočičku- kanadský sphynx.Prosím chovatele tohoto plemene,aby mi poradili.Kočička má stále průjem.Šišky, jak mají moji 3 kocouři(jiná plemena) ještě neměla a to mají všichni stejné krmení.Už jsem s ní byla u vet.dostala ATB,prebiotika je přeléčená,3krát dělaná kultivace stolice a nic nepomáhá.Krmila jsem veter.dietou Hills I/D zkoušela jsem Proplan,Taste of the wild-jen losos,jehně.Dávám ji ještě tuňáka ve vl.šťávě.Je stále hladová.Chodí na WC 3-4krát a to chodila ještě častěji.Vet.říkala,že mám krmit tím co krmím,že už nemusím Hillsem I/D.Dnes jsem na netu četla,že se musí dávat pozor na tučnost granulí u této rasy a tak se ptám,jaké granule by byly nejlepší,kde je co nejméně tuku.Já už se v tom přestávám orientovat.Třeba má někdo také takový problém a poradí.Děkuji za odpovědi.
Ještě chci podotknout,že ten průjem má od malička.
Rovněž bych doporučila granule ,,OPTIMA,,naše bývalá kočička ke stáří začala dost zvracet a po nasazení těchto granulí se vše zlepšilo a zvracet přestala.Granule se špatně shánějí,spíše přes internet.
Dobrý den, patrně Vám bude moje rada k ničemu, ale když měl průjem můj pejsek, tak jsem "nasadil" ochucenou vařenou rýži - a bobek se zase zformoval. Pes rýži může, ale zda ji může baštit i kočka, tak to nevím. Každopádně (nepřemaštěná) vařená rýže zahušťuje. Zdravím!
Jinak si myslím, že kočka chodila po tomto světě a živila se přirozeně ještě dříve, než člověk vymyslel granule. Já je beru spíše jako náhražku stravy a nikoliv jako modlu a jediné řešení.
Když té kočičce dopřejete normální stravu, kterou asi ještě ani nazná, tak Vám bude vděčná a zažívání se jí srovná (pokud to není vrozený problém zdravotní). Bude to lepší, než spekulovat nad druhem granulí.
majenka - nechci spekulovat, ale možná je to plemeno tak přešlechtěné, že má tento problém vrozený. Zkrátka, bobek nemá šanci udělat. Veterinář by měl vyloučit problém "uvnitř" kočičky nebo zkusit i jiného veterináře. Ovšem, nic mastného a tučného ji nedávejte (třeba má "nabouraný" žlučník a může být ten průjem). Zatím zkuste rýži + kousky kuřecího nebo libového masa.
Děkuji za odpověď.Pravda,kočce jsem to ještě nezkusila,to mě nenapadlo.Třeba se někdo ozve.Obávám se ale,že náš problém bude složitější,když vet.si neví rady.
Dobry den,udelejte kocicce kureci jatra nad parou a stolice se zahusti Mam take doma sphynxe takze vim o cem mluvim
jinak zmenit stravu.
Romanko, dejte hodně velký pozor na krmení játry. Mají příliš mnoho vitamínu A. Předávkování je velmi nebezpečné! Vitamín A je jedním z mála vitamínu, jež mohou způsobit hypervitaminózu, tedy onemocnění z nadbytku vitamínu.[1] Ukládá se v játrech. V důsledku toho může předávkování způsobit osteoporózu i otravu.
Dobrý den, jo, pejsek to slupne určitě, protože to hezky voní. Já jsem přidával i trochu majoránky .
Podávejte to vlažné, ať si kočička nespálí držtičku a kousky masa udělejte malé, aby si nevybírala.
Zdravím!
majenka - tomu rychlému průběhu stravy tělem se říká rychlý metabolismus (to mají i lidé).
Jestli se kočička bude nad rýží "ofrňovat", tak ji schovejte a nabídněte později, až bude mít skutečně hlad (a nic jiného ji nedávejte) - hlad ji donutí ochutnat.
Náš devonek taky průjmoval, až našli holistické granule OPTIMA, pro kastráty. A najednou je klid. Ale nesmí jít ujíst ostatním něco jiného. Kupují je ve Zverimexu na kila. Něco málo přes 100 za kg. Tyhle: Tady
Děkuji za radu.přečetla jsem si složení u Optimy a dost se mi zamlouvá.Je tam jen 10% tuku.Určitě je zkusím. To jak píšete,že váš Devonek už nic jiného,než granule nemůže,tak se obávám a už jsem o tom i dříve přemýšlela,že dopadneme také tak.Že nebude moct ani toho tuňáka.Jen abych to vydržela já.
S naší čivavou jsme si taky užili. I vařené kuřecí s rýží, nejrůznější granule jsme zkoušeli. Na veterině na kapačkách jsme viseli ...
A skončili jsme na granulích Hills R/D a od té doby je klid a bobky jedna radost.
Mám také tu zkušenost ,že i po rýži a kuřecím,krůtím má můj buldoček průjem.U něho také musím být opatrná,co mu dát k jídlu. A dáváte ještě nějaké jiné krmení kapsičky ,konzervy, pamlsky na přilepšenou ,nebo jen granule?
V posledních letech už je vše v pořádku a tak dostává navíc asi 10 procent granulí naší druhé čivavy (značka Barking Heads pro dospélé psy, většinou lososová varianta). Ta druhá je kluk a je to anorektik se zájmem o všechno možné, jen ne o jídlo. Takže musí dostávat opravdu hodnotnou stravu. Ovšem radši mlsá ty dietní Hills R/D. Asi se opičí po starším "vzoru".
Dobrý den chtěla bych se zeptat ,jak dopadl Váš problém s kočičkou. máme to samé uplemeno už dva roky žere jenom Wiskas a kapsičky Mikeš vím že to pro něj není dobré ,ale vybral si to po dlouhém zkoušení nic jiného nechce žrát.často má průjem bobek sem neviděla ani nepamatuji, tak mě zajímá jak se vyřešil Váš problém Děkuji za odpověd Ivana
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.