Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace zápachu od slepic

Od: elabosmanova odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,může mi prosím někdo poradit jak omezit zápach od slepic. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Slepice vyměšují společně, teda tuhé spolu s tekutým. To "blátíčko" se odpařuje se a smrdí. Nejvíce po dešti. To rozmokne i to už suché. Fůj.
Takže udržovat prostor v suchu, často uklízet výměšky, podsypávat piliny, slámu, písek a pod.
.
Omezit chov na nulu...
Pořídit si rýmu...
Přesunout slepice po větru...

hodnocení

0x

Mám sice jen 5 slepic, takže nejsem žádný velkochovatel, ale mohu říct, že nesmrdí.

1/ Mají minimálně 1 x týdně vyčištěný kurník i hrabaniště, nasypané nové voňavé hoblovačky. Vozíme si je z truhlárny, tam jsou rádi, když se tohoto odpadu zbaví. Musím se přiznat, to udržování čistoty je zásluha mého manžela, nikoliv moje. *pusa*

2/ Dávat slepicím jen takové množství a takovou potravu, kterou zpracují. Když jim tam zakysá namočený chleba, šrot, vařené brambory a další slepičí pochoutky, to je pak zápach. Proto jim dávat menší dávky, aby to sežraly a nic nemělo šanci se kazit. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]