Nejste přihlášen/a.
lezou jenom klíštata nebo umí i létat většnou jsem si nevšiml že mají křídla ale prý se to říká že klíštata umí i létat je to pravda?
Dobrý den, ne, klíště je hmyz lezoucí a jejich prostředí je jen asi do 50 cm od země.
To, že padají v lese ze stromů, je pověst. Zdravím!
doplněno 10.05.16 09:06:amper - omlouvám se za nepřesnost (to, s tím hmyzem).
doplněno 11.05.16 07:20:Pokud by snad šlo o to, kdo zde první zmínil kloše jeleního, tak to byl @amper již ve druhém příspěvku. Takže, prvenství je jasné .
Klíště není hmyz. Kdo má dobré oči, dopočítá se osmi nohou. To, proč se říká, že klíště umí létat, má na svědomí kloš jelení
@ben: v pohodě. Já v tom mám taky hokej. Dodnes jsem netušil, že roztoči patří pod členovce a že klíště je roztoč (že patří do členovců jsem věděl)
Klíšťa nelétají, ale bohužel jetě existuje kloš jelení, který je klíštěti velmi podobný, jen je velice malý, třeba i jako maličká tečička, lítá zejména v lese. Měli jsme chalupu v Podkrkonoší, tam v jednom lese byl doslova přemnožen, přisál se na mně několikrát a bohužel se opravdu špatně vyndavá, protože se přisává maličký a n esaj,e tak rychle jako klíště.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.