Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velký pes a tenisák

Od: ben® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit, zda je pro velkého psa (typ bernardýn) s velkou tlamou vhodná hračka jako je míček zvaný tenisák. Nejde o to, že ho třeba rozkouše a sežere (to může udělat i s velkým míčem), ale jde o to, jestli se nemůže udusit, kdyby se míček vzpříčil v tlamě, resp. zaskočil až do krku. Nemám s tím osobní zkušenost a potřeboval bych radu od někoho, kdo má velkého psa a malý tenisák vyzkoušený (vyzkoušený tak, že pejsek hru přežil). Nebo je to zcela nevhodná hračka? Děkuji za rady majitelům velkých psů a zdravím!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlcak*
hodnocení

4x
ani nahodou...svagrova pred mesicem hodila tenisak nemeckemu ovcakovi...malem se udusil,ale prezil.operace stala 13. 000,tenisak spolknul ale zustal mu nekde pred zaludkem...vyhodte je vsechny radeji:))
ben®
hodnocení

Dobrý den, no, já se ptám preventivně, tak tenisák zavrhnu. Díky za odpověď. Zdravím!

hodnocení

2x

Tenisák bych nedoporučil, jsou k mání míče většího průměru, Ø 9 či 10 cm by měl být už bezpečnou hračkou. Pro naší BOC to není nijak velký problém, když jí házím tenisák, lape ho ze vzduchu a já mám strach, že jí vletí až do krku... ale tady přecejen to nebezpečí nehrozí.

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď i Vám. Takže, rozumím tomu tak, že tenisák není vhodný a může být skutečně nebezpečný. Myslel jsem si to, ale raději jsem se zeptal. Zdravím!

doplněno 12.06.16 09:53:

pckop - díky i Vám za odpověď. Tenisák raději zavrhnu, protože ta možnost udušení mě také napadla.

Ani NO tenisák neházíme a většímu psovi už je vyloženě nebezpečný kvůli udušení.

pohanka*
hodnocení

0x

Okolo dospívání 10 - 18 let jsme měli dva bernardýny, postupně. Ani jeden si s tenisákem nehrál, neměli zájem. Nosili spíše klacky z lesa a přetahovali se se mnou o kus hadru.

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám za odpověď, ale já bych potřeboval poradit od chovatele, jehož pes si s tenisákem hraje a napíše tuto zkušenost (tedy, napíše to ten chovatel). Zdravím!

joudic*
hodnocení

0x

tak ja jsem mel velkeho vlka a tenisak vzdycky ok, spis se nekdy stane, ze je pes tak nateseny na klacek, ze si s nim muze ublizit v tlame pri brzdeni (musel jsem na veterinu), proto u tech vic strelenych psu hazet tak daleko, aby ho nestihl v letu, ale az na zemi. Leonberger taky tenisak ok, asi zalezi jak moc tele je ten pes :) Kdyztak bych zvolil micek velikosti "akorat do ruky" (muzi vedi) treba jak jsou ty domaci male basketove kose na dvere s mickem, tak v teto velikosti ;)

annie*
hodnocení

0x

Taky bych tenisák moc nedoporučovala. Kdysi jsem se koukala i na nějaký seriál, kde byl případ, že labradorovi zaskočil tenisák až do krku a musel s tím na operaci. Já mám sice taky labradora, ale není čistokrevný, je poněkud menší než normální labrador, takže mu tenisák dávám, pač vím, že mu neublíží. Každopádně u velkých psů bych ho nedoporučovala. Vím, že lze objednat obří, nafukovací tenisák, který prý dlouho vydrží. Akorát nevím, v jakém obchodu ho nabízeli. Tuším, že to byl nějaký zahraniční. :)

ben®
hodnocení

Dobrý den, díky za další postřehy a rady. Já ten tenisák raději ani zkoušet nebudu. Zdravím!

doplněno 16.06.16 08:02:

minda - jo jo, nebudu raději pokoušet osud.

pěkný den - souhlasím, radši ani nezkoušejte, souhlasím, že by to mohl spolknout a to by byl průšvih... já mám čubu zl.retrievera a tenisák jí házím jedině jako aport - přinese a hned odeberu... na hraní má velkou mičudu, tu jen tak nerozkouše a nesežere, i když se snaží... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]