Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odkup zvířátka z jatek

Od: mariewolfova odpovědí: 35 změna:

Dobrý den všem,

chtěla bych se zeptat, jestli by se nedalo nějaké zvířátko odkoupit z jatek a zachránit jeho život? Je to mé dlouhodobé přání, maso nejím už rok a chci pomoci :) . Vím, že podobné otázky už tady byly, ale jsem na této stránce poprvé, tak se tu nevyznám.
Děkuji všem předem za odpověď .Marie W.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hancule*
hodnocení

2x

Jsem vegetariánka řadu let,vím o čem mluvite...Z jatek to nejde,raději ani nechtějte vědět,co a jak tam probíhá...hrůza čistá! Pokud chcete být prospěšná zviřátkům,sponzorujte psí nebo kočičí útulek - nemusíte nutně dávat peníze,můžete chodit s pejskem ven ,pomáhat při aukcích apod.

buba

Zde je ovšem dobré si uvědomit čím jsou kočičky a pejskové krmeni, většinou do granulí zpracovanými horšími zbytky z jatek . *plac*Náš svět je zkrátka celý jen o tom , jak jeden žere druhého nebo mu alespoň ubírá životní prostor. A tohle "nepěkné chování" se týká naprosto všeho živého. Jediné co člověk zmůže, je zbytečně neubližovat. A ani toho není schopen, ono je totiž pohodlnější o špatných věcech nevědět, a nemuset je řešit se svým svědomím.*mala**andel**houpy*

fik

Jo a víš co dneska udělala moje kočička,společně s druhou kočičkou?- lovili hrdličku. A vskutku velice mírumilovným způsobem že musela umírat minimálně 10 minut. Potvory jedny,jak by jste mohli vy vegetariáni sponzorovat takový zákeřný zvířata jakou jsou psi a kočky které jedí maso a loví kořist?. Jo a můj mírumilovný pejsek celkem nedávno,když se mi vyškubnul z vodítka tak uhnal zajíce,a taky jej zardousil zcela mírumilovným způsobem.

Jatka,a to mluvím i o těch co nejsou podle pravidel,jsou co se týče zabíjení zvířat stále to nejmírumilovnější a nejrychlejší a my lidé narozdíl od dravých zvířat na těch jatkách zabíjíme přece nejrychleji a nejmíň bolestivě. Stačí se podívat na výše jmenované kočky když loví,nebo si někdy pusť nějaký dokument o přírodě jak to tam chodí.

A co rostliny? to jsou přece taky živý organismy,chudáčci,takový kombajn to je přímo masový vrah,tak pěkně tam to obilí roslo a my lidé si je dovolíme sežrat,no styďme se*haha*

hancule*

Dobrý den,Fíku - absolutně nic nemám proti masožravcům,to,že nejím maso,má u mě ten důvod,že mi nechutná-cítím z něj a z výrobků z masa - krev...vztahuje se to k nepříjemné příhodě z dětství.Pokud jste někdy viděl film o tom,jak se zabíjejí ve světě zvířata/nemyslím extrem v Číně,kdy psy házejí živé do kotlů s vroucí vodou a utloukají je až ve vodě/,ale např.v ,kuřecích lahůdkách, jedné nadnár.firmy - jen opravdový otrlec si tam může,podle mého,jít něco koupit.To např.platí i o Francii,kde před lety probíhala kampaň za zlepšení získávání žabích stehýnek,které se do té doby spec.nůžkami odřezávaly živým žábám,které se házely zpátky do vody,kde jim svalovina opět dorůstala/Nejde o to,že člověk je hospodářem na zemi,jde o to,jakým způsobem tak činí.Buďte,prosím,velkorysý k názorům a přesvědčení druhých,kteří s Vámi ne vždy souhlasí - věřte,sarkasmus si nezaslouží ani tato citlivá dívenka,která vznesla dotaz.

hodnocení

0x
Ne nejde to. Dobytek co patri na jatka tam patri. Maximalne muzete koupit kone , co ho chce majitel dat na jatka.
Diky bohu za jatka , poradny steak je poradny steak a to , ze nejite maso neznamena , ze jatka zavrou.

fik
hodnocení

0x

Připojím se ke kolegovi nademnou,díky bohu za jatka. Co by to bylo za sobotní večer bez pořádného fláku na lávovým grilu,dobrýho pivíska a přátel.

