Nejste přihlášen/a.
Jeden z mých psů měl něco podobného, možná totéž. Zařadila jsem mu stravy (doma vařené) ovesné vločky místo nudlí nebo rýže a pokapávala to rostlinným olejem. Po krátkém čase byla svědivka pryč. Ovesným vločkám velmi věřím, podle mě pomáhají téměř při všech kožních problémech u lidí i zvířat.
Kupuji normální ovesné vločky. Vlastně znám jen "normální" a jakési menší a drazší z Lidlu. Dávala jsem je jen tak bez spaření, suché. Omastilo se to masem a tím olejem. Pejskovi to chutnalo, vždycky misku vylízal.
Určitě to stojí za pokus, vždyť nudle a rýže jsou také obiloviny a běžně se do krmení dávají. A když to pomůže, vyhne se pejsek všelijakým kortikoidům a jiným lékům.
Jestli nemá žádnou vyrážku a drbe se celoročně, tak to možná nebude přímo alergie, ale jen potravinová intolerance.
To znamená, že nedokáže správně strávit některou složku v potravě. Nejčastěji to bývají právě ty obiloviny, protože pes je masožravec. Ale může to být cokoliv, co přidávají do granulí. Můžete to snadno zjistit vylučovací metodou. Dávejte mu jenom maso a vnitřnosti. Jako přílohu jen zeleninu nebo brambor, protože někteří psi nesnesou ani tu rýži a ovesné vločky. Hlavně nedávejte žádné kupované pamlsky, to bývají nejsilnější dráždidla. Ani piškoty ne.
Až drbání ustane, můžete zkusit přidat jeden druh přílohy. Jestli právě toto nesedne, poznáte už za pár hodin, drbat se ale bude následně ještě několik dní. Na granule bych přešla teprve až budete vědět co může a co ne. Citlivějším pejskům se vyplatí dávat v jedné krmné dávce jen jeden druh masa, protože tak se jim to lépe tráví. I to splňuje jen málokterá značka granulí.
Můj pes se drbal 3 roky a vetové také nevěděli, chtěli ho cpát kortikoidy. Změna stravy ho spravila, má teď krásnou srst a nedrbe se.
Víte s naprostou jistotou, že nemá blechy? Nebo je nedávno neměl? Někteří jsou velice alergičtí na bleší kousnutí.
Bene, to je dost dobře možné, ale možné je i to, že veterinář předpokládá, že páneček dobře prohlédnul, že se zablešeným psem do ordinace nepůjdou. A alergie na bleší kousnutí bývají ošklivé.
To s blechami je pravda. měla jsem čubinku, kříženku a ta se neustále drbala, až si oškubala celá záda do krve. Doktor po řadě vyšetření řekl, že je ALERGICKÁ NA BLEŠÍ SLINY! V životě jsem to neslyšela. A že pokud bude mít třeba jen jedinou blechu, situace se nezlepší.
Pravidelně jsem ji koupala, odblešovala, i když se jednalo třeba jen o 1 - 2 blechy. Na čas to bylo v pořádku. Ale pak zase, většinou při procházce se Betynka potkala s jiným psem a bleška prostě přestoupila "na jiný přípoj". Táhlo se to střídavě lepší a horší až do její smrti.
A ty vločky? Lékař mi doporučoval psovi střídat kolínka, rýži a občas přidat právě ty vločky, vařené. Do toho jeho žrádla,. je to prý pro ně zdravé. Pes /labrador/ byl neustále při chuti, ale jakmile v míse uviděl vločky, bylo po apetýtu. Nechal to stát a smutně se na mě podíval, jako by chtěl říct: Když sis tohle uvařila, sežer si to taky sama. Vločky jsme prostě do něj nedostali. Jaga.
Dobrý den,
pejsek je krásnej. Náš pes se taky pořád drbal na zádech a packách si vykousala až do krve. Veterinářka nám dala vždy Prednison, kterej na měsíc zabral a pak to začlo na novo. Prednison je pěkný svinstvo - může psovi úplně zničit nadledvinky a tak jsme změnili veterináře. Nová veteřinářka nám doporučila udělat testy na alergii, trochu dražší (2500), tak jsme do toho šli a zjistilo se, že čubina má alergii na veškeré obiloviny, sóju, mléko, lososa ...
Teď krmíme speciálníma granulema od Royal caninu jako dobrotku dostává pouze sušené maso a je klid.
Moje Dorotka je pes nesmírně udržovaný a postelový a blechy občas má. A víte od koho? Od takových udržovaných domácích gaučáčků, kdy pánikům ani nenapadne, ža by blechy mohly být. Ani ve snu! A pak také z trávy, kde blechy vytrousili ježci, myši a veverky. Koncem podzimu blechy vymizí. Koukněte do kožichu, nejlépe mezi lopatky a nad ocas. Do slabin a za uši. Když tam najdete zrníčka, jako lógr z kafe, která po namočení zčervenají, pak jsou to bleší hovínka. Také si vezměte brýle a koukněte na gauč a na deku, na které se povaluje. Ale to rychlé drbání a vykusování, to jsou jasné blechy. Bacha! Když se přemnoží, dostat je pak z gauče a z koberce, to je malá tragedie.
K dobrým radám, které zde zazněly, bych doporučila ještě vyzkoušet změnu šampónu a jeho opravdu dobré opláchnutí. Máme stejný problém, taky nevíme o co jde. Vet. řekla, že má alergii na blechy, ale když jsem ho začala oplachovat po šampónu já, místo manžela, tak se to zlepšilo. Jednou byl celý rudý, tak jsem ho ostříhala do hola a natřela měsíčkovým krémem a přestalo to. Možná v tom hraje roli více faktorů najednou, blecha, alergie na blechy, strava, alergie na krmení, i šampón. Je to běh na dlouhou trať.
Dobrý den, ty ovesné vločky mohu (obecně jako stravu) pro pejska také doporučit. Je to levné, pejskům to chutná a příprava je rychlá. Kupoval jsem normální "lidské" v potravinách. Stačí je mírně povařit s vodou + např. kousek psí konzervy. Hlavně je nepodávat moc horké, protože pes hltá. Jo, a jsou i dobré na srst. Zdravím!
72mona3 - nemusí to být konzerva, ale mělo by tam být "něco", co pejsek má rád (a maso je dobrá volba).
Tazatel uvádí, že pejska vidělo již několik veterinářů, mají různý názor a nic nepomáhá. Řekl bych, že důvod = blecha napadl alespoň jednoho z nich (to napadne i laika, když se pes drbe).
Jedině, že by to byla blecha lidská, která na psa nejde .
měli jsme dávno "voříška" moc se drbal i bez blech...doktor řekl, že je poteba mu vymačkávat žlázku pod ocáskem...sem se divila, jde to špatne, nechali jsme to na doktorovi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.