Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se starat o kocky na zahrade

Od: lulu* odpovědí: 5 změna:

dobry den

nevite jak se chovaji kocicky na zahrade? jak aby nam neutekli?kocourek je kastrovany bude mu 3 v srpnu

byl v byte ale ted kdyz nechame kocourka venku stane se mu neco?driv rad chodil na balkon tak myslim ze bude rad venku.dame ho ven v zari

dekuji predem za odpoved

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A jak to myslíte "dáme ho ven v září"? To jako že už nebude moci dovnitř, protože někam odjíždíte? To "ven" znamená že máte chalupu a chcete být na té chalupě, ale proč zrovna září? V září přece končí prázdniny a lidé se vrací do práce a k normálnímu životu a právě do bytů. Snad tam nechcete toho kocourka nechat úplně samotného a vy odjedete domů, do bytu. Nějak té Vaší otázce nerozumím. Jestli ho tam chcete opustit, snad se o sebe dokáže postarat, ale mně by to svědomí nedovolilo. Nebo se v září stěhujete někam, kde bude moci být kocourek venku? Tak to nebude problém, zvykne si a bude venku třeba celý den, ale přijde domů. Já to mám také tak. Když je hezky, tak mám otevřené dveře celý den a pes a kocourek jsou na zahradě. Ale jakmile zavolám, kocourek přiběhne a v noci mám obě zvířata doma. Jinak bych neusnula.

lulu*
hodnocení

presne tak jak to myslite ze bude venku cely den a v noci dovnitr

hancule*
hodnocení

2x

Dobrý den,Lulu,my jsme našeho Kubíka naučili být venku tak,že jsme přes léto nechávali dveře na terasu-vy balkon- otevřené a mohl chodit sem a tam. Na terasu jsme mu dali misku s pitím-vodou,každý den samozřejmě čerstvou. Na zahradě jsme mu pod pingpongovým stolem udělali pelíšek v koši,kde si mohl přes den poležkat. Jinak doporučuji takové ty pejskovské ,vchody, s lítačkou,aby mohl volně do garáže nebo i bytu.Zvykne si hned,ale je lepší,aby měl právě možnost dostat se dovnitř.

lidus*
hodnocení

2x

Naše princátko kocour Ragdol, kastrovaný a s PP spí v Brně v posteli a žere jen kapsičky Felix a Miamor, chodí na kočičí wc, na chalupě sežere kde co, celou noc je venku s kočkama, chodí po střeše, leze po žebříku, chytá myši a dacan číhá na vlaštovky. Odpoledne chrápe v posteli doma a na noc zase hurá na výlet. První rok se bál i koukat z okna, byl jen u dveří a cpal se domů, druhé prázdniny už lítal s koťaty do zahrady, loni a letos už je to pán co si cizího kocoura na dvůr nepustí a jak říkali lidé, chodí po celé dědině. Ovšm když zavolám, zatím vždycky přišel, ví, že má to privilegium a může do chalupy, neumím si představit, že ho nechám jen venku a odjedu na den do Brna.

hodnocení

0x

dobrý den, když budete kocourka krmit, tak určitě neuteče... a venku by se mu mohlo něco stát podle toho, jestli je např. blízko frekventovaná silnice, nebo volně pobíhající psi - jestli chodil jen na balkon, asi nemá moc zkušeností, chce to přivykat ho postupně, začít pouštět ven na hodinku apod., ne ho v září rovnou přesunout z bytu na zahradu... a samozřejmě, před zimou pro něj vyřešit nějaké teplé místo, kam by se mohl schovat před nepřízní počasí... držím kocourkovi palce :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]