Nejste přihlášen/a.
Prvně jsem myslel že by se mělo jednat o klasického šatního mola, ale po brouzdání fotek na google, mi šatní přišel více lesklý a lehce do stříbrna, co by mohlo být tedy toto, nebo se přeci jen jedná o mola šatního?
Dobrý den, je to buď mol moučný nebo zavíječ (paprikový) - jsou podobní a podobně se i likvidují. Zdroj bude někde v potravinách. Na obrázku jsou dva exempláře. Zdravím!
P.S. A jsem až druhý .
To používání dóz na potraviny je dobrá prevence. Stačí onen zdroj (napadené potraviny) vyhodit a tyto jedince, kteří dokáží hodiny sedět na jednom místě, pozabíjet. Mohou být vlastně v každé potravině - mouka, strouhanka, koření, ovesné vločky, buráky apod. Asi by je šlo vysávat i vysavačem a nedělat si fleky na zdi - a obsah vysavače potom rychle vynést do smetí.
O oblečení se bát nemusíte - to je nezajímá. Na to je expert mol šatní.
No já si taky pak myslel že to bude ten moučný, jelikož jsem našel ve špizírně pytlík s kdysi (v únoru) tvrdýma rohlíkama, ale pár jich nevím jak změklo (asi vzdušná vlhkost), a když jsem to likvidoval, tak jsem si všiml pravděpodobně asi 5 larev. Jinak nikde jinde být nemohou, jelikož všechno máme ve sklenicích a hermeticky uzavřeno, nemohou poškodit oblečení, nebo se nějak aklimatizovat na bavlnu a začít pojídat jí? . A jak se tedy likvidují? Vždy když se poslední cca týden vratíme večer domů, tak jeden dva je na zdi. Na co si dát pozor, nebo jak se jich zbavit?
Jo ze začátku jsem se snažil buď právě rychle zapnout vysavač, a nebo do tnarsparentní sklenice a ven, ale jak jich tu bylo každý večer sem tam pár, tak jsem oželel zeď a brostě aby neulítli tak je vždy hezky roznáznu po zdi.
neni to spis klasicky (moucny) zavijec? ale ti mi prijdou o trochu delsi, ale tihle to zrovna delaji, tak to muzou mit vic roztahle
jak pise @ben nejlepsi jsou sklenice a dozy, ale nemusi byt, spis jakmile je clovek "napadeny" je to vsude a sklenice a vyhazeni vseho sypkeho pozivatelneho je jedina zachrana... Prekvapilo me, ze ty charakteristicke retizkove pavucinky byly i v chilli koreni, ok jmenuje se paprikovy, ale chilli jsem fakt necekal.
Asi nejste v baraku, ale pred cca 14 dny jsem koupil cerne site proti hmyzu do vsech oken myslim 65kc za 1ks (vsechno je to ausus, musel jsem to hned druhy den prisponkovat sponkovackou, i pres vycisteni tech. benzinem se ty suche zipy zacaly hned odlepovat) a musim rict, ze teprv ted jsem poznal, co je prava svoboda Hned po splachovacim zachode, zatim nejlepsi investice do domu
Honem kupte a zavěste mololapky, stejný systém jako mucholapky, jenom jiná látka na vábení /feromon/, nebo lepící destičky. Jak je červen, tak moli hlavně ve špajzu a skladech mají pré.
A chytají se na to? má to smysl? Abych neměl pokoj uvěšený těma mololapkama a nebylo to k ničemu, a je přímo na toho potravinového, nebo je to prostě pro všechny moly?
Chytat se chytají, ale problém to nevyřeší... lapače zlikvidují jen dospělce.
Dávám odkaz na stránky, kde radí, jak se zbavit molů: molivdomacnosti.cz/...
V klasických drogeriích prodávají takové páosky asi za 12 Kč, dají se nalepit nebo přivázat, já je běžně používám ve skříni s potravinami a spíži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.