Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Želva se dala k zimnímu spánku

Od: luca4* odpovědí: 7 změna:

Mám dotaz , želvička se nám dala k zimnímu spánku. Máme ji venku na balkoně v otevřeném akvárku. Má tam domeček misku z vodou a denně čerstvé papání + sušené papání. Poslední dobou pořád spí a nežere. Mám sní zajít k veterináři?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zimní spánek z jara není asi normální. Buď ji odneste na tu veterinu nebo si tam alespoň zavolejte pro radu. Zdravím!

doplněno 26.05.16 19:56:

luca4 - možná je to pouze změnou prostředí, resp. poklesem (noční) venkovní teploty. Ovšem, když se na tu želvičku podívá veterinář, tak to bude lepší a jistější.

hodnocení

2x

A co dělala v zimě? Jak dlouho ji máte? Tohle udělala poprvé? Tím bych se asi řídila. Jestli je její chování neobvyklé, tak bych s ní raději k veterináři zašla.

doplněno 27.05.16 19:35:

A ty tři roky ji máte Vy, nebo je stará tři roky? Určitě řekněte veterináři v jakých podmínkách žije u Vás doma a jak dlouho ji máte. Třeba budete muset něco udělat jinak. Moje kamarádka má také želvy, ale neím co to je za druh. Vím jenom to, že má na zahradě umělé jezírko, kde má i rybky a ty želvy. Na zimu jezírko nějak zazimuje a ryby i ty želvy tam přezimují. Ale každý druh vyžaduje jiné prostředí a péči. Tak nezapomeňte lékaři všechno říci a hlavně se zeptat, jaké podmínky jí máte doma připravit, aby jí bylo dobře.

luca4*
hodnocení

Želvička bude mít letost 3 roky. Ještě v zimě nezimovala. Dala jsem jí na balkon a byla čilá poslední týden jsem si všimla že je nějaká spavá a není tolik čilá. Zítra sní raději zajedu. Děkuji za infomaci.

hodnocení

2x

Dobrý den,

Co máte za druh? Když ji zvednete brání se nebo je apatická? Mám desátým rokem želvu stepní a ta je v tuhle dobu nejvíc aktivní. Jestli ta vaše nežere a chystá se k zimnímu spánku, tak určitě není něco v pořádku. S veterinářem bych neváhala.
Jakou má v tom akvárku teplotu, má tam nějaké stinné místo, kde se může zchladit?
Co si mám představit pod pojmem suché papání?
Pro želvu jsou v tuhle dobu nejlepší pampelišky - listy i květy.
Pokud půjdete k veterináři dejte prosím vědět jak jste dopadla.

luca4*
hodnocení

Mám želvu zelenavou. Když jí zvednu je v klidu . Právě ji máme v akvariu na balkoně má ho otevřené , v rohu má domeček ale moc do něho nechodí. Dostává pampelišky a čínské zelí , salátek. Suché papání je sušené ovoce a zeleninka a další věci. Vezmu si jí do ruky chviličku jí pohladím ona se probere dám jí do vody ona vní je chvilku vyleze a hned jde spát.

tarantel*

V AKVÁRIU na balkoně se může jednat taky o přehřátí, což může být smrtelné.

xxx*

zdravím, sušné ovoce pro želvu zelenavou je moc špatný nápad. Teda, želva to bude žrát, ale pomalu ji to zabije. Proboha kde jste sebrali, že by to měla želva dostat? Ovoce by měla dostávat naprosto minimálně, nejlépe vůbec. A co jsou to vůbec ještě ty "další věci" ve složení "suchého papáníčka"? Aby to nebylo ještě něco horšího.. Snad ještě není pozdě ji zachránit. Je důležité napsat jaké měla podmínky v zimě, když teda nebyla zimovaná, měli jste ji v bytě - čím jste ji topili a svítili a na jakou teplotu, měla UV (jaký přesně typ žárovky, teda pokud ho měla), jak měla velké terárko, dávali jste vápník nebo jenom nějaké vitamíny nebo nic z toho? Bojim moc bojim, už podle toho jak zvláštně je dotaz napsaný (zimní spánek, papání, domeček, pohladím, ovoce, atd), že neměla dobré podmínky (světlo teplo strava a ubytovací prostor) a teď už mele z posledního. želvy vydrží dlouho vzdorovat nepříznivým podmínkám, ale ten šok z náhlé změny prostředí (přehřátí, nebo chladná noc nebo oboje) ji mohl způsobit, že začíná ten boj třeba taky vzdávat. Napiš ty podmínky chovu a jestli jsi byla na té veterině a co řekli. Důležité je taky jít na veterinu specializovanou na plazy ne k nějakému "kočkopsímu"- odkud jsi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]