Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepičky nenesou

Od: katilinka79 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den jsem už bezradná. Mám doma 35 slepiček. Do nedávna denně 25 až 30 vajec. A je tomu necelý měsíc máme max za den 10 vajíček ( to musí mít ale opravdu dobrý den): kurník mají velky prostorný odvětratelný. Žradlo pestré i krmivo pro nosnice dávám. Vodu čistou 3krát za den. Už jsem z toho špatná. Všimla jsem si že mají holé zadky a to peří není takové jako vždycky bylo. a dvě mi sedí sice na porázdno ale sedí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

veronica
hodnocení

0x

Může to být stres z parazitů. Právě teď bojuji s luptoušem slepičím - jsou jich miliony. Sice nesajou krev, ale jsou malí a velmi nepříjemní společníci.

katilinka79
hodnocení

Jak se toho zbavíme nebo jak to poznam

hodnocení

0x

A nežerou Vám vajíčka? Soused je musel komplet vyvraždit, postupně se to naučily všechny.

katilinka79
hodnocení

To tezko to bx se nestrscely všechny

Ale mu se pak taky ztracely všechny. Měli pak zobáky oranžové od žloudků.

uska*
hodnocení

0x

Co máte za slepice a jak staré? Nesly vám v zimě a nebo se roznesly až na jaře? Ty hole zadky mají od klování druhých slepic a nebo jim svévolně peří padá? Jaký máte výběh? Jak často a jak čistíte (dezinfikujete) kurník?Popište denní dávku krmiva pro slepice a pak můžeme radit.

doplněno 12.06.16 17:18:

To vám fakt poradit nemohu. Položila jsem 6 otázek a odpověď jedna a to neúplná.

A nemají slepice jen nutnou přestávku? Asi ne, to by neměly holé zadky. Něco je špatně a já křišťálovou kouli nemám. Něco vám chybí ve skladbě potravy. Nestačí, že mají žrádla dostatek, ale jakého? Také je můžete mít zakrmené, mohou mít čmelíky pokud kurník jen vyškrabete, slepice starší dvou let patří do polévky atd. Jen odhaduji, že mají nedostatek bílkovin v potravě.

katilinka79
To jim fakt nemerim. A čistíme dvakrát tydne
katilinka79
Pravda ptes zimu nesly víc. Docela pryslim jestli nejsou prekrmene. Mam mlade slepicky vsechny od 5mesicu do dvou let

joudic*
hodnocení

0x

me nenesly skoro vubec minuly rok (mam jich 8 cca 3-4 roky stare, dohledal bych vek jedine tady, protoze jsem se tu kdysi ptal, jak velky kurnik postavit), normalne loni s bidou 1-2 vejce denne, casto zadne, kurnicek maji jak klicku, vonavy po sene, uklizim hned jak uz je moc zabobkovany, strava stejna, klasika smes pro nosnice, vapenny grit, chleba od sousedu, brambory, za odmenu testoviny, veskera trava ze sekacky... a stejne mnozstvi cely zivot. Uz jsem uvazoval nad nejakou apokalypsou a nakonec se letos roznesly a zase mam 3-7 vajec denne (samozrejme prvni roky bylo denne 7-8 az jsem jim to musel varit natvrdo a rozmackavat misto krmeni) :) asi vycitily, ze jim hrozi promena v psi zradlo :) Zkuste je pustit trochu probehnout, kdyz jste venku (abyste je mohla pohlidat, staci 15 min a je po zahonech) a nebo jim lacino zvetsete vybeh hradsky-sunk.cz/...
Kurnik cistim max 4x rocne.

doplněno 13.06.16 04:03:

a cim krmite? Kupte vitaminy a nebo je par mesicu krmte tou kukuricnosrotovou smesi pro nosnice at se trochu spravi, jestli jim davate jen domaci stravu + vybeh

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]