Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes k dětem a hlídání

Od: dudlinka odpovědí: 16 změna:

Ahoj,

chtěla bych se zeptat, jaký velký pec (cca 60cm v kohoutku) je vhodný k dětem a zároveň ke hlídání?
Chtěla bych nějakého, který by chránil rodinu, měl rád děti, byl hodný, ale k cizím lidem ostražitější... a nedůvěřivý, nechci pejska, který by věřil všem a s každým si odešel na procházku... V dospělosti aby budil respekt, jako třeba vlčáci.
děkuji :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, babička od ex měla křížence kavkazského pastevce, úžasný, výborný hlídač, ale trochu velký... známá má dvě malé děti, třetí na cestě a doma chodského psa, miláček. Děcka mu lezou po zádech a pes nehne ani brvou, cizího však do domu nepustí. :)

dudlinka
hodnocení

Děkuji za tipy :)

hodnocení

2x

Bydlíte v domku se zahrádkou nebo v paneláku? Jak velké děti máte? ;)

doplněno 19.06.16 09:18:

Takový pozemek vám pohlídá a uštěká i menší plemeno, než pes, velký jako stodola. :-D Vyberte si pak fenku, kterou necháte vykastrovat a nebudete mít vůbec žádné problémy s útěky a touláním. :)

dudlinka
hodnocení

Mám dvouletého chlapečka a máme dům s velkou zahrádkou. Cca nějakých 130m x 25m

isteron
hodnocení

0x

Labrador, retrevier, husky,

martinaa*
Dovolím si oponovat, retriever ani labrador nejsou na hlídání.
jh®

A já si dovolím oponovat i s posledně jmenovaným, moc pěkné stránky: shusky.cz/...

annaa*
hodnocení

0x

Rumunský Mioritský ovčák

dogslife.cz/...

ireceptar.cz/...

Pes k dětem a hlídání

hankadvorakova
hodnocení

0x

Co takhle australský ovčák? Jinak se mrkněte na aussieworld :) je tam o něm vše včetně štěnátek

Pes k dětem a hlídání #2

72mona3*
hodnocení

0x
Já bych si typově vybírala plemeno, které je mi něčím blízké, sympatické. Mně se hodně líbí Chodský pes - dobrý na výcvik i k rodině. Ale samozřejmě záleží i na povaze konkrétního jedince. M.

lidus*
hodnocení

0x

Šeltie nebo jeho větší bratr kolie, úžasný hlídač, velmi učenlivý a hodný pes, cizí lidi hnal s velkým štěkotem.

doplněno 19.06.16 20:42:

Annaa, obě plemena jsme měli, kolii v domku a šeltii v paneláku naprosto bez problémů.

annaa*
hodnocení

0x

Ještě je hodně důležité, jestli má pes být celoročně na zahradě, nebo jestli se mu chcete věnovat, brát ho na procházky a cvičit. Třeba zrovna ta Šeltie a Kolie je temperamentní pracovní pes, který potřebuje celodenní zaměstnání, nebo nějakou zábavu, jinak bude z nudy vše ničit a utíkat.

dudlinka
hodnocení

Děkuji za typy na pejsky, kouknu :)

Bydlíme v Kravařích, Moravskoslezský kraj :)

hodnocení

0x

Chodský pes, bernský salašnický

eulalie*
hodnocení

0x

Už máte se psy zkušenosti, nebo to bude váš první pes? To je taky důležité. A důležitější ještě je, jak si ho vychováte. Nikdy nenechávat psa a děti bez dozoru. Projděte si atlas psů např. na inzerce.psu.com, jsou tam popsaná plemena psů a jak se hodí k dětem. Nevybirejte pracovní plemena, ta se bez dostatečné zábavy na zahradě sama nudí. Ani nic loveckého. Spíše asi společenské plemeno.

Vřelý souhlas s Eulálií. *palec*Asi taky bude záležet na tom, zda nějakou dobu vydržíte naříkání a psa domů prostě nepustíte, protože jste kupovali psa navenek. A ne domů, do bytu. *hej*A tenhle? Ten je skvělý! Uštěká, uhlídá, skvělý společník. Vlastní zkušenost. cz-pes.cz/...

Do bytu i na zahradu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]