Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drobný pták u řek ( Kulík_říční?)

Od: bour odpovědí: 5 změna:

V ČR se často u poblíž řek nebo na kamenech v řece, ve stinných oblastech vyskytují takový drobní ptáčci, barvy mají černou a bílou( zblízka jsem ho neviděl, ale myslím, že vypadá celý bíly s pár černými pruhy přes tělo). Když se přiblížím, tak jen popobíhají a nebo poodlétnou kousek. Nevíte o co může jít?

Našel jsem tohoto ( cs.wikipedia.org/... nesedí u něj ta barva plně, ale velikostí a stavbou těla to je skoro on (kromě té fotky v letu vůbec).

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
hodnocení

2x

Popis i chování by odpovídalo ptáku jménem konipas bílý. *slunce*

bour
hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x
Co Skorec vodní?
bour
hodnocení

Ten by to mohl být, ale není to uplně ,co jsem myslel. Velikost je příliš velká, ale jinak popis sedí.

trnca*
hodnocení

0x

Ono by to chtělo fotečku - třeba i horší kvality. Skorec a konipas se dost výrazně liší.

Já osobně bych podle popisu také tipovala konipase bílého (je dost hojný a říká se mu "třasořitka" - podle jeho poklepávání ocáskem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]