Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!
potřeboval bych poradit ohledně rostlinek v akváriu! poslední dobou mi odumírají rostlinky, ztrácí barvu a děraví (viz. přiložené foto)! Do akvária přidávám Fe i hnojivo pod kořeny ( zn. Bivoj), mám speciální zářivku pro rostlinky i ryby! Mám staré i nové dno (živná půda) tak jak to má být! V akváriu mám ancitrusy (krunýřovce), mečovky, paví očka ,čichavce a neonky! Teplotu udržuji mezi 24 -28° C! Předem děkuji za pomoc!
Zdravím! Prosím upřesněte, jak máte velkou nádrž a jaké druhy rostlin v ní pěstujete. Nejde jen o teplotu a světelné podmínky. Akvarijní rostliny vyžadují též určitý chemismus vody a také jej samy upravují. Rozdílné druhy můžou způsobit, že se jejich komkurentům v nádrži nedaří. Doporučoval bych menší počet druhů a pečlivě prostudovat jejich nároky.
doplněno 23.01.09 12:13:Bohužel také rostliny prodávané v akvaristických prodejnách bývají mnohdy už vlastně mrtvé nebo těsně před smrtí. V pěstírnách mají totiž uměle vytvořené ideální podmínky a po přenesení do domácí nádrže hynou. Zvláště když při přepravě projdou několikrát změnami teploty a vody a jsou také mechanicky poškozené. Takže rostliny spíš od nějakého zkušného akvaristy.
Dobrý den, jednoznačně se jedná o málo světla, akvarijním rostlinám se musí svítit nejméně 10 hodin denně a intenzita osvětlení musí být taktéž značná. Na výšku akvária do 50cm stačí 2 x 18W trubice zářivkové 60 cm dlouhé, při vyšší výšce, doporučuji ještě jednu zářivku přidat, pro zlepšení růstu se dají koupit speciální trubice pro rostliny, v každé akvaristice, jsou však drahé, stačí obyčejné zářivky...
Jak psal Ukulele máte málo světla ,ale ještě tam vidím jeden problém.Echinodory mají velmi v oblibě Ancistrusi a měl byste je přikrmovat ,ty rostliny jsou ožrané .My používáme s úspěchem Tetra PlecoMin,GrünUnfutter a úspěšně se nám Ancistrusy po nich i množí,navíc se nebojte z akvária udělat džungli tzn.,vysadit tam více rostlin,stačí ty druhy co jste psal,aby si mohly vytvořit pro sebe vhodné podmínky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.