Aby jsi si nemyslela že jsem totální buran,zvířata mám taky rád,a ne jenom na grilu. Ovšem tak to v přírodě a na světě chodí že jedni žerou druhý. To by jsi si mohla klidně říct že ten strom třeba taky bolí že jsi si z něj utrhla jablíčko a kolik z něj mohlo být nových jablůňěk

Odoupit si můžeš cokoliv když máš prachy,jestli máš takovu potřebu to zvířátko zachránit,tak na ty jatka zajeď,zeptej se jich a možná za tučnou částku ti nějaký prodaj

radelux*
hodnocení

0x

Určitě je to smutné, když ve velkém zabíjejí dobytek na jatkách, ale bez masa (alespoň já) bych se tedy neobešel, jím ho téměř každý den, navíc, co oči nevidí, to srdce nebolí, takže se raději na různá videa nebo kdo ví co ještě ani nedívám.

Jinak nejíst maso je každého vlastní volba, ale tím, že nebudete jíst maso, nic nezměníte a odkoupit nějaký dobytek z jatek, nevím, čemu by to pomohlo, dejme tomu 1 zvíře z tisíce..

Pokud chcete něco změnit, tak určitě ne tím, že nebudete jíst maso a vykupovat dobytek z jatek, ale souhlasím s Váma, taky se mi to nelíbí, ale maso je prostě maso, vždy tu bylo a vždy tu bude a nějaký ten dobytek pro maso musí být poražen..

nomad*
hodnocení

0x

Za dostatečnou sumu Vám jistě vyjdou vstříc. Suma to musí být taková, že pokryje ztrátu(cenu zvířete) a ještě donutí několik lidí udělat něco nad rámec jejich povinností. Ovšem pokud ty peníze máte a je Vaším přáním odkoupit zvíře z jatek, nevidím v tom problém.

hodnocení

0x

Na jatkách někdo zabíjí nějaká zvířátka?

hancule*

Ne,nezabíjí - jsou tam na lázeňském pobytu...

iva*
30.05.16 12:37

*smich*

stonek*
hodnocení

0x

Jde o výrobu masa, zvíře je zde produkt v procesu výroby. Je to jako byste chtěla koupit syrovej chleba, pracovní instrukce pekařů asi taky nepočítají s možností prodávat těsto.

hm*

Ovšem když zajdeš do pekárny (nějaké menší, ne zrovna třeba P-Michle), tak ti trochu chlebového těsta klidně prodají.

No však oni jí i toho býka prodají. A ona si ho postaví na balkón a budou oba šťastni.

mariew
Jak jste zjistil(a) že mám balkon, když žiji ve velkém domě s velkým pozemkem? A šťastní bychom byli no... Ovšem o býku jsem nenapsala ani slovo

:-D Michelské pekárny nejsou, co bývaly. Vytunelováno. Počet zaměstnanců cca 30, poslední, co jede, je metro... Tedy souhlas, v Michli Vám chlebové těsto neprodají...

pb®
hodnocení

0x
A co s tím zachráněným zvířetem chcete pak dělat? Ono nejde jen o ten akt záchrany, ale i o to mu zajistit následný život. Co uděláte s koníčkem? Ustájení na měsíc stojí okolo 5tis. bez veterináře a kováře. Zdraví koně se na jatka nedávají, jen fyzicky nebo psychicky poškození jedinci. Může jít o mladé zvíře, které se už nemůže kvůli zranění nijak využít, třeba vyřazený dostihák s přetrhanýma šlachama, to ho ale nijak nelimituje v tom dožít se třeba 30ti let.

