Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo to udělal?

Od: babkazov® odpovědí: 8 změna:

Ráno jsem našla mrtvolku odrostlého holouběte, podivně ožranou od nějakého zvířete, či ptáka. Dookola nebylo žádné peří nebo krev. *sok* Přemýšlím, kdo to udělal. Uvědomila jsem si, že ležela pod stromem, v místech kde mají holubi hnízdo. Máme tady kočky, možná, že se najde i nějaký malý dravec. Máme poštolky, možná sovu. Ale ani jeden z nich by nelovil v hustých větvích. Kavky, ty nejsou až tak na maso. A pak jsou tady straky, potvory jedny! Jednou jsem viděla, jak straka plenila špaččí hnízdo a žrala holátka. Myslíte, že toto by dokázala straka? Nebo kdo to byl?

doplněno 12.06.16 09:58:

Nemůžu vložit fotku. *plac*Ani s textem, ani jako doplnit, ani jako odpověď. Vydržte, až to půjde dám obrázek.

Kdo to udělal?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
12.06.16 10:00
hodnocení

0x

Kuna. *slunce*

hodnocení

Také jsem chvilku o kuně přemýšlela. Ale to všechno je v Ostravě, na malém sídlišti, mezi činžákama je na kousku narváno asi 8 vzrostlých habrů. A kdyby to bylo nějaké zvíře, už bych o něm věděla. Jsem dobrý pozorovatel, na procházkách se pejskem, při pomalé chůzi.

Až půjde ta fotka, tak to bude jasnější. Je užraný krk s hlavou a vyžrané vnitřnosti. *zed*Proč ta fotka stále nejde?! Ne a ne a ne!

honzmalatny*

Podle toho co píšete, kuna.

sydney*
12.06.16 19:23

72mona3*
hodnocení

0x
A já tipuji kočku. Kuna by takto malou kořist nejspíš odnesla. Takhle ožrané jsem viděla vyběhlé malé drozdíky. M.
doplněno 12.06.16 13:50: @trnca - asi není kočka jako kočka. Některá by třeba holuba vůbec nechytila. Píšu z vlastní zkušenosti. Máte pravdu v tom, že někdy z ptáka zbyde jen hlava, pařátky a třeba letky a peří. Ale někdy jsou to jen labužníci a zbaští pouze to měkké.

hodnocení

0x

Mohl to být i nějaký dravý pták. K nám často, hlavně v zimě ke krmítku, létá krahujec. Když ho něco vyruší, odletí někdy i s kořistí, někdy zůstane podobně ožrané ptáče na zemi.

hodnocení

Teď říkala sousedka, že když pozdě večer venčila pejsky, že se tam motali ježci. Že se nešla podívat zblízka ale viděla je zdálky. Možné to je, že? Budu věřit, že holoubě pád nepřežilo. *ee* Po útoku ptáka bývá okolo spousta peří. Tady nebylo nic. Divné, že?

trnca*
hodnocení

0x

Na kočku ani kunu bych nesázela. Kuny ke mně na půdu chodily, když jsem ještě bydlela na okraji Prahy. Občas se tam (ke své smůle) dostal i holub..a to dosplý. Nikdy z něj moc nezbylo - jen to peří po celé půdě.

Teď mám doma dva kocoury. Nedávno jsem rano myslela, že mě raní mrtvice. Bylo vedro a j nechala přes noc otevřené okno. Moje zlatíčka vyrazila na lov a já našla v pokoji zbytky jejich hodů. Zvytek jedné letky, nožky, kus hlavy se zobákem a pak peří, peří a peří. Byl to dospělý holub - podle té letky a zobáku. Uklízela jsem to hodinu a v okně je už konečně síť.

Takže to bylo jistě něco menšího.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]