Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. V zahradách máme obrovské množství těchto larev . U mne hlavně na třešních a višni - tisíce. Přehlížel jsem je, přesvědčen že jsou to larvy berušek. Až zblízka jsem viděl, že se nepohybují a jsou přisáta z horní strany listů. Velikost 4-6 mm, viděl jsem i jedince o mnoho vetší, žluté barvy - jakoby se chtěli svlékat.
Ria - tedy by to mohly být i kukly slunéčka sedmitečného? podle trnů? viz mé foto
první slunéčko z kukly se vykulilo, z obludy kráska ![]()
"Naše milé slunéčko ..." - už tě někdy kouslo?
Mně se to jednou (pokud vím) stalo. Překvapivě silné "píchnutí". A to jsem mu vůbec nic nedělal. Ale jinak jo, mám je pořád rád a máme těch larev a kukel na zahradě taky spoustu. Škoda, že jim nemůžu poradit, kam mají jít, kde je to potřeba nejvíc. ![]()
Já jim trošku radím, ty pohyblivé odnáším na rostliny se mšicemi, které potřebuji očistit. Beruškám je jedno, kterou mšici sežerou.
A ano, koušou, ale čmelák má zase žihadlo (bez debaty, než spustíte FLAME, něco si přečtěte) a taky ho nehubíme.
Mimochodem, čmelák mě bodnul a je to horší, než od včely.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.