danndys
hodnocení

0x

Lvi nebo tygři dělají to samé co my lidé. Svou kořist zakousnou, usmrtí a maso sní. My lidé děláme to samé, akorát máme na to stroje (např. na jatkách).

sebod*

a pročpak by nešlo odkoupit zvíře z jatek? Jistěže to jde.

mariew
Opravdu mě mrzí jak jste na tuto otázku skoro všichni zareagovali... Dlouho jsem hledala informace na internetu jak to udělat, vím že to jde ale jak, to je otázka... Při čtení některých odpovědi se mi chtělo opravdu brečet. Myslela jsem, že se najdou lidé, co mi pomohou.. Nebo seaspoň budou snažit... Jsou tu myslím jen 2- těm moc děkuji.. Diskutovat s lidmi, kteří nemysli jako já mi přijde zbytečné.
Chtěla bych odkoupit alespoň tu malou slepičku :( dát ji domov, lásku :) slepice jsou skoro jako psi, tak proč mezi nimi dělat rozdíly? Omlouvám se všem masožravcům ale už dlouho vím, že maso z nás člověka neudělá :)
fik

Ale tak to opravdu je,podívej se někdy na nějaký dokument o přírodě,jak třeba smečka lvů štve svou kořist,je to opravdu velice mírumilovné když je začnou žrát za živa a zvíře v agonii a strašným utrpení umírá třeba několik minut. Co jsou na proti tomu jatka,jedna rána elektřinou a je hotovo. Samozřejmě taky jsem proti tomu aby se zvířata zabíjela nějakým trýznivým způsobem jak se kolikrát děje,ale jinak je to zcela normální jíst maso a na stromě prostě nevyroste. Člověk je od přírody všežravec a myslím že vyvážená a pestrá strava od obojího něco z tebe právě člověka udělá. Nejsme přežvýkavci aby nám stačilo pást se na louce

Jinak,jak už bylo řečeno,odkoupit si můžeš cokoliv,musíš na ty jatka zajít,přenést se přes ten posměch zaměstnanců že jde zase nějaká ekoteroristická slepice,najít šéfa,s ním se domluvit a když mu nabídneš adekvátní částku tak ti prodá cokoliv a tomu pak můžeš udělat láskyplný domov podle svých představ,v tom ti nikdo nebrání a ani já nemám v úmyslu tě od toho zrazovat

Každý den po světě zemře hladem v průměru 20 000 dětí. A my se tu budeme dojímat osudem zachráněné slepičky.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ročně je poráženo v ČR 700 000ks prasat, nějakých 200 000ks skotu, čím si pomůžete když si vezmete z jatek jeden kus zvířete na porážku. Kommu tím pomůžeš a koho vlastně zachráníš? Zachráníš to zvíře které bylo chováno na porážku a dál co?

Jsem za vegetariány a podobnou havěť rád, ale nesmí mě přesvědčovat o tom, že pojídání zvířat je špatné. Já myslím že pojídání salátu, který právě roste pro krmení krávy je špatné.

A ze všeho nejhorší (po trpaslících) jsou osoby kteří nejí maso a po městě se procházejí v kožených botech.

Abych neporušoval zdejší pravidla, tak k otázce: pravděpodobnost odkupu zvířete z jatek je velmi malá, až nepravděpodobná. Každé zvíře má své číslo a nemůže se jen tak prodat. Možná tak slepice. Větší pravděpodobnost je zakoupit zvíře dřív, než na jatka bude dopraveno.

fik

Tvl teď jsi mi připoměl ten klip z český sody,pozor,budou kužátka *smich* *haha* na to by se měla tazatelka podívat,jak láskyplně teče paštika

sanyo*

fíku, to nebylo vůbec fér vůči tazatelce.. Škoda, že ještě nemáš tričko, protože by jsi potřeboval, z něj minimálně vytáhnout rukávem !

fik

Život holt není fér,s tím se budeš muset smířit. Přiznám se že jsem to sem nedal tak úplně nezjištně,šlo mi o to aby viděla že když zachrání jednu slepici,těžko tím něčemu pomůže,na světě se děje mnoho daleko horších věcí

hodnocení

0x

Chcete dělat dobré skutky, OK. Ale vykupování zvířat z jatek je jako bojovat s větrnými mlýny. Jedno zachráníte, dalších deset tisíc zemře. Všechny nikdy nezachráníte, protože lidé prostě jí a budou jíst maso. Včetně mě. Taky dáváme býky, krávy na jatka a člověk to lituje když je vidí na káře a ví, že maj svůj osud zpečetěn, ale prostě zvíře je k tomu holt určené. I když je to smutné, je to tak. To byste mohla litovat i rostliny (taky jsou to svým způsobem živé organismy), ale to by pak člověk musel jíst prach a kamení a jako přílohu hlínu.

Druhou možností je být breathariánem a přijímat pouze pránu, ale kdo to dokáže, že jo? Takže zvířata budou dále umírat bez ohledu na Vaši pomoc.

martinaa*
hodnocení

0x

Já se omlouvám, ale viděla jsi někdy v televizi třeba, jak loví vlci? Uženou zvíře, až kolabuje, a pak ho prakticky roztrhají. Myslíš, že je to humánnější, než převézt zvíře na jatka a během minuty ho zbavit trápení? Nebo třeba krokodýl... který stáhne zvíře pod vodu a tam ho drtí, zatímco se zvíře topí? A co hadi? Agonie z dušení, zatímco hadí tělo drtí orgány i kosti v těle na kaši?

Nepovažuji jatka za ideální, ale příroda je často daleko krutější. Koupí jednoho zvířete nic nezmůžeš, nic se nezmění. Budeš mít jen pocit uspokojení. Co další tisíce dobytka, co jsou na jatka hned druhý den? Spíš bych lobbovala za daleko lepší podmínky na jatkách, protože ty jsou fakt otřesné.

wanesa*
hodnocení

0x

slepicevnouzi.cz/...

tohle by si měl přečíst každý...Když vím,jak jsou slepičky chytré a ty chudinky nacpané v klecích neznají nic,než běžící pás kde se musí rychle najíst ,neznají slunce,trávu...,kupuji vejce jen od slepic které nejsou v klecích,je mi jich fakt líto.Jen aby se lidi s prominutím "nažrali"tak musí zvířata trpět.Podívejte se tady na ten odkaz,tam můžete takovéto slepičky odkoupit a zachránit.Na negativní reakce nereaguji..

pb®

Jó děvče, tak to jste nikdy nezažila "biochov" mého tchána. Protože ta slepice v kleci má aspoň čisto, světlo, vodu, nezávadné krmivo a nemusí se podílet o životní prostor s mrtvolama a potkanama. Doufám, že znáte přímo chovatele, od kterého ty vejce kupujete. Protože můj tchán prodává vejce na tržnici jako domácí za 5Kč/ks. Před tím než vejce prodá, musí je umýt, protože jsou neskutečně špinavé, slepicím se nidky nemění sláma v kukaních. Tím se naruší povrchová ochrana skořápky a vejce se rychleji skazí. Slepice jsou celoročně venku ve voliérách, ovšem o slunci si mohou nechat jen zdát, nad nimi jsou voliéry další, takže jsou neustále ve stínu. Nekydá se jim. Nikdy a nijak. Prostě šlapou v tom co vyserou. Mrtvé slepice se neodstraňují, čeká se, až se vstřebají do podkladu. Momentálně se tam jedna rozkládá 14 dní. Krmí se zbytky z hospody. Je jedno jestli jsou čerstvé nebo zkysané, plesnivé. Když jsou zkažené a ani selpice to nechtějí, počká se pár dní až vyhladoví a pak sežerou i to. Od mastných zbytků je mastné vše okolo i slepice, jsou vypelichané. Vody dostávají jen tolik, aby nebyl velký úhyn. Tedy v létě ve vedrech jde člověk večer ke slepicím a zjistí, že nemají vodu, to znamená, že jí nedostaly ani ráno, protože když jí dostanou, tak do večera zcela jistě vydrží. Přirozený úbytek slepic se neustále doplňuje, protože nosnice stojí na trhu pár korun a stačí, když snese pár vajec a cenu za nákup to pokryje. Slepice žijí mezi potkany. Večer jde člověk ke slepicím a 4 potkani jim žerou z krmítka a 5. jim sekunduje. A pak si lidi koupí na trhu vejce z biochovu s vědomím, jakou si nekupují kvalitu. My bereme vejce od známých, kde se mají slepice dobře a nedá se to srovnat. Od těch tchánových jsou měkké skořápky, bílky vodnaté, žloutek světlý, prostě hnus. Tak krásně jako ty slepice v klecích ty tchánovy tedy nevypadají.

fik

To jsi neměl,myslím že jsi ji právě zničil iluze*haha* prej až se vstřebá do podkladu,kámo jsem z toho nemoh. To jistě dostalo i evropský certifikát biochovu a podobné naivní ochránkyně zvířátek si to kupují v domění jak se mají slepičky krásně a a pak se na záchodě diví že dostaly salmonelu.

Jinak,lidí přibývá,a zajistit jim všem dostatek potravy nepůjde tím že slepičky budou mít krásný výběh a sluníčko. Samozřejmě když si někdo chová slepice tak se většinou mají dobře,ty naše taky,mají k dispozici půlku dvorku s hnojištěm a zděný kurník,pravidelně dostatek dobrýho krmení a vody a ty vajíčka podle toho vypadají. Ovšem kdyby měl každý velkochov,který musí uživit tisíce lidí dělat se slepicemi a celkově se zvířaty stejně,tak asi vypukne hladomor. Příroda je taková odedávna,velcí požírají menší a malí ty nejmenší a rozhodně se to nezmění s příchodem radikálních naivních sluníčkářek a ochránkyň zvířátek

Hezké, ale velmi, velmi naivní.

jenda2*

V požadavcích na výživu národa není možno zohlednit komfort pro jateční zvířata. Asi jste nikdy nezažila hlad a měsíční kurz v KLDR by vám otevřel oči. Některé věci jsou stejné po tisíciletí a tak se s tím smiřte. Začínáte šířit bludy jako jedna feministka. To něco vypovídá o vás, nikoli a výrobě potravin.

lidus*
hodnocení

0x

"Vynesené"slepice koupíte když se vyskladňuje hala (po 10 měsících) přímo v Drůbežárně, já mám slepice z AGROS Vyškov Dědice,a.s. ( agrosdedice@volny.cz), kus za 40,-, nanášely vajec až jsem se divila. Prostě si najděte nejbližší drůbežárnu a můžete zachraňovat. Je musím říci, že pro těch 10 slepic, potřebujete 5 metráků pšenice/rok a tj. 2500,- + řepa, brambory, šrot, kurník + kukaně a upozorním i na to, že za rok je stejně musíte zabít, pokud tedy z nostalgie nenecháte jako my, jednu 10ti letou co je po dědovi a dávno už nenese. Slepice už "nezachraňuji" nasazuji mladé kuřice.

Co stojí tele, kůň, koza ovce?, hodně, v žádném případě se to nevyplatí nechávat si doma dobytče jen tak na dožití. Zachraňujte něco jiného, třeba přispějte na děti v domovech, na postižené, matkám s dětmi které ¨žijí v azylovém domě.

Já moc nejsem ani pro ty psí útulky, k čemu je pes např. slepý, bez nohy...rychlé utracení je podle mého lepší, za týrání spíš považuji to, že se neutratí.

xxx*

a důležitý taky je, že slepice musí být vždy více kusů, jinak trpí, nemá pocit bezpečí - takže "zachránit jednu slepičku" je špatně. Minimálně 6. To se potom lidi, kteří "zachrání" jednu slepici, diví, že umře předčasně- utrápí se. Lidi si to neuvědomujou, ale je dobrý vědět a respektovat, která zvířata mohou být sama, a která ne, a která naopak jsou samotáři a potřebují mít bydlení sami pro sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]