Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pořízení zakrslého králíčka

Od: rinkatsumi odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.
Po šesti letech mi umřel králíček. Dostala jsem ho k osmým narozeninám. Včera byl ještě v pořádku, ale dnes ráno jsem ho při krmení našla mrtvého.
Chtěla bych se zeptat, jak vychovat nové králíčka. Králíkárna mi zůstala v rozměrech 100x45x62 s oddělením denní a noční části. Vybavení pro něj mám a vše si kupuji za své ušetřené peníze, navíc chci o prázdninách začít s brigádou...

Ne že bych nevěděla, jak králíčka vychovat aby byl hodný k dětem a rád se mazlil, ale přesto si myslím, že jsem při výchově králíka udělala někde chybu. Často po nás jako kdyby syčel, kousal nás a škrábal předníma drápkama.
Možná, že je důvod, že ze začátku byl v kleci v domě, ale po roce jsme ho přestěhovali do prostornější králíkárny ven a na zimu dávali dovnitř... Později byl přes zimu cca 3 měsíce v sušarce, kde sice nebylo tak horko jako vevnitř, ale nebyl tam ani mráz, navíc to pro něj nebyla tak velká změna teplot, takže to bylo lepší, než jednou dovnitř, jednou ven. Po zahrádce lítal každý den několik hodin, nechodili jsme k němu nahlas, nijak ho nerozrušovali, ale hráli jsme si s ním, přesto byl zlý. Možná že to byl ten mlj přemisťovací nápad důvodem jeho chování, možná pouze povahou králíčka, každopádně kamarádka má normálního na maso, ale na pekáč ho dát nehodlá,... králíček je hodný a přítulný.
Nevíte kde jsem udělala chybu, a popřípadě jak se zachovat k budoucímu králíčkovi? Nerada bych, aby i tento ubližoval mému dvouletému a neposednému bratrovi. Děkuji za rady :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitkak*
hodnocení

2x
Ahoj Rini, králíčci nejsou zrovna inteligentní tvorové, i když jsem viděla nějaká videa, jak králíci zdolávájí překážkou dráhu (klobouk dolů před těmito lidmi, co mají tu trpělivost drilovat králíka na skok) Vím, že to sem nepatří...mám rok starého zakrslého Teddy králíčka, naučený na záchod, koupání, česání i fénování, je zvyklý i na děti...vyskytla se u nás alergie a králík musí pryč :( pokud by jsi měla o něj zájem, napiš do vnitřní pošty :)
rinkatsumi
hodnocení

Děkuji za odpověď.
Je mi líto, ale králíčka už mám zamluveného u kamarádky, jejíž králice má mladé, takže za pár týdnů/měsíců si od ní miminko vezmu :)
Jen se bojím, že při výchově něco pokazím :(
Ale děkuji :) (Zkuste dát inzerát na kralici.cz nebo na FB stránkách o inzercí králíčků... :) )

jitkak*
Pokud si chceš vycvičit králíčka, tak tomu musíš věnovat opravdu moc času, nestačí nakrmit, pohladit a mít ho zavřeného v "králíkárně" ať se Ti králíčka podaří vychovat tak, ať z něj máš radost :)
rinkatsumi
17.06.16 20:03
hodnocení

Děkuji =)

hodnocení

0x

Vnučka je dvojnásobnou juniorskou mistryní republiky v králičím HOPU. Chová celkem 4 závodníky, 3 zakrslé a jednoho velkého /já říkám Pekáčníka/.

I když se traduje, že králík je poměrně hloupé zvíře, třeba oproti psovi, nezdá se mi, že by to byla až tak pravda. S králíky skáče dálku, výšku, parkur...dokonce i přes vodu. Trénuje doma na zahradě.

Pokud se budeš králíčkovi věnovat, jistě ho dobře vychováš. Bude dobré ho mít u sebe, často ho cvičit, dát ven do trávy /pod dozorem/. Třeba i na kšírkách. Nenechat ho někde pořád samotného. Přestože se o ně vnučka stará velice dobře, jeden z králíčků po ní stejně občas vystartuje packami a syčí.

Je to hezký koníček, i když mnoho lidí preferuje spíš králíka na smetaně. Vnučka dokonce přizpůsobila své zálibě i další vzdělání, udělala letos přijímačky na veterinární školu.

Tak si ho lidně pořiď, věnuj se mu, aby Ti dělal samou radost. Třeba se někdy potkáme na závodech, občas jezdím fandit. :) Jaga.

hodnocení

0x
Já myslím, že velký kus práce s vymazlením, musí udělat už chovatel, od kterého si králíčka vezmeš. Takže od kamarádky už by měl být králíček zvyklý na lidi, nošení, hlazení atd.. Částečně je chování dáno povahou a může se změnit v pubertě a s tím člověk nic nezmůže.
No a pak se mu musíte věnovat sami..

rinkatsumi
hodnocení

Děkuji za odpovědi :)
Třeba se společně opravdu potkáme na závodech :D
No uvidím, co z toho hlupáčka později vyroste :)

hodnocení

0x

Ahoj rinko, moc ti doporučuji přečíst si tento článek kralici-odlesa.websnadno./...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]