Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za brouka?

Od: jarka1 odpovědí: 5 změna:

dobrý den, letos se nám v domě neustále potulují stovky těchto malých broučků, nikdy před tím se to nestalo, máme je všude, na zdech na podlaze i v posteli, dokonce i v zarámečkovaných fotkách. Denně je nacházím mrtvé v rozách pokojů třeba po 20ks, můžete mi říct co jsou zač? děkuji

Co je to za brouka?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vrtavec průsvitný je to skladištní škůdce.

venkov4ever*
hodnocení

2x

Vrtavec průsvitný. *slunce*

jarka1
hodnocení

a můžete mi prosím poradit jak se ho zbavit, moc děkuji

Bohužel nemám s tím osobní zkušenost, ale na jedné poradně jsem našla toto :kupte si BioKill na prostředí...to můžete stříkat i v kuchyni...je to určeno i do potravinářských závodů...lze normálně koupit většinou v prodejnách pro zvířata, ale i na netu... a další rada dýmovnice. Nebo se v prodejnách zeptat ještě na jiný účinný Insekticid.

Jak larvy tak dospělí brouci se živí jak obilninami tak i textilem,vlnou a jsou to i mrchožrouti. Brouci se vyskytují hlavně ve starých budovách v tmavých, vlhkých uzavřených stavebních dílech. Mohou se vyskytovat ve starých skladech, pekárnách i v kompostu, ptačích hnízdech a pod. Zvláště velmi často se vyskytují ve starších domech s dřevěnými trámovými stropy v dutinách Po renovaci nebo rekonstrukci domu se následně tito brouci mohou teprve ve zvýšené míře objevit. Samička klade v květnu až 200 vajíček.Larvy dospívají v září. Boj s nimi je velmi obtížný.Tak to vám nezávidím a hlavně vám přeji úspěšný boj s tímto obtížným broukem.

jarka1
hodnocení

moc děkuji za radu, zkusíme to a uvidíme, snad budeme mít štěstí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]