Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ničení opěrek?

Od: ztechnikk odpovědí: 3 změna:

Zdravím, nemáte nějaký typ, jak zamezit nejspíše datlovi, aby neničil prkenné opěrky pod střechou u domu? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

trnca*
hodnocení

1x

Víte jistě, že je to datel a nebo jiný z datlovitých? (Strakapoud, žluna,..)

Celkem o tom pochybuji. Datlovití si vyberou místo (na hranici svého teritoria) a tam buší do čehokoliv, co hezky rezonuje. Dávají tím najevo konkurenci: "tady jsem pánem" já..podobně jako šelmy značkují pachem. Kdysi jsem pracovala v ekocentru poblíž PPLádví a jeden strakapoud si oblíbil okapní trubku na domě..ten randál byl k nevydržení.

Pokud to tedy datel je, jedině opatřit dřevo povrchovou úpravou, která by nerezonovala..jiná varianta je, že máte dřevo napadené hmyzem jehož larvy v prknech jsou. Ale to byste si patrně všimli.

72mona3*
hodnocení

0x
Dobrý den. Na to máme málo informací. Předpokládejme, že je to spíš strakapoud...a jak, ničí? Co dělá? Foto poškození a okolí místa...
Čím méně informací, tím více zavádějících odpovědí. M.

nmd
hodnocení

0x

Pokud Vám datel ničí dřevo, je to nejspíše tím, že se zde krmí. Dřevo je tedy napadené, pomoci by mělo jeho důkladné ošetření. Nejen, že pak datel nebude mít důvod do opěrek klovat, ale samotné opěrky vydrží bez škůdců déle v celku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]