Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asi ztracený holub s kroužky

Od: wanesa* odpovědí: 7 změna:

Potřebuji pomoci,na koho se obrátit.Mám na balkoně už třetí den tohoto holuba,má na nožkách kroužky,jeden oranžový č.5780 a druhý černý,bíle potažený,číslo jsem nezjistila celé ale končí pomlčka-073.

Je zvyklý na lidi,našich obyčejných holubů se bojí .Jeden holubář mi napsal,že se jedná o budapestskeho vysokoletce modreho(bileho)vencoveho...tito holoubci se vyznacuji tim ze litaji do nedohlednych vysek(cca.1km) pokud se pod nema zatahne obloha snadno se ztrati.Nevíte,jak zjistit majitele?Tady jsou fotky i když dost nekvalitní,bylo to rychle aby neutekl.Ale on se moc nebojí...

Asi ztracený holub s kroužky
Asi ztracený holub s kroužky #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, podívejte se na stránky v odkazu - je tam návod a možný postup. Zdravím!

postovniholub.cz/...

doplněno 09.05.16 17:30:

kapkanadeje - ono se to má nahlašovat snad jen v případě zraněných holubů a přes nějaký formulář nebo e-mail na ten svaz. Ovšem, je tam také uvedeno, že pokud není holub zraněný, tak asi jenom "parkuje"a když nabere sílu, tak zase poletí dál. Chtělo by to krmení a vodu.

doplněno 09.05.16 20:55:

wanesa - myslím, že ten holub není schopen si sám venku moc nazobat, protože je závislý na člověku. Ten zasíťovaný balkon mu zřejmě připomíná jeho voliéru, tak se tam vrací. Snad dejte na tu horní síť kus tvrdého kartonu z krabice a tam nádobu s vodou a zrním. Holub se nazobe a zřejmě bude pokračovat v letu směrem, který zná jen on.

wanesa*

Děkuji za odpověď ,asi to fakt bere jako volieru,jen ted nevím,kde mám pro něj rychle sehnat sušenou kukuřici atd...ptačí zob pro malé ptáky asi jíst nebude,můžu mu dát tvrdý hrách,slunečnici,zkusím se dnes podívat do zverimexu,jestli tam budou něco mít.dám mu to do krabice na tu síť i s vodou.Tvrdý rohlík a chleba asi nee,že?

Ono to ottiž není poprvé,co mi tady přistál holub s kroužky.Už vloni,ten byl nádherně štíhlý tak taky seděl vedle té sítě...takže si budu muset pro jistotu připravit jako zastávku pro ně nějaké jídlo s pitím:)

ben®

Dobrý den, jestli mu chcete pomoci, tak se poraďte v té prodejně s krmivem. Ptačí zob je asi opravdu málo a chleba či pečivo raději ne. Z té krabice použijte jen víko, resp. mělo by to být mělké, aby se k tomu dostal bez problémů. Je to zvláštní, že je Váš balkon tak oblíbený.

Možná to dělá ta "voliéra" nebo je někde v okolí holubář a holub se netrefí přesně. A ještě je možnost, že ta pošta je určena Vám, ale Vy ji nepřebíráte - zapátrejte, jestli není nějaký Váš ctitel holubář .

Zdravím!

doplněno 11.05.16 09:07:

wanesa - já jsem myslel nakrmit, ale nerozmazlovat či nehostit . Jo, to ptactvo je občas drzejší. Já už tady mám zpátky rorýse, tak je zase hodně křiku a "veselo".

wanesa*

No vidíte,to mě nenapadlo,že mi přinesl psaní:):)Koupila jsem mu sušenou kukuřici,má tam cizrnu,někdo radil čočku a kroupy,do toho jsem nasypala trochu krmení pro divoké ptactvo a má tam misku s vodou.Bohužel jsem v práci,tak neuvidím,jestli se přiletí najíst.Včera jsem přijela pozdě z práce ale myslím,že jsem ho viděla lítat nad domem.Uvidíme:)

Hned vedle na okně mého parapetu si uděla vrabčáci hnízdo z mého krmítka,tak tam fakt mám veselo:)Těm ptákům vůbec nevadí ,že mám dvě orientální kočky:)

hodnocení

0x

Zkuste nahlásit zalétlého holuba sem, třeba Vás nasměrují k majiteli:

postovniholub.cz/...

Vidím, že Ben byl rychlejší ..

nikdo*
hodnocení

0x

Dejte mu vodu, nakrmte ho nějakým zrním, slunečnicí apod, On si odpočine a poletí dál.

wanesa*
hodnocení

No já bych ho ráda nakrmila,ale já mám ten balkon zasítovaný pro kočky a kočky tam vegetí,kdy se jim zachce.Takže tam ani nemám kam dát to krmení.Takhle vypadá balkon...divím se,že tam ten holub létá,i když jsou tam kočky...ty jenom cvakají zubama a nechávají ho zatím být...

Asi ztracený holub s kroužky #3
Asi ztracený holub s kroužky #4
Asi ztracený holub s kroužky #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]