Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je?

Od: ivana000 odpovědí: 7 změna:
Dobry den, prosim o radu co to mam v byte? Uz jsem je objevila nekolik, prosim o radu.
Co to je?
Co to je? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hmyz
hodnocení

3x

Vypadá to na kloše jeleního, pokud to má 3 páry nohou.

Bohužel, ta fotka je dost špatná. Kloš jelení ale do bytu moc neleze, to by ho tazatela muselka přinést z lesa na sobě. Pak by se ale vyskytl ojedinělý exemplář, tazatelka píše, že jich objevila několik.

doplněno 16.05.16 21:49:

Mimochodem - 3 páry nohou má většina hmyzu ;).

doplněno 17.05.16 13:10:

Jo, tak na té 3. fotce to už jako kloš vypadá. Jestli nejste zrovna jelenice :-D, tak je to pro Vás zcela neškodný, ale velmi protivný hmyzík. Když se Vám dostane třeba do vlasů, dokáže neskutečně lehtat a kvůli své placatosti se těžko odstraňuje. Ale člověka nekouše, ani jinak neškodí.

hm*

Kloš že nekouše?!

magdon,nevím z čeho čerpáte informace,ale kloš jelení může usednout i na člověka a i na něm sát krev. Když vás kloš kousne zpravidla to ani neucítíte, reakce se může dostavit později, třeba až za tři dny. Místo vkusu se může rudě zbarvit a může ho doprovázet svědění, nebo i pálení ,které může trvat i několik dní.Akorát kloš na člověka nepřenáší prakticky žádné choroby. A jen pro zajímavost kloš po usazení na oběti ztratí svá křídla, která vlastně potřeboval jenom proto, aby se k ní dostal . Pravdou je, že se kloši obecně špatně vyndávají z vlasů ,protože na nohou mají háčky.

Informace mám z vlastní zkušenosti. V oblasti, kam jsem dost často jezdil, se klošů vyskytovala hejna, z vlasů jsem je lovil každou chvíli, nezřídka jsem si nějakého přinesl i domů, ale nikdy mě žádný nekousl (nebo jsem si toho nevšiml). Možná to bylo tím, že kloši tak intrnzivně lehtají, že jsem je objevil dřív, než stačili kousnout.

ivana000
hodnocení

Ano má to 3 páry nohou, a když jsem přidávala tady fotecku, tak chviličku na to jsem objevila dalšího na zdi. A do lesa nechodím. A už vůbec ne přes týden, minulý týden tady byli asi taky 3. Takže vůbec tomu nerozumím.
Co to je? #3
hmyz

Že se jedná o kloše bylo zřejmé už z prvních foto :). Děkuji za bodíky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]