Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to - larva čeho?

Od: jura2® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. V zahradách máme obrovské množství těchto larev . U mne hlavně na třešních a višni - tisíce. Přehlížel jsem je, přesvědčen že jsou to larvy berušek. Až zblízka jsem viděl, že se nepohybují a jsou přisáta z horní strany listů. Velikost 4-6 mm, viděl jsem i jedince o mnoho vetší, žluté barvy - jakoby se chtěli svlékat.

doplněno 15.06.16 00:33:

Ria - tedy by to mohly být i kukly slunéčka sedmitečného? podle trnů? viz mé foto

doplněno 15.06.16 17:22:

první slunéčko z kukly se vykulilo, z obludy kráska :)

Co je to - larva čeho?
Co je to - larva čeho? #2
Co je to - larva čeho? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

3x

Dobrý den, kousek vedle, budou to Slunéčka východní :) Žluté jsou larvy, přicuclé už kukly.

doplněno 15.06.16 07:29:

>jura2> Tak určitě souhlasím, myslela jsem, že jste sedmitečná zavrhl :) tak jsou to naše berušky :).

hodnocení

Ria - to se mi nezdá. Uvedené larvy jsou nepohyblvé (či se vůbec nehýbou)

přikládám další foto, kde jsou se zřejmě larvy slunéčka sedmitečného a s uvedenými savými larvami

Co je to - larva čeho? #4

hodnocení

3x
Tady jsou všechna stadia slunecka.
Co je to - larva čeho? #5

hodnocení

0x

Já je mám i na hrušce, meruňce...Už se zakuklují a čekám na berušky jako na spásu... Mají zpoždění!

Všude už je plno mšic a vešek... Všude.

I larvy slunéček žerou mšice.

hodnocení

Všem děkuji za odpověď. Naše milé slunéčko v takých strašidelných proměnách? :-D

hm*

"Naše milé slunéčko ..." - už tě někdy kouslo? :) Mně se to jednou (pokud vím) stalo. Překvapivě silné "píchnutí". A to jsem mu vůbec nic nedělal. Ale jinak jo, mám je pořád rád a máme těch larev a kukel na zahradě taky spoustu. Škoda, že jim nemůžu poradit, kam mají jít, kde je to potřeba nejvíc. :)

driller

Já jim trošku radím, ty pohyblivé odnáším na rostliny se mšicemi, které potřebuji očistit. Beruškám je jedno, kterou mšici sežerou.

A ano, koušou, ale čmelák má zase žihadlo (bez debaty, než spustíte FLAME, něco si přečtěte) a taky ho nehubíme.
Mimochodem, čmelák mě bodnul a je to horší, než od včely.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]