Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočky a kuřecí kosti

Od: martinka411 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, máme doma poměrně vitálního 8 měsíčního kocourka, který ohrnuje nos nad konzervami a dopřává si buď to vařené nebo syrové maso, granule a v poslední době krade i kosti od oběda které slupne jakoby nic. Může mu kuřecí kost nějak ublížit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Martinko, mám pořádného šestiletého kocoura, ale kuřecí kosti bych mu nedávala. Ani psům se nemají dávat a když už, tak jsem to pěkně třídila, dávala pouze chrupky a odsekávala měkké klouby. V žádném případě ale ne kosti trubkovité, které ani pes nemůže strávit a mohou mu ty jakoby třísky z nich poranit střeva. Nejsem sice přes chovatelství, ale někde jsem to četla s výstrahou! *stop* Jó, to on by si ten mů Míša také dával jenom masíčko, ale velice rád má i ryby, sýry a podle něho mohu testovat i kvalitní uzeninu. *jasne*

doplněno 29.01.09 08:24:

No vidíte Martinko, to jsem Vás zbytečně postrašila. Tak to se omlouvám. A také se ráda poučím. Já jsem na Vánoce před ním vždycky pořádně schovávala kapra. Je fakt, jak jsem o tom včera přemýšlela, že v přírodě chytají myši a někdy bohužel i ptáky a jsou tam také pěkně špičaté kosti. I když ten můj to spíš přinese před dveře. A nedělám z něho žádného rozmazleného mazlíčka. Je to pořádný nekastrovaný macek, který by v baráku nevydržel. Když mu dávám protiklíšťatový obojek, to ho musím pěkně přimáčknout k zemi, aby mě "nesežral". Tak alespoň poradím, které konzervy zbaští - hovězí Sáru (ta bohužel snad končí), hovězí Mischu a hovězí Kitekat - snad jsem to dobře napsala. Tak dík panu poradci za upřesnění, že to neplatí pro kočky *hej*

qwertz*

Psům se duté kosti z kuřat nemají dávat, ale kočkám se mohou dávat bez problémů. Kočky kost nezhltnou ale okusují, takže nehrozí, že by se jim odštěpek z kosti někde zasekl v krku. V přírodě se kočky často živí rybami a jejich kosti jsou daleko horší, takže nemá smysl dělat ze svého kocourka neschopného mazlíčka.

martinka411
hodnocení

No ale on ty kosti neolizuje :D on je žere naprosto celé :D

martina30*

Psům se mohou dávat z kuřat,ale jen ty velké nesmí se dávat duté a kočkám určitě žádné kosti jen určené ve zverimeksu*palec*

martinka411
hodnocení

Ono to neni ani tak o tom že bych mu je davala, ale on si je vyloženě ukrade. Dokonce po nich tak pase že vysypal celý odpadkový koš aby se k nim dostal. Nicméně jsou mu asi málo.. Už si "nakradl" i kost z vepřového koleno a to je jóóóó kost! *smich* Ale dle rady už mu je nebudem nechávat. Dík za radu*jasne*

martinka411
hodnocení

Mno.. tak náš Joey je teda taky pěkné zvíře.. Docela pašík - 5 kilo - a venku divoch. Ale na druhou stranu je to i domácí povaleč... Miluje oboječky a koupání. Když vidí obojek a vodítko tak peláší k autu a čeká až ho pustím dovnitř. V době kdy jsem si ho pořídila jsme se totiž stěhovali od rodičů a kocourek s náma jezdil tam a zpět takže si jízdu v autě zamiloval. No a to koupání.. To sem asi zavinila já - nechtěla jsem mít doma šmudlu (je z části bílý) a tak jsme jej pravidelně koupali. Dneska vodu miluje natolik, že když ji slyší někde téct tak okamžitě přiběhne a kouká. No a když se koupe tak stojí až po bříško ve vodě a nechává se drbkat a mydlit voňavím šamponkem a ještě se i nastavuje kde by ještě chtěl drbat. *smich* Asi mám kocoura žijící dvojím životem - divokej skoropes žeroucí kosti a kočičí domácí mazlíček. *nevi*

haninka*
hodnocení

0x

Ahoj, s tímto mám poměrně bohaté zkušenosti. Dávej kosti syrové, ne vařené, které vařením nebo pečením ztvrdnou a "blbě"se tříští. Nejlepší je dávat syrové kuřecí krky (mého Macíka nejoblíbenější jídlo), srdíčka, žaludky, rozmrazené file, občas hovězí, stačí říci u řezníka ať ti kousek ukrojí, protože kupovat v Bille kilo hovězího za 200 Kč je blbost. Velice zajímavý článek je na www.baron.cz - výživa kočky, syrová strava. My jsme přešli na syrovou stravu už před nějakým časem a miciny by snad radši umřeli hlady než pozřít konzervu nebo kapsičku. Ty kapsičky a konzervy jsou fakt humáč, stačí si přečíst složení např. whiskasu: max. 4% semletých kuřecích kůží, soja a bordel. Prostě kočka je šelma a ne sojožravec ale masožravec. Nejlepší je přejít na syrové ppomaleji, kvůli trávícím šťávám, jestli je má rozházené z těch konzerv. Ahoj Hanka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]