Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jed na krysy a psi

Od: neuvedeno odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, před týdnem nám umřel pejsek a nikdo nechápe proč. Bylo mu šest let. Včera večer jsem si všimla, že veškerý jed na krysy je prostě pryč. Je možné, že kdyby ho pejsek snědl, otrávil by se? Děkuji za odpověď *plac*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

1x

Stává se to pořád a je to pro Vás doufám velké ponaučení do příště. :(

doplněno 18.06.16 11:46:

Taky to nechci říkat na stoprocent, otrava je plíživá, pes se začne motat, sliní, pak leží na boku funí, krev z tělních otvorů.. Pokud to bylo náhlé, může to být opravdu i něčím jiným.. :( ale já mám zase zkušenosti, že spíš kočky jsou obezřetnější, psi jsou chodící popelnice, co najdou, to ochutnají..

neuvedeno
hodnocení

Takže opravdu? Děkuji za odpověď. Už nic podobného v životě nekoupím. Člověk se chce zbavit potkanů a nakonec si to místo nich odskáče pejsem *plac*:(

tomas11*

ach ,jo ,hrozná představa - no asi by stačilo někdy více přemýšlet.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možné to je, ale také to může být jinak. Příčinu umrtí pejska by Vám řekl až veterinář po pitvě. Jed na potkany by měl být umístěn tak, aby se k němu nedostaly např. děti, ale i jiná zvířata. Ovšem, říká se, že pes si dává větší pozor a spíše to odnese kočka, která je mlsnější (a pes má také lepší čich). Zdravím!

P.S. Myslím si, že otravu psa poznáte podle jeho chování, resp. trpěl by poměrně dlouho.

doplněno 18.06.16 12:06:

No, tazatelka právě neuvádí, jak pejsek skončil. Ovšem, pokud to s ním náhle "seklo", tak to nebyla otrava jedem na potkany. Mohla to být např. srdeční vada nebo mrtvice.

doplněno 19.06.16 15:47:

coklit - i to je možné. Já tu návnadu znám pouze jako malé růžové granulky. Ovšem, už zde pouze spekulujeme, protože tazatelka se už zřejmě nedoplní. Takže, nevíme, jestli našla pejska v křečích a krvácejícího (a nic neudělala) nebo jenom nataženého a bez známek života. Stejně tak nevíme, jaká to byla návnada, kde byla umístěná a zda se výskyt potkanů omezil nebo ne. Opět jedna z otázek, kde se už nějaké pravdy asi nedobereme.

@ben - nedávno jsem objevila jed doma. Vypadá to jako pamlsek pro psa a úžasně to voní. Věřím, že by to pes zhltl bez mrknutí oka :(
Podobné věci je třeba dát z dosahu dětí i zvířat!

figurek*
hodnocení

0x

Tady se občas objevují dotazy, ze kterých mrazí.

Tím jedem na krysy myslíte Kumatox? Otrava kumatoxem se projevuje právě tak, že krev teče horem i dolem.

Buďte ráda, že tekla jenom ze psa a příště tak nepěknou a nebezpečnou věc doma neskladujte.

trtr

Zdravím, já myslel, že přípravky na bázi warfarinu by pes, kočka a člověk, pokud je normální sníst neměl, prostě je to ošetřeno tak, že je to hnusné (chutná jen hlodavcům). Ovšem nevím, jaký přípravek to konkrétně byl.

hodnocení

0x

A kde vy čtete, že pes krvácel? Warfarin? Kde je o něm zmínka? *sok*

trtr

Zdravím, protože díky EU se skoro nic jiného neprodává (pokud nebyly nějaké staré zásoby z dob komunismu). Kyanid neseženete (zvláštní povolení, nutné vyplnit spoustu papírů a navíc ...), takže to musel být přípravek na bázi "ředění krve". Pak to samozřejmě mohlo být i něco jiného,lidi jsou dnes prostě zlí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]