Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mel kliste a kulha na nohu

Od: natisek02 odpovědí: 8 změna:

dobry den mohly byste mi poradit ,pes krizeny yorksir mel kliste v kloubu na predni noze ,hodne nasate velke a nemohl na pacicku,muze to mit souvislost s tim klistetem?Kliste uz mam vyndane,ale stejne porad pokulhava ranu jsme mu desinfikovaly.poradi mi nekdo co na to dat aby bylo vse v poradku?potkalo vas neco takoveho?dekuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nemusí to být klíštětem. Může, ale nemusí. Nejspíše ne. Tihleti pejsci jsou hodně velcí herci. Na Oscara! Dovedou si užívat pozornosti a litování. :-DJednou po nějakém zanedbatelném, ani ne úraze, také kulhala. Když už to bylo dlouho, všimla jsem si úpěnlivého pohledu a také toho, že kulhala na druhou nožku. :-D

natisek02
hodnocení

nevím,mam o nej docela strach,vcera mnel to kliste a mel ho na prave nozce a kulhal na ni,dneska pri venceni mi prislo ze kulha na druhou tak opravdu nevim.kdyz mu na ni sahnu tak zavyje.pokazde mu kliste hne d vyndam a tohle jsem zrejme prehlidla .dekuji za radu

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, můj pejsek také občas "chytil" klíště, ale do kloubu ne. Řekl bych, že to místo je stále bolestivé, ale přejde to a pejsek to rozchodí. On pejsek také někdy "filmuje" a tu pozornost si vyžaduje (jako "bolestín"). Počkejte, až to rozchodí a pokud ne, tak zajděte na veterinu. Zdravím!

P.S. Prohmatejte mu tu packu a sledujte jeho reakci. A podívejte se i mezi prsty.

doplněno 12.06.16 10:31:

Zkuste pozorovat pejska tak, aby o Vás nevěděl. Když bude kulhat, tak má problém.

Ovšem, jestli kulhá pouze za přítomnosti diváka, tak "filmuje" a vyžaduje si pozornost.

doplněno 12.06.16 10:39:

babkazov - na té "šlapce" může být klíště, kamínek, větvička nebo vražená osina. Osina je dost problém, protože to musí bolet (otéká to). Ovšem, chovatel by to mohl poznat z chování pejska, protože si postižené místo olizuje.

natisek02
hodnocení

jj děkuji skouknu mu pacicku,mel kliste na prave nozce a dnes pokulhava na druhou predni :(

Je taky možné, že si levou nožičku namohl při kulhání na tu "postiženou".

Jojo Bene. Jednou pes kulhal opravdu. Na veterině vet zrentgenoval a nakonec mu do kloubu kolínka injekčně naaplikoval nějaký lék. Večer jsem doma našla nacucané klíště mezi prsty. To klíště stálo spoustu bolesti, majlant a opravdový strach. *plac*

hancule*
hodnocení

0x

Má Váš pejsem očkování proti borelioze?Potom budou stačit atb. na přeléčení případných potíží.Víte,že dnes lze v lékárně zakoupit přípravek,který po nástřiku okamžitě zmrazí klíště?-není tedy potom třeba s potížemi klíště odstraňovat.

annie*
hodnocení

0x

Být Vámi, tak jedu k veterináři. Ten Vám poradí určitě nejlépe. Každopádně jsem se s něčím takovým u svého psa nikdy nesetkala. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]