Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně mi ničí věci

Od: nikola18* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Mám 8 letou stafordici ,která se nesnese s jinými psy.Pere se ,vyjíždí po nich atd...cca před půl rokem jsem si koupila štěně Labradora je mu ted 8 měsíců hrají si spolu,dovádějí spolu,prostě žádné konflikty nemají a jsou jak matka se synem. Jenže ten malej padouch mi ničí všechen nábytek,převrací koše,žere odpadky,prostě zničí vše co mu přijde pod frnák...Jsem z toho už neštastná.Myslela jsem si ,že když jsou 2,že si spolu budou hrát a zabaví se spolu.Stačí třeba 20 minut a když přijdu domů je to tu jak po výbuchu...když jsem s ním doma tak nic neprovede ale jak mile nikdo není doma jen oni 2 tak je to šílený.Nevíte někdo co s tím? Předem děkuji za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakoola*
hodnocení

4x

když jsme měli našeho prvního , tak jsme museli nejdříve vychovat sebe a prostě věci uklízet , zavírat dveře, skřínky, odpadák do skříňky, apod. U nás to odneskly knihy, boty, manželovy brýle, komoda s ožraným rohem. Pak nastala teprve výchova psa , ale 8 měsíční LB je torpédo . Potřebuje mezi ostatní psy na cvičák ,zaměstnat tělo i mozek , i za cenu , že stafíka necháte doma . Nechávala jsem jim velkou kost na žvýkání. Nejpíš to bude nudou , stafordka určitě dopoledne chrní a mládež se nudí.

hodnocení

1x

a nemáte možnost zavřít ho i se stafordicí někam, kde nic nepoškodí? je úplně normální, že štěňata rozkoušou na co přijdou... moje zkušenost, pro inspiraci - řešila jsem to tak, že jsem přes pokoj natáhla šňůru, na ní navlíkla kroužek a k němu přivázala štěně na další šňůru, takže mohlo běhat po celém pokoji. ale nedostalo se do prostoru po obvodě, do skříněk apod.

hodnocení

0x

Pohledejte si "úzkost ze separace". A najdete teorii. Praxi vám asi nikdo nebude umět poradit. Třeba naleznete vy. ;)

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. A jak psy vychováváte? Poslouchají Vás? Mají nějaké vybití, vycházky, hry atd?

8 měsíční stěně je odrostlejší děcko. Když necháte dítě 15 minut samotné v herně, taky to bude jak po výbuchu. Takže buď se obrnit trpělivostí stylem "ono to přejde", nebo odklidit z dosahu věci, které mohou být poškozené. Nebo natvrdo zavřít do nějaké místnosti, kde nic nepoškodí.

Co děláte, když přijdete a najdete spoušť? Vypadá to, že se pejsek nudí a není extra vychovaný...

Líbí se mi nápad Mindy s tím provázkem *palec*.

pohanka*
hodnocení

0x

Asi nemáte zahradu? Nechávat venku, v kotci.

8 měsíců je štěně, má energii, musíte na cvičák, vychovávat a přeeeedlouhé vycházky s běháním, házením předmětů, přetahováním apod.

A jak jsou dva, tak je to smečka. Pozor na to. Režim a poslušnost, tedy náročný život bude i na Vás.

Dejte jim určitý prostor a ostatní zahrďte, aby se nikam nedostal, hlavně do kuchyně.

Zaměstnat se zajímavými hračkami.

Máte hračku, do které se schová pamlsek a pes si ho musí vydolovat sám? S tím si vyhraje dost dlouho, protože mu voní a láká ho se k němu dostat.

hodnocení

0x

Trpělivost, po každé vyčinit fuj, můj pes asi 3 měsíce kousal kabely, zničil flešku, nabíječku, několik propisek, trpělivost, opravdu vychovávat a když to bude něco opravdu ošklivého, fuj a přetáhnout novinami.

annie*
hodnocení

0x