Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit (asi) sametky rude?

Od: lolec odpovědí: 2 změna:
Prestehoval jsem se do RD a trapi me mali cerveni broucci podobni pavouckum. Maji asi 6 nohou, vepredu dve tykadelka nebo nohy, meri sotva jeden milimetr, mozna pul milimetru, pohybuji se rychle a kdyz je rozmacknu udelaji cervenou skvrnu jako od krve. Pohybuji se kolem oken, na parapetdch, po omitce, po zahradnim nabytku, dlazbe. Podle popisu to je podle vseho sametka ruda. Vi prosim nekdo jak se ji zbavit? Kdyz neco postrikam biolitem, zahubi je to, ald za pat hodin jsou tam znovu. Jsem z toho opravdu otraveny, chci si venku posedet aniz by jich po me deset lezlo, chci otevrit okno a nebat se ze se mi nastehuji i dovnitr. JSem zoufsly. Diky za tipy jak se jich zbavit.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych se i hádala o to, že to sametka není. Sametka je dravý, parazitický roztoč. Roztoči mají 8 nohou a chovají se jako klíšťata. chovzvirat.cz/...

xxx*

tohle co popisuješ není sametka ani omylem. je to neprosto neškodný roztoč, je zbytečný si s tím dělat starosti nebo to oblejvat pesticidama, protože to člověku není schopno ublížit. V klidu si seď kde chceš a tyhle červený rychle běhající "pidipavoučky" neřeš - jsou jich astronomická kvanta absolutně všude, kam se podíváš a kam svítí slunce, to by ti brzo došly peníze za spreje, kdybys je chtěl vyhubit . Kdyby žrali lidi, tak už jsme všichni ohlodaný až na kost*slunce*

Sametky dospělé jsou velké asi 3mm (nádlerně červení roztoči v hlíně) jejich larvy jsou tak prťavý, že je neuvidíš (ty koušou, pak vidíš až ty kousance, ale jsou stejně až od konce léta)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]