Nejste přihlášen/a.
dobry den,mám dva dotazy
1.máme doma kočku stáři asi 12-13let asi poslední rok začala chodit na velkou i malou po celém bytě.tak jsme ji pořidily společnici,koča asi 1-2 stáří.ta mladší by si chtěla hrát,ale ta starší na ni sičí a vždy před ni uteče.každa je v jiném pokoji a maji svuj pisek.takže otázka:muže být už kočka ze stáři semilní_?a mužou si na sebe zvyknout?
2.ta mladší má na zadech bulku nebo výrustek.muže to být podkožní tuk anebo nádor?diky
dobrý den, ve 12-13 letech už bych kočku neobtěžovala novou společnicí - my máme kočku mladší o půlku, a stejně nerozdejchala přírůstek dvou koťat - ani za dva roky si na ně nezvykla, i když si s ní chtěly jenom hrát... byla nešťastná, chtěla svůj klid, syčela na ně a byla protivná na nás - až když jsme mladé kočky odsunuli na zahradu, zas je spokojená...
s bulkou neporadím, asi bych se poradila s vetem...
Je to, jak jsem napsala dříve. Kočka je prostě osobnost a je každá jiná - stejně jako my lidé. Já měla svoji milovanou Marienku (z útulku) a i když ze začátku syčela i na nás, časem to vzdala a sama se rozhodla být naší kámoškou ( její příběh je na miciny.cz). Zvykla jsem si na to, že na mě čekávala, když jsem se vracela z práce na zastávce busu.. Pak ale začala mít zdravotní problémy - selhávaly jí ledviny. Tou dobou za mnou přiška kámoška s tím, že pro mě něco má..a vytáhla z pod bundy dva maličké kočičáky. Řekla jsem NE... ale následovalo.."jenže oni je utratí..a nebo v nejlepším skončí v útulku.. a Marienka to stejně bere ke konci.." A tak s námi začali žít Jimm a Nick. Jimmísek s věčně vykulenýma očima, kterého bylo všude plno a na kterého jsem šlápla X x za den a jeho klidný bráška Nick s trochu šikmýma očima a kliďas k pohledání...navíc milující vodu. Marienku také měl rád a vždycky k ní přišel, předl a začal jí omývat hlavu mezi ušima. I ona mu občas oplácela.
Dobrý den, kočky jsou steně jako my lidé každá jiná. Já jsem si pořídila dva malé kočičí kluky, když mé milované Marience tikaly poslední týdny života. Kluci byli každý jiný. Jimm tak trochu praštěný a zbrklý..do všeho šel po hlavě a také od Marienky schytal nepočítaných "za ucho".. jeho bráška Nick je odmala flegmatik a i s Marienkou vycházel skvěle. Ze začátku na něho sice také syčela, ale pak jsem viděla jak jí myje hlavičku a usínají vedle sebe.
1. Pořídit ke starší kočce mladou kočku byl opravdu blbý nápad. Spíše bych je oddělovala. K tomu kálení mimo WC, nebude to senilitou, spíše dává najevo, že se jí něco nelíbí. Byly u Vás doma nějaké změny? Nový člen rodiny, přestavěný nebo nový nábytek, zákaz třeba do ložnice, máte na ní méně času, změna steliva, nebo cokoli.
2. Zjistí jedině veterinář.
Samozřejmě může staré zvíře špatně vidět,slyšet atd.- je to stejné jako u lidí.Ale věk kočky 12-13 let není u kočky až tak úplně pozdní stáří na to,aby vyměšovala po bytě.Neudrží-li stolici a moč - nechte ji prohlédnout na veterině..zvířata trpí různými nádory.rakovinou..neoddalujte návštěvu.Bohužel,na mladší kočku nebo kotě si kočka-starší velice špatně zvyká,v nejlepším případě ji bude tolerovat a vyhýbat se jí.Pelíšky jim dejte daleko od sebe,misky také - ať mají každá svůj koutek.Když na veterině budete,ať se podívají na ,bulku, u mladší kočky..s největší pravděpodobností jde o tuk,ale nikdy nemáte jistotu